Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit
  • Autorul acestui subiect este »acuciureanu«

Răspunsuri: 195

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

1

06.04.2016, 17:33

Ajutor informatie inmatriculare barca - URGENT!

Salutare colegi,

Am gasit o barca gonflabila, noua, Achilles, la un super pret. Cel care o detine are manualul barci cu descrierea ei si codul de identificare(din ce spune el), dar nu ami are factura. A cumparat barca acum cativa ani din SUA si nu a folosit-o nici macar o data.
Ideea este ca vreau sa o iau si sa o folosesc in Romania cu un motor mai mare de 5cp si automat va trebui sa o inmatriculez. Intrebarea este: o pot inmatricula fara acea factura de provenienta??

Astept ceva lamuriri cat mai repede, ca sa apuc sa o iau inainte sa o ia altcineva. La pretul la care o vinde se va da ca painea calda...

Multumesc anticipat!

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

2

06.04.2016, 17:36

Din ce-mi aduc eu aminte nu esti obligat sa inmatriculezi barca gonflabila daca ai motor mai mare de 5CP... in schimb esti obligat tu sa ai carnet... :).
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

• Scrie un mesaj privat

3

06.04.2016, 17:42

Carnetul chiar e cea mai mica grija...Nu il am, dar e in capul listei de facut imediat ce ajung in RO. Motorul stiu ca trebuie inmatriculat, dar nu stiu daca numai motorul sau intreaga ambarcatiune...

4

06.04.2016, 17:52

Motor mai mare de 20 cp si barca mai mare de 7 m obligatoriu de inmatriculat , in rest dupa propria dorinta daca nu ai alta treaba si nu-ti stau banutii bine in buzunar, din cate stiu eu .

informer

Administrator

• Scrie un mesaj privat

5

06.04.2016, 17:54

Motorul stiu ca trebuie inmatriculat, dar nu stiu daca numai motorul sau intreaga ambarcatiune...

Da` de cat e de fapt motorul de stii sigur ca trebuie inmatriculat? Parca la motoare nu trebuia inmatriculat ce-i sub 20CP iar la barci ce-i sub 7m lungime... :nunteleg: .
----

• Scrie un mesaj privat

6

06.04.2016, 18:00

Motorul va fi unul pana in 20 cp in mod sigur. Stiam ca peste 5 cp trebuie carnet si am presupus ca automat ce este peste 5cp trebuie inmatriculat... Daca tu zici ca nu, atunci am rezolvat-o. Incerc sa caut exact informatia in legea din Romania.
In cazul asta maine ma pun la drum sa ma duc sa iau barca.
Sper sa nu fie alte probleme la barca respectiva. 500 euro pt o barca Achilles de 320cm, din hypalon, nefolosita nici macar o data, mi se pare pomana chiar daca ma costa drumul alti 200 euro dus intors...

7

06.04.2016, 18:15

500 euro pt o barca Achilles de 320cm, din hypalon

convenabil tare, dar banuiesc ca are mai mult de 30 de ani la pretul asta

Acest răspuns a fost de 3 ori editat, ultima oară de »gufisor« (06.04.2016, 18:22)

• Scrie un mesaj privat

8

06.04.2016, 18:23

El zice ca o are de aproximativ 5-7 ani si a cumparat-o personal din America tot pentru a o folosi la pescuit. Numai ca intre timp si-a luat alte barci mai mari si din fibra de sticla, iar pe asta nu a apucat sa o foloseasca nici macar o data. Din poze se vede ca e noua... O sa revin cu detalii eventual maine seara dupa ce o iau si ajung si acasa...

9

06.04.2016, 22:06

Ca exemplu:
Motor de 3Cp si Barca de 7.1m trebuie inmatriculare;.....-s-a depasit limita lungimii ambarcatiunii(limita de 7m)
Motor de 21 Cp si barca de 5m trebuie inmatriculare;...s-a depasit limita capacitatii de 20 cp si nu cea a lungimii ambarcatiunii.
Mai pe scurt, cand depasesti:
1.Ori 4Cp la motorizare;
2.Ori 7m la lungime ambarcatiune, trebuie ca ansamblul(motor+barca) sa fie inmatriculat

informer

Administrator

• Scrie un mesaj privat

10

06.04.2016, 22:15

Cata, cre` ca pct. 1 ii putin "subdimensionat"... vezi ca se ia Zoran de tine... :rizi: .
----

teo pes

Șalău

Răspunsuri: 304

Locație: buzau

Profesia: pescar normal

• Scrie un mesaj privat

11

07.04.2016, 10:55

In lege este specificat peste15 kw(1kw=1,34cp)si 7m,ca si permis este specificat pana la 5cp , deci nu 5 dar 4,9 !!!,a mai dat,, cineva "o lege asa si producatorul s-a adaptat si a produs 9,9cp :bucuros2: ,iar in privinta permisului sa-mi spui si mie daca stii undeva sa mearga ,,brici" ca am si eu 2 prieteni :noroc:
VIATA-I GREA DAR TRECE !!!! :bucuros2:

12

07.04.2016, 15:36

Cata, cre` ca pct. 1 ii putin "subdimensionat"... vezi ca se ia Zoran de tine... :rizi: .

Corect.
Rectific pct.1.Ori 20CP(15kw cum zice teo) la motorizare.
:noroc:

• Scrie un mesaj privat

13

07.04.2016, 20:03

M-am lamurit. Multumesc de informatii!
Am fost dupa barca, care a si fost achizitionata. Se pare ca barca are 15 ani de cand a fost fabricata, dar in afara de panzele de paianjen si praful de pe ea este impecabila. Se vede ca nu a fost folosita. Dupa o mica curatare va arata ca noua....
Deabia astept sa o si probez...

14

07.04.2016, 20:24

in privinta permisului sa-mi spui si mie daca stii undeva sa mearga ,,brici" ca am si eu 2 prieteni
Salut.
Am fost chiar saptamana trecuta la Oficiul de Capitanie Timisoara si dl Barboi mi-a spus ca este o sesiune de examen si in aprilie si in mai, dar de mers "brici" nu mi-am permis sa-l intreb... :pauza:
Mie mi-a dat pe mail documentatia ptr diferenta de la clasa "D" la clasa "C", super ok omul

15

07.04.2016, 20:30

M-am lamurit. Multumesc de informatii!
Am fost dupa barca, care a si fost achizitionata. Se pare ca barca are 15 ani de cand a fost fabricata, dar in afara de panzele de paianjen si praful de pe ea este impecabila. Se vede ca nu a fost folosita. Dupa o mica curatare va arata ca noua....
Deabia astept sa o si probez...

10 ani o mai folosesti lejer.

teo pes

Șalău

Răspunsuri: 304

Locație: buzau

Profesia: pescar normal

• Scrie un mesaj privat

16

08.04.2016, 05:25

sa o plimbi sanatos si fara evenimente!!!!! :welcome:
VIATA-I GREA DAR TRECE !!!! :bucuros2: