Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

MariusGl

Oblete

• Autorul acestui subiect este »MariusGl«

Răspunsuri: 17

Locație: Galati

• Scrie un mesaj privat

1

10.03.2016, 19:24

Mulineta perfecta pentru un Zeck Blinker Jörg Spin 270

Salutare,
Am nevoie de un sfat din partea voastra pentru alegerea unei mulinete.
Am reusit iarna asta sa imi fac un cadou . Mi-am luat un Zeck Blinker Jörg Spin 270 cu care vreau sa ies pe Dunare.
Dilema mea e acum mulineta pe care sa o pun pe el.
Ma gandeam la un Penn dar nu cunosc mulinetele. Modelele sunt multe si nu prea stiu ce ar fi ok.
Precizez ca vin din clasa pescarilor de crap si pescuitul la somn e ceva nou pt mine.

Am prin arsenal mai multe tipuri de mulinete dupa cum urmeaza:
Simano BBLC
Shimano BBLC XTA
Tica Abyss de 6000
Pot oare folosi ceva din ce am mentionat mai sus ca sa mai reduc din costuri??? :gandesc:

mane81

Știucă

Răspunsuri: 1 433

Locație: Romania Rm Valcea-Italia Modena

• Scrie un mesaj privat

2

10.03.2016, 23:30

Shimano astea de ai pomenit sunt cam grele pentru spinning.Tica Abyss nu cunosc :gandesc:
Daca vrei neaparat de la Penn atunci cred ca Penn spinfisher v marimea 5500 sau 6500.Eu as alege 5500 pentru ca e putin mai usoara.La spin e important ca tot ansamblul sa nu fie prea greu.Daca o sa alegi de la Shimano atunci da un ochi la Spheros 8000Pg. :noroc:

MariusGl

Oblete

• Scrie un mesaj privat

3

11.03.2016, 12:10

Ms. Mane81 pt. raspuns. Am vazut niste poze pe forum aici cu un Zeck + Spheros 8000Pg. Stau bine impreuna am vazut si exemplarele scoase pe mal confirma ca tandemul functioneaza.
Acum sa vad cum ma organizez cu portofelul :)). Tare bine ar fi totusi sa nu ma dau la el prea tare ca e cam sensibil cand aude de investitii in pescuit:))).
Cu siguranta am sa pun si o Tica pe lanseta sa vad macar cum se inteleg.
Speranta moare ultima.

Răspunsuri: 45

Locație: galati

Profesia: particular

• Scrie un mesaj privat

4

13.03.2016, 13:08

Pentru spining iti trebuie o mulineta cu greutatea intre 400-600 g,poate fi si mai grea dar pescuitul devine cu echivalentul unui mers la sala.In privinta cumpararii de echipamente nu trebuie sa stie consoarta ca doar nici tu nu sti ce parfumuri sau bluze mai are. :rizi:
Orice zi ar trebui traita ca si cum ar fi ultima.

MariusGl

Oblete

• Scrie un mesaj privat

5

13.03.2016, 14:21

Salut Ionel,
Ms de sfat :). Am testat mulineta aia Tica Abyss 6007 si sta bine. Pentru moment am sa dau cu ea. Nu e prea voluminoasa si se incadreaza in greutatea asta 400-600 g :).

Ai vreo idee pt un fir textil bun?

MariusGl

Oblete

• Scrie un mesaj privat

6

13.03.2016, 15:39

A incercat cineva un asemenea test?

Test lansete clonc pentru pescuit la somn - YouTube

Răspunsuri: 45

Locație: galati

Profesia: particular

• Scrie un mesaj privat

7

13.03.2016, 16:03

Sper sa nu fie considerata o reclama.Am cumparat urmatoarele fire textile:Daiwa Tournament 8 Braid chartreuse 0.30mm 29.0kg 135m - round braided fishing line si Fireline braid Bicolor 110m Berkley 0.35-52.6 kg(l-am folosit ieri si sunt fff.incantat de el).Amandoua sunt foarte bune si te ajuta la aruncari.Am vazut si pipait mai multe fire dar la unele marci se pare ca diametru este mai mare(un 0.32mm de la o firma parea mai gros decat 0,35 de la berkley),mai sunt unele fire teflonate foarte bune dar nu te ajuta la aruncarile mai lungi.Un prieten foloseste un wft de 0,39-67 kg,o adevarata forţa dar se pare ca nu se mai produce sau cel putin eu nu l-am mai gasit in romania,daca are cineva vreau un 0,32 mm.
Orice zi ar trebui traita ca si cum ar fi ultima.

MariusGl

Oblete

• Scrie un mesaj privat

8

13.03.2016, 18:59

Pare interesant Fireline braid Bicolor 110m Berkley 0.35-52.6 kg.
L-ai luat din Galati sau ai dat comanda de pe net?
Eu ma orientasem la un Jaxon Sumato Catfish 0.40mm/50kg/250m.

Răspunsuri: 195

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

9

13.03.2016, 21:42

Mentionand ca am mult mai putina experienta decat multi de pe acest forum o sa imi dau si eu cu parerea in privinta firelor de spinning...
Mai ales recent am vrut sa testez mai multe fire de la mai multe firme in ideea de a cauta poate ceva mai bun decat PP. Rezultatele au fost mai mult decat dezamagitoare... Unele fire de pana in 200m rola pe care am platit chiar si 44euro erau mai de c...t decat firele pe care le foloseam acum ceva ani din Dragonul Rosu. Marci de la care am testat diferite modele si de care am fost foarte dezamagit, fara sa intru prea mult in detalii, care m-au lasat pe deasupra si cu gaura in buzunar:
-Vastar(toti italienii il lauda ca fiind cel mai bun fir de pescuit in apa sarata, chiar si la ton) - cea mai scumpa porcarie; 2 role pe care am platit 80euro :vomit:
-Berkley - cred ca a fost cel mai ok pe lansari,acceptabil ca si calitate si rezistenta, dar inca inferior PP
-Spiderwire - un alt fir laudat de italieni, ca fiind ideal pt spinning in apa dulce, dar rezistenta lui lasa de dorit; cred ca anem poate sa iti spuna mai multe despre experientele lui

Fara sa am vre-un interes in a face reclama celor de la Shimano, pentru mine din ce am testat/vazut, firul suprem la spinning ramane PowerPro. Folesesc de diferite dimensiuni, pe diferite combo-uri si nu m-a dezamagit pana acum. Au fost poate alte componente la pescuit care m-au dezamagit, dar firul asta mereu si-a facut datoria pe care o asteptam sa si-o faca.

Pana la urma tine si de gusturi...iar una peste alta, decizia finala iti apartine!

• Scrie un mesaj privat

10

13.03.2016, 21:55

Referitor la subiectul initial: Zeck Blinker Jörg Spin 270

Eu o am in combo cu un Biomaster SW-A 8000 PG si sunt multumit de cum se prezinta. Nu e chiar perfect echilibrata. Cred in schimb ca s-ar echilibra perfect cu un Spheros 8000, care este putin mai greu. Acel Spheros ofera relativ aceeasi calitate la un pret mult mai mic, numai ca devinde si mai greu combo-ul. Am ales Biomasterul doar pt ca era mai usor!
Nu e chiar un combo cu care sunt eu obisnuit de spinning, fiind mult mai greu, mult mai dur...dar pentru mai multe sanse de a scoate pe mal mustaciosul visat, este necesar...

• Scrie un mesaj privat

11

13.03.2016, 21:59

Hmmm...Apare de 2 ori mesajul meu....A aparut o eroare cand am selectat expediaza si am expediat din nou fara sa verific daca s-a expediat sau nu... Imi cer scuze! :doarecapu:

12

13.03.2016, 22:34

Shimano Spheros 8000 PG+textil PowerPro 0.32mm rosu.Eu :pescuit: , numai din barca.... :bucuros2:

MariusGl

Oblete

• Scrie un mesaj privat

13

14.03.2016, 08:13

Salut,

Multumesc pt raspunsuri.
Observ ca aveti amandoi (Acuciureanu si Cata) ca preferinta PowerPro.
Asta e facut de Shimano?
Se gasesc si role mai mari de 115 m?

Nemo

Șalău

Răspunsuri: 223

Locație: Le Cannet, France

• Scrie un mesaj privat

14

14.03.2016, 08:20

Nu e facut de Shimano, e recomandat doar de ei pentru mulinetele lor.
Dar si eu recomand, raport calitate pret, durata in timp, e OK.
Exista in 135, 275 si 1500 metri parca, alb, verde, galben, rosu si multicolor.
Si exista varianta Power Pro 8 Slick, care e impletit din 8 manunchiuri de fire, dar nu l-am folosit inca.

• Scrie un mesaj privat

15

14.03.2016, 09:38

Eu am crezut ca e facut de shimano sincer si asta pt ca l-am gasit in cataloagele lor.
Mai este o varianta de rola de 450m.
Nici eu nu am probat inca slick-ul. Teoretic este generatie mai noua si putin mai scump... poate zilele astea o sa iau o rola de proba.

16

14.03.2016, 13:07

Firele sunt de doua feluri..
1. Rezistente la abraziune si tractiune,aspre-dar sunt groase,nu taie apa,dupa ce pierd protectia iau apa la greu si se umfla..merg pe lansete puternice cu rezerva de putere mare.
2.Rotunde,subtiri,nu iau apa, mastasoase si foarte silentioase,incredibil de senzitive-merg pe lansete mai elastice ,care nu sunt asa de dure, si isi au rostul cand pestele este mofturos si raspunde breu si apatic la naluci..

Cu riscurile de rigoare, a doua categorie te poate salva in unele situatii de gherla ce de toate zilele..
'''..as vrea sa practic c@R, dar ..legea nu-mi permite..''' :nunteleg:
'''....oricum nu retin salaii mari, pentru ca au carnea prea tare..'' :doarecapu:
'''''.....sa invatam unii de la altii..'' :drac:
''''...daca as prinde peste la fiecare iesire, si eu as practica c@R...''' :nu:

MariusGl

Oblete

• Scrie un mesaj privat

17

18.03.2016, 19:49

Va multumesc tuturor pt ajutorul acordat. :zambet:
Astazi am decis/unit lanseta cu o mulineta perfect. E vba de un Shimano spheros 8000 pg. :buaaaah: :bucuros2: :pauza:
De acum...tre' sa fie bine:))
Pun poza cu primu' :)))

18

18.03.2016, 21:51

Astazi am decis/unit lanseta cu o mulineta perfect. E vba de un Shimano spheros 8000 pg
Felicitari! S-o stapanesti sanatos! :apl:
Kka..... :rizi:

Subiecte asemănătoare