Unde sunt avatii aia Zoran, de care zici?Acolo poate lumea le da drumul inapoi dupa ce-si face damblaua.Aici daca prind 40 buc.la kila ii tin pe toti.De ce?D-zeu stie.In orice caz raspunsul lor a fost unul de toata jena:
"Cine stie cand mai prind asa o zi"

Bine mai tampitule,dar nu-ti dai seama ca acum chiar ca nu vei mai avea asa o zi?
Ma intreaba cineva de ce el nu prinde avat de 5kg,doar de aia mici.Ce raspuns sa-i mai dau cand el era unul dintre aia care o facut lucrul povestit mai sus.Mentalitatea e una de toata jena,.Nu sunt eu inventatorul C&R.Am retinut si eu pesti la viata mea,dar imi place sa cred ac eu unul am evoluat de atunci.Din pacate unii aleg sa ramana la stadiul de "homo idiotus"
Da, in mare avem cu totii dreptate, intr-un fel sau altul. Dar nu trebuie sa dam vina doar pe ... o patura a societatii, care nu stiu cit distrug cu curentul, plasele si luarea acasa a tuturor pestilor prinsi.

m-am intrebat mult de tot de ce atit de putine informatii despre pescuitul la somn, in romaneste? Si cind mi-am raspuns ca
"Poate de aia se prinde in Romania asa de putin somn...", mi-am zis pur si si simplu, hai sa descriu eu cit de detailiat pot acest pescuit fascinant, pescuit pe care nemtii il practica cu succes inca din 1995, si chiar mai devreme. Foarte curios ca nu au ajuns informatiile pina acum la pescarii din Romania...
Am fost ieri la o expozitie de pescuit la somn, unde a tinut Olivier Portrat (

"initiatorul" german al pescuitului la somn, care deja in 1998 a editat o carte despre pescuitul la somn, ce a indrumat miiiiii de pescari din Germania spre reusita) un discurs despre pescuitul la somn in west (Spania, Italia, Franta) si in est (Ro si Rusia). A fost de 28 de ori in Delta Dunarii, si aspus ca, rezultate de 100 - 200 de somni pe saptamina sunt pt el normale. Fiind si prieten cu Raduta, acesta il anunta regulat capturarea de exemplare de 130 - 140 de kg, ceea ce in Spania sau Italia sunt inca ... vise.
Noi de ce nu-i prindem?
A mai spus ca Delta Dunarii este cel bun biotop din Europa, unde, cu toate ca se pescuieste cu plase si curent, somnul se regenereaza si se inmulteste extraordinar de bine si repede!
Citeva imagini din cartea scrisa de el in 1998:
1. Olivier Portrat cu Kevin Maddocks
4. Mi-a semnat ieri cartea