Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.

Zoran

ADMINISTRATOR

• Autorul acestui subiect este »Zoran«

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

1

16.02.2013, 05:56

Ce tractiune la nod pt firele de salau?

:salut: baieti,
as vrea sa va intreb, cam ce tractiune la nod ar fi recomandata sa aibe firele de pescuit salau? De ex tractiunea minima...

In poza urmatoare sunt citeva date tehnice de lansete, unde este trecuta si best Drag (forta recomandata de franare) al mulinetei, pt a proteja lanseta in drill si a nu o rupe:

In alta ordine de idei, daca lanseta e recomandata cu un drag de 4 kg, iar frana este reglata corespunzator, este ok un fir textil care tine la nod 6,5 kg? :gandesc:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

tudor

Super Moderator

Răspunsuri: 1 247

Locație: Saint Cloud, France

Profesia: Catfish angler

• Scrie un mesaj privat

2

16.02.2013, 07:23

Este ok. :ciao:

Zoran

ADMINISTRATOR

• Autorul acestui subiect este »Zoran«

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

3

17.02.2013, 07:17

Astept si alte pareri... :gandesc:
Daca puteti sa specificati, cam ce asteptari aveti de la firele de salau in privinta tractiunii la nod, cit ar fi suficient sa tina? :

dia...........................tractiune la nod in kg

0,08 mm......................?
0,10 mm......................?
0,15 mm......................?
0,20 mm......................?
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

4

17.02.2013, 08:35

Citat

as vrea sa va intreb, cam ce tractiune la nod ar fi recomandata sa aibe firele de pescuit salau? De ex tractiunea minima...

Dupa parerea mea, tractiunea minima REALA a firului principal ar trebui sa fie pe la 3Kg, in conditii "medii" de pescuit.
Eu folosesc inaintas fluorocarbon de diferite diametre, functie de ce-i prin apa.

Citat

In alta ordine de idei, daca lanseta e recomandata cu un drag de 4 kg, iar frana este reglata corespunzator, este ok un fir textil care tine la nod 6,5 kg?

Desigur, asta-i unul dintre principalele roluri ale franei mulinetei: sa protejeze TOATE componentele fata de socurile aparute in timpul drill-ului... pe langa gura pestelui... :).
Ca parere personala, caracteristica "line weight" este ultima la care ma uit cand mi-aleg o lanseta.
Tot ca parere personala pt. ca vorbim de salau, nici cu batul meu cel mai țapăn pt. acest peste n-as indrazni sa ridic o greutate de 4Kg... doar cu alea de clonc. :ochi:
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

tudor

Super Moderator

Răspunsuri: 1 247

Locație: Saint Cloud, France

Profesia: Catfish angler

• Scrie un mesaj privat

5

17.02.2013, 08:58

Si eu pescuiesc cu leader fluorocarbon. Deci cat tine firul la nod ? La care nod ? Cel intre textil cu fluoro sau fluoro cu agrafa ? :doarecapu:
Pentru mine astea sunt detalii fara importanta. Topic de iarna. :rizi:

6

17.02.2013, 10:20

Eu consider ca nodurile si rezistenta lor, au o importanta majora doar in pescuitul somnului, unde pestii pot avea greutate cu doua sau chiar cu trei cifre... in rest la stiuca, salau este mai putin important. :rizi:

7

17.02.2013, 13:19

probabil ca acest topic a derivat dintr-o discutie personala cu Zoran, deci,
personal ma astept ca firul sa tina la nod destul de mult si prefer ca pe rolele de fir sa fie trecuta rezistenta la nod nu rezistenta la tractiune.
tinand cont ca in general pescuiesc sub barajele de pe Olt unde am agataturi foarte multe, de multe ori ma vad nevoit sa trag efectiv de fir pentru a incerca recuperarea unei naluci agatate - asta este si unul din motivele pescuitului cu carlige mai moi gen Eagle Claw, cu Gamakatsu pescuiesc doar unde cunosc locul extrem de bine - si in cazul acesta am nevoie de un fir destul de rezistent la nod si implicit la tractiune si daca se poate sa fie si foarte rezistent la abraziune (stiu ca asa ceva nu exista, dar am spus cam ce as dori :) )
personal niciodata nu m-a interesat line weight-ul lansetei si nici drag-ul mulinetei la pescuitul in stilul spinning (doar la spinningul pt somn) - in drill-ul cu un peste mai rasarit, trebuie sa simti limita si pana unde poti sa fortezi sculele si cum