Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.

1

19.06.2012, 19:55

Mustaciosi

Salut! Am o intrebare daca facem foc la o distanta de 10 meri de apa influenteaza negativ pescuitul la somn??? :pescuit:

tudor

Super Moderator

Răspunsuri: 1 247

Locație: Saint Cloud, France

Profesia: Catfish angler

• Scrie un mesaj privat

2

19.06.2012, 20:30

De obicei in jurul focului e galagie. Pamantul batut in picioare. Asta influenteaza, nu focul. :)

3

19.06.2012, 20:31

oke dici sa nu faci galagie in jurul focului focul nu are nimik nu?

tudor

Super Moderator

Răspunsuri: 1 247

Locație: Saint Cloud, France

Profesia: Catfish angler

• Scrie un mesaj privat

4

19.06.2012, 20:37

E ok daca focul e normal.

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

5

19.06.2012, 20:38

Si mai ales noaptea sa nu se rupa crengi pt foc, in apropierea apei, si nici sa se taie din copaci :zambet:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

6

19.06.2012, 20:43

Foc langa apa

Oke unde ma duc ieu acuma vineri distanta dintre maluri este de 40-50 metri!!!!sper sa fie oke daca fac foc am sa incerc sa imi pregatesc lucrurile inainte!!!

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

7

20.06.2012, 10:37

pescuind la spinning si in mod special pe langa maluri pe timp de noapte sub nici o forma nu as face foc langa apa ... nu aprind nici macar frontala decat atunci cand sunt la o distanta suficienta de apa, intoarsa in directie opusa apei si folosesc doar lumina rosie cu toate ca inainte aveam o frontala fara lumina rosie la care se putea regla in schimb intensitatea luminii ...

de cateva ori dupa ce incheiam partida de pescuit aprindeam frontala la maxim si luminam zona malurilor pe unde pescuiam si de fiecare data (cand era suficient de cald afara) provocam multa agitatie pe langa maluri, atat pasnici cat si somni ...
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

amaruk

Oblete

Răspunsuri: 10

Locație: Timisoara

• Scrie un mesaj privat

8

20.06.2012, 10:59

Dole, dar la ce iti trebuie foc? eu de obicei nu fac focul la pescuitul de noapte. Cand mai merg cu fetele si vor foc, le pun cortul la 30-50 de m de malul apei si le fac un foc micut. Daca vrei foc pentru a te incalzi, din experienta personala nu mi se pare cea mai buna solutie, Cand pleci de langa el iti e mai frig, te tine ocupat,Focul Iti oboseste ochii si apoi te chinuiea vezi ce e pe langa tine pe mal....Eu folosesc frontala doar cand urmaresc firul la scos noaptea si starletii de pe clopotei :), imbracat bine...nu e nevoie de foc. In weekend cand recuperam o montura am aprins frontala chiar cand era aproape de mal, in acelasi timp am dat si cu plumbul/linia peste un peste in apa care se asezase chiar in dreptul taberei mele...cred ca m-am speriat eu mai tare ca el cand a plecat de langa mal....nu stiu sa spun daca era somn sau avat...dar in linistea noptii am crezut ca e Nessie cand am dat peste el :). Acum cativa ani pescuiam la crap noaptea pe o balta privata, cand incepuse usor sa se lumineze am mers la masina sa imi iau un hanorac, grabit sa ajung inapoi la undite am inchis usa cam tare, cand a facut click, e o raza de 50-60 de m au sarit toti chinezestii si albitura....pestii sunt foarte sensibili la zgomote si vibratii pe mal...cu cat mai putin cu atat mai bine :)

Eugen

Știucă

Răspunsuri: 970

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

9

20.06.2012, 14:04

Pana in urma cu cativa ani, eram ferm convins ca somnul nu se va prinde in apropierea taberei. Invatam pe toata lumea sa pescuiasca la cel putin 100m de tabara. Acum vreo 3-4 ani, am organizat o iesire colectiva undeva in DD. Au fost aproape 30 participanti. Aveam lumini mai multe si mai puternice decat pe Calea Victoriei. Zgomotul era mai puternic decat a fost la concerul (...) formatiei rock. Se taiau miliarde de lemne cu drujba. Nu-i asa ca zona nu indeplinea conditiile unei pescuieli? :ochi:
Intr-o dupamiza ma hotarasc sa fac o iesire cu loncul sa le arat catorva flacai cam cum de procedeaza. Dupa vreo ora de plutit pe Dunare, ne-am retras la tabara si am lasat lansetele in barca (nu mai aveam chef sa le duc acolo unde pescuiam stationar). Dimineata nu am mai gasit o lanseta deoarece am lasat momeala (tiuparul) sa atinga apa pentru a nu muri si... restul este can-can