Greu de spus daca sunt mai destepti sau mai prosti decat ...oamenii.
... Am vizitat nenumarate acvarii cu pesti de apa dulce. Somnii suporta greu captivitatea iar in prezenta altor pesti in acvariu fac totul praf. Chiar si stiucile. Intr-un orasel din centrul Frantei am vizitat un acvariu apartinand municipalitatii, eram singurul vizitator. Am stat de vorba cu gerantul care se plictisea, si ma uitam la un acvariu unde era un somn la metru cu doua stiuci. Toata lumea era calma. Stiucile erau insa curatate de solzi. Mi-a spus gerantul ca in timpul noptii e batalie in acvariu si ca somnul omoara pana urma stiucile chiar daca sunt mai mari ca el.
Daca ar fi fost in natura nu cred ca se ocupa somnul de stiuci sau invers, dar intr-un spatiu inchis nu se suportau. Deci nu are nici o utilitate sa ai somni in acvariu daca acesta nu face cateva hectare. Comportamentul in acvariu neavand nimic comun cu cel pe care-l are in natura, nu putem invata mare lucru din chestia asta.
Sări de informațiile utilizatorului
Locație: Giroc
Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
Cum am mai scris, io cred ca somnii ori nu vad deloc ori vederea lor este extrem de slaba, compensand in schimb cu celelalte simturi.Am văzut un somn mare care era complet orb, cum acel somn care era orb nu se ciocnea de obstacolele aflate în apă? M-am uitat şi pe filmul Atacuri subacvatice, se apropiau de pradă o tatonau uneori fără să o atingă şi plecau, cred că folosesc şi ecolocaţia. Probabil că simt foarte bine şi vibraţiile şi mirosul dar greu de spus care este mai bine percepută. M-am gândit şi la alceva, în apă este plin de vibraţii de la pietrii, crengi, etc. oare cum fac ei diferenţa?
Un lucru este cert, nu au raţiune.
sami bag.....ce ati dato in sf-uri
aline, daca te citeste "digitalul" te baga la revista mah![]()
Insa sa stii ca pe "digitalu" nu-l ajunge nime ,mai ales ca rasfoind ultima revista am avut senzatia ca am cumparat Playboy![]()
Concluzie(care se impune de la sine): somnii e fiinte rationale! sic! Si colegu' , nu e prosti! Chiar daca e multi(?) . Ai vazut pe Arpas ...![]()
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH