Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Zoran

ADMINISTRATOR

• Autorul acestui subiect este »Zoran«

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

1

02.12.2012, 20:05

Blinker-Joerg in actiune!

:salut: ,
un video cu Blinker-Joerg si prietenul sau de pescuit, preotul Pascall. Chiar daca somnii nu-s mai mari de 1,6 m, se poate vedea ca nu-i usor sa drill-uiesti un somn in curent puternic:

Video
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

2

02.12.2012, 21:15

Nu as fi zis niciodata ca ala-i loc de somn... :) .
Oricum, se vede ca oamenii au prins multe exemplare, la cat is de calmi... imi inchipui cum se desfasura actiunea asta in RO... :rizi: .
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

3

02.12.2012, 22:01

Da, asa-i, Blinker-Joerg a avut anul trecut vreo 130 de somni prinsi, toti la spinning.

www.pescuit-la-somn.com

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

4

03.12.2012, 09:01

superb locul ... imi si imaginez cum ar fi un dril cu unul sarit de 2 metri mai nervos ...

ps: acolo pare a fi misto si de avat ...
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

5

04.12.2012, 22:25

unde este avat este si somnul prezent.

anem

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

6

06.12.2012, 10:33

unde este avat este si somnul prezent.

ai mare dreptate adiwolf, situatia este la fel si pe Po ... unde dai de ceva avati indiferent de dimensiune tot timpul dupa ce se intunesca in locul respectiv apar si somnii ...

AnEm

ovidiu

Știucă

Răspunsuri: 811

Locație: Timişoara/Jud.HD Sîntandrei

• Scrie un mesaj privat

7

06.12.2012, 16:21

Ce echipament folosesc?
Salut şi bucuraţi-vă de natură.

mane81

Știucă

Răspunsuri: 1 433

Locație: Romania Rm Valcea-Italia Modena

• Scrie un mesaj privat

8

06.12.2012, 17:05

Si pe mine ma intereseaza ce echipament folosesc :zambet:

dorint

Biban

Răspunsuri: 61

Locație: Suceava

Profesia: jurist, actualmente vanzator de utilaje pentru constructii

• Scrie un mesaj privat

9

07.12.2012, 14:30

Posibil sa fie ceva legat de zgomotul facut de atacurile avatului, sau ca daca ataca avatul e si peste? Prima ipoteza ar fi plauzibila, a doua mai putin, de-obicei avatii ataca la suprafata cardurile de obleti, iar unui somn de peste 10 kg i-ar trebui ceva obleti ca sa se sature :zambet:

anem

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

10

07.12.2012, 15:03

Sincer nu cred ca e neaparat atras de sunteul pe care il face avatul la suprafata in momentul in care rapeste pentru ca aici, datorita lipsei obletilor, avatul se hraneste cu alti pesti si nu isi tradeaza prezenta cu atacuri la suprafata apei.

Consider ca sunt atrasi de locurile in care sunt avatii din aceleasi motive ca si ei, adica acolo sunt alti pesti prada (banuiesc ca si salau e pe fund in momentele alea) si in timp ce avatul se hraneste cu pesti pana la o anumita dimensiune somnul se hraneste atat cu pestii aia mici cat si cu avatii care ataca pestisorii.

Pe aici am observat de mai multe ori ca avatul mergea bine de tot o anumita perioada dupa care totul parea mort, toti avatii parca intrau in pamant in ciuda pasnicilor pe care ii vedeam in continuare la suprafata apei ... in astfel de cazuri tot timpul am dat vina pe aparitia somnilor in zona respectiva (au fost cazuri in care am si vazut sau prins somni atunci cand avatii dispareau).

AnEm

11

08.12.2012, 07:42

Una dintre cele mai usoare metode sa gasesti locuri de pescuit la somn e sa vezi pe unde rapesc ziua avati, fara dar si poate spre seara o sa apara si trenuletii. Mai ales primavara si vara de multe ori se hranesc somnii cu pestisorii de 5-7 cm, degeaba arunci in fata lor alta naluca ca ocolesc...dupa mine singura explicatie ar fi ca in momentul respectiv ei sunt "fixati" pe o prada anume, care in clipa respectiva se gaseste din abundenta... somnul e oportunist, profita de orice posibilitate sa isi umple burta, tot in acest timp uneori este foarte precaut si greu de pacalit.

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

12

30.12.2012, 21:29

:salut:
Am primit in sfarsit raspunsul de la Blinker-Jörg:

Hey mein Name ist -- Jörg Willems aus Deutschland-- hier kennt man mich als -- Blinker-Jörg --hier mal eine kleine Vorgeschicht wie ich zum blinkern gekommen bin ....es ist schon schon über 20Jahre her als ich die ersten kleineren Welse fangen konnte Köder waren damals handelsübliche Spinner und Blinker ....diese gab es aber nur in leichten Gewichten und zu schwacher Ausführung..da ich am liebsten in starker Strömung fische und die meiste köder dafür ungeeignet waren begann ich mir meine Blinker selbst zu bauen ( und so konnte ich meine Fangerfolge deutlich verbessern ,auf anhieb fing ich das mehrfach im Jahr wie vorher ) inzwischen habe ich eine ganze Palette an Blinker entwickelt --schmal Weitwurfblinker sowie breite-Modelle und vor 3-4 Jahren dann noch den Rasselblinker ...die Blinker haben ein gewicht von --- 50-130gr ---alles Doppelblatt-Edelstahl-Blinker ...wie ihr sehen und lesen könnt habe ich mich auf das schwere Blinkern Spezialisiert..in den letzten 4 Jahren haben mein Kumpel Pascal Faber und Ich----553 Wels -- geblinkert bis 242cm......so dann mal noch ein paar Sätze zum --- Video --- und zum Angelgerät ...das blinkern funktioniert am besten in der Warmen Jahreszeit wenn die Wels recht aktiv sind in dem Video beangeln wir eine Stelle die nur 50cm bis knapp 1m tief ist wenn das Wasser so flach ist braucht es Strömung gerade wo viel Strömung ist findet man sehr oft die Welse dort gibt es sehr viel Futterfisch und damit man dort richtig fischen kann braucht man schwere Blinker die man geziel in der richtigen Wassertiefe führen kann schon oft haben wir an solchen Stellen 10-15 bisse gehabt und 5-10 Welse innerhalb von 1-2 Stunden gefangen....zum Angelgerät....Ruten fische ich verschiedene Modelle 30-160gr sowie 50gr-200gr ( zb Mosella Aramid-spin oder Balzer Natural-spin mit einer länge von 270cm )---- Rollen der grösse 5000-6000 mit einem eigen Gewischt um die 550gr ( zb von Spro Blue Arc 7550 ) die habe ich am meisten in den letzten Jahren gefischt----Schnur fischne Wir... POWER_PRO 0.43mm-80lb mit der haben wir sehr gute erfahrung gemacht die hält was .....vorfach 1mm normales Welsvorfach zb ( Giga-Fish 1mm--110kg ) ....Kleinteile Wirbel von Rosco grösse 2/0....No-Knot verbinder und Snaps ( Einhänger ) baue ich auch selbst aus 1.1mm Edelstahl-Federstahl....gerade bei Kleinteilen sollte man nichts dem Zufall überlassen......ich hoffe ich konnte dem ein oder anderen weiterhelfen oder für das blinkern begeistern..........gr Jörg

www.pescuit-la-somn.com

13

30.12.2012, 21:52

Am prins somn sau salau exact sub locul unde rapeau avatii,ziua-n amiaza mare.Atacurile erau destul de departe de mal si nu puteam ajunge acolo,(chiar daca am intrat in apa cu neoprenul)decat cu naluci grele.De obicei atacurile au venit inainte ca naluca(jig,kastmaster) sa atinga fundul apei,ceea ce ma face sa cred ca ambele specii erau foarte atente la ce se intampla sus in pelicula.Curentul era tot cam asa de puternic in mijloc ca in filmuletul lui Zoran.

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

14

30.12.2012, 21:53

Traducere:

"Salut, numele meu este -- Jörg Willems din Germania -- aici toti ma stiu ca Blinker-Jörg -- o mica povestioara de introducere cum am ajuns sa pescuiesc la blinkere... sunt peste 20 de ani de cand am prins primii somni mai micuti la rotative si oscilantele din comert...acestea erau toate de clasa light si in variante slabe... pt ca imi place sa caut somnul in curenti puternici si majoritatea nalucilor nu corespundeau pt aceasta, am inceput sa-mi construiesc singur oscilantele (si asa am reusit deodata sa prind mai mult decat in trecut) intre timp am o gama intreaga de oscilante-- inguste pt distanta si late pt ape cu curenti slabi, iar cu 3-4 ani in urma am inceput sa confectionez si oscilantele cu zornaitori... oscilantele au intre 50-130 gr --- toate din foi duble de otel inoxidabil...cum va puteti da seama, m-am specializat pe blinkeritul greu..In ultimii 4 ani, impreuna cu prietenul meu Pascal Faber am reusit sa prindem 553 de somni --pana in 242 de cm.....asa, acuma cateva cuvinte despre video si sculele folosite: blinkeritul la somn funktioneaza cel mai bine in anotimpul calduros, cand somnii sunt cel mai activi. In video pescuim un loc care este intre 50 cm si 1 metru adanc. In aceste locuri cu apa mica si curent puternic se gasesc cei mai multi pestisori prada. De multe ori am avut in asemenea locuri 10-15 muscaturi si 5-10 somni prinsi in 1-2 ore de pescuit...despre scule... lasetele folosite sunt 30-160 gr si 50-200 gr (de ex Mossela Aramid sau Balzer Natural spin in lungimea de 2,7 m)---mulinetele marimea 5000-6000 cu o greutate de ca 550 grame (de ex Spro blue arc 7550)----fir pescuim cu POWER_PRO de 0,43 mm-80 lb care si tine ceva ....forfach/inaintas de 1mm (de ex Gigafish de 1,1 mm--110 kg)....componente mici cum ar fi carabine de la Rosco marimea 2/0...componente de legatura NO-KNOT si Snap construiesc singur din inox de 1,1 mm...chiar aici la componentele mici sa nu folositi niciodata nimic la nimereala...sper ca am putut ajuta si sa va starnesc curiozitatea pt blinkeritul la somn.....salutari Jörg"

Vad ca n-a scris nimica despre carlige/ ancorele folosite. :gandesc:

www.pescuit-la-somn.com

nelutu25

Șalău

Răspunsuri: 256

Locație: Tg. Mures

• Scrie un mesaj privat

15

30.12.2012, 22:00

chiar vroiam sa te rog sa ne ajuti cu o traducere:D multumim Zoran. nu am pescuit niciodata la somn cu linguri dar in mintea mea aveam impresia ca se recupereaza mult mai lent decat o fac ei.

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

16

30.12.2012, 22:02

Zoran ne ajuti cu o traducere?

:limba: prea tarziu... :prieteni:

www.pescuit-la-somn.com

nelutu25

Șalău

• Scrie un mesaj privat

17

30.12.2012, 22:03

am modificat postarea:) mersi

nelutu25

Șalău

• Scrie un mesaj privat

18

30.12.2012, 22:07

foarte interesant filmuletul si foarte bine completat de comentariu

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

19

30.12.2012, 22:11

in mintea mea aveam impresia ca se recupereaza mult mai lent decat o fac ei.

Si eu la fel, si am ramas socat/surprins/ nervos ca n-am stiut asta de la bun inceput, abia dupa ce am pierdut 2 linguri :zid:

www.pescuit-la-somn.com

nelutu25

Șalău

• Scrie un mesaj privat

20

30.12.2012, 22:13

....si in apa de 50 cm pana la 1 m, acolo nu as fi dat sigur. mentionez nu am pescuit dupa somn la lingura

Subiecte asemănătoare