Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

nelutu25

Șalău

• Autorul acestui subiect este »nelutu25«

Răspunsuri: 256

Locație: Tg. Mures

• Scrie un mesaj privat

1

29.09.2012, 08:57

Ce trebuie sa facem pentru a reduce "rateurile"?

Saptamana asta am facut cateva iesiri de cloncanit.... problema e ca din 14-15 trasaturi am reusit sa scot doar doi somotei,restul trasaturilor au fost scurte in urma carora ramaneam fara momeala sau drilul se termina in doar cateva secunde pestele reusind sa scape. Am folosit un carlig simplu pe care puneam carasei sau rame. la inceput am folosit un bat mai "moale" apoi l-am schimbat cu un Cormoran Bull Fighter(un par parerea mea) scenariul s-a repetat si cu acest bat. INTREBAREA: CE TREBUIE SA FACEM PENTRU A REDUCE NUMARUL RATEURILOR? care dupa parerea mea sunt destul de multe :zid:

C. B.

Șalău

Răspunsuri: 210

Locație: Suceava

• Scrie un mesaj privat

2

29.09.2012, 15:54

Ai incercat carlige mai mari?

nelutu25

Șalău

• Scrie un mesaj privat

3

29.09.2012, 19:40

da am incercat si carlige mai mari dar acelasi rezultat au avut

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

4

29.09.2012, 19:47

Ai incercat carlige mai mici? :zambet:
------------------------------------------------------
Eu folosesc ancora si sub un carlig, sau montura cu 2 cirlige. Carligul de jos sa fie f solid dar nu mare. Distanta intre ele cam 3-4 cm. Ramele le las sa atarne de carligul de sus. Daca sunt f lungi le intep la jumate, daca sunt medii, in varf. Pe carligul de jos pun o rama sau doua ghem. Adica o intep de vreo 4-5 ori.

Cind ai astfel de trasaturi finute incearca sa variezi distanta plumbului pe forfach. Incearca cu 20 cm, 50 cm, 100 cm. Vezi ce functioneaza mai bine.

Foloseste fir gros pt a putea da contra si cu mana. Dar atentie... poate sa doara!

Carligele si ancorele sa fie noi, ascutite.

Incearca sa faci rost de astea:

STINGER-66 TREBLES - cunoscute sub numele de Owner ST 66, marimea 1 - 1/0 - 2/0 ... OWNER HOOKS - Treble Hooks
Gorilla 1/0 - 2/0 - 3/0 ... OWNER HOOKS - Salt Water Hooks

Carlige si ancore, astea sunt de la mai multe firme bune. Asteptam si alte recomandari :ochi:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

nelutu25

Șalău

• Scrie un mesaj privat

5

29.09.2012, 20:18

am evitat sa folosesc 2 carlige considerand ca daca il intep de doua ori nu mai prea misca(dadeam cu caras). Zoran cred ca stii carligele cu care dau:) ultima data am dezechipat un norizi in ideea de a folosi si ancore,dar vantul nu ma mai lasat sa incerc. trasaturile nu pot sa spun ca sunt finute este ceva de genul tac-tac-tac destul de agresiv,in urma carora raman fara caras. firul este textil 0.6:D
p.s. Zoran am observat ca foloseti drept momeala ramele. Sunt mai eficiente decat carasul de exemplu

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

6

29.09.2012, 20:47

Incearca sa pui o pluta de 100 grame si plumb de 90 grame, vezi ce iese.

Pt caras 1 carlig in dorsala si ancorita in aripa din fata. Aici montura e invers: jos ancora si sus cirligul. Leagale la o distanta de 15 cm sau chiar mai mare, daca ai peste mai mic infasori firul de sub carlig in jurul cirligului pina la distanta de care ai nevoie.

www.pescuit-la-somn.com

nelutu25

Șalău

• Scrie un mesaj privat

7

29.09.2012, 21:37

la ceva de genul asta ma gandeam dar oare se mai misca cu atatea pe el?

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

8

30.09.2012, 05:43

Pai pune unul cit palma.
Daca e mai mic, o ancora in spate.
Si sa asiguri neaparat cirligele ce tin pestisorul cu o gumita.

www.pescuit-la-somn.com

nelutu25

Șalău

• Scrie un mesaj privat

9

30.09.2012, 14:38

saptamana viitoare sper sa ma lase vremea sa incerc

10

01.10.2012, 22:13

Saptamana asta am facut cateva iesiri de cloncanit.... problema e ca din 14-15 trasaturi am reusit sa scot doar doi somotei,............:

unde ai pescuit? pe ce apa?

eu folosesc ambele monturi pe care le-a spus Zoran, pe cea care o am montata la sfoara folosesc ancora cu carlig mare sub ea (cred ca acel carlig ar trebui ceva mai mic, dar mi-a fost lene sa schimb montura), iar pe cea cu doua carlige o folosesc pe o undita.
rateuri au fost si la una si la cealalta, dar............... asta este pescuitul, pana la urma are si el o sansa, nu'i asa? :ochi:

nelutu25

Șalău

• Scrie un mesaj privat

11

02.10.2012, 16:34

mie mi sa parut cam mare rata rateurilor, poate asa e normal si doar mi s-a parut