Mentionand ca am mult mai putina experienta decat multi de pe acest forum o sa imi dau si eu cu parerea in privinta firelor de spinning...
Mai ales recent am vrut sa testez mai multe fire de la mai multe firme in ideea de a cauta poate ceva mai bun decat PP. Rezultatele au fost mai mult decat dezamagitoare... Unele fire de pana in 200m rola pe care am platit chiar si 44euro erau mai de c...t decat firele pe care le foloseam acum ceva ani din Dragonul Rosu. Marci de la care am testat diferite modele si de care am fost foarte dezamagit, fara sa intru prea mult in detalii, care m-au lasat pe deasupra si cu gaura in buzunar:
-Vastar(toti italienii il lauda ca fiind cel mai bun fir de pescuit in apa sarata, chiar si la ton) - cea mai scumpa porcarie; 2 role pe care am platit 80euro
-Berkley - cred ca a fost cel mai ok pe lansari,acceptabil ca si calitate si rezistenta, dar inca inferior PP
-Spiderwire - un alt fir laudat de italieni, ca fiind ideal pt spinning in apa dulce, dar rezistenta lui lasa de dorit; cred ca anem poate sa iti spuna mai multe despre experientele lui
Fara sa am vre-un interes in a face reclama celor de la Shimano, pentru mine din ce am testat/vazut, firul suprem la spinning ramane PowerPro. Folesesc de diferite dimensiuni, pe diferite combo-uri si nu m-a dezamagit pana acum. Au fost poate alte componente la pescuit care m-au dezamagit, dar firul asta mereu si-a facut datoria pe care o asteptam sa si-o faca.
Pana la urma tine si de gusturi...iar una peste alta, decizia finala iti apartine!