Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit
  • Autorul acestui subiect este »ppscslv123«

Răspunsuri: 29

Locație: Harsova

Profesia: Music Promoter, SEO & SMM Freelancer

• Scrie un mesaj privat

1

21.02.2015, 00:04

Ce Lanseta si Mulineta pt somn sa-mi iau intr-un buget redus?

Salut!

De anul asta sper sa dau si eu la somn pe fundul apei, sunt 100% noob la somn (voi sta 2-3 ore seara tarziu sau dimineata f devreme). Pt ca sunt la inceput, nu vreau sa ma arunc in bani ca stiuca-n rotativa, asa ca prefer sa invat cu scule low cost din gama pt somn.

1) Bugetul maxim este 600 de lei insa nu vreau sa-l sparg doar pe mulineta si lanseta.
2) Scop: pescuit la somn de pe mal in Dunare (deci vreau sa arunc departe).

Catre ce m-am orientat:
- Mulineta Daiwa Crosscast S 5000 (pt ca de pe malul Dunarii va trebui obligatoriu/musai sa arunc departe, peste 60m intr-o gaura de 15-20m - localizata recent);
- Lanseta GoldStar Duna CLC 3m 300-500gr (sau Lanseta EnergoTeam Rubin Cat 3,00m/200-500g);
- Nylon Aqua Crocodile Fluo-Carp 600m - 0,50 33kg plus (Fir textil Baracuda 20m - 0,40 40kg pt montura) sau, desi nu ma tenteaza, Fir textil Aqua Crocodile 250m - 0,50 53kg );
- daca din 600 de ron mi-ar ramane ceva banuti si de 1-2 voblerase plus ceva gume pt spinning la avat (alta dambla de a mea), atunci ar fi perfect pt un noob ca mine.

Dupa cateva luni sau in 2016 voi trece la scule profesionale, dar la stadiul actual nu prea as constientiza diferentele - asa ca prefer sa o iau cu inceputul. Mai mult, nu ma intereseaza sa prind dinozauri pe Dunare. Merg la peste aproximativ zilnic (am Dunarea la 200m de locuinta), ca sa ma refac/reincarc dupa sau inainte de activitati suprasolicitante si eventual sa mai savurez ceva carne de rapitor.

Multumesc anticipat pt pareri/sugestii.
Jurnalul meu de pescuit pe Dunare - observatii, pareri & review-uri produse

• Scrie un mesaj privat

2

21.02.2015, 00:35

O alternativa putin mai ieftina dar poate mai eficienta la Mulineta Daiwa Crosscast S 5000 ar fi Trabucco - Marvel Pro Surf 10000 FD / 4+1 rulmenti. Iar pt lanseta poate ca ar trebui sa ma orientez spre EnergoTeam Power Cat 3,00m/500-1000g

Acest răspuns a fost de 1 ori editat, ultima oară de »ppscslv123« (21.02.2015, 00:42)

Răspunsuri: 496

Locație: Timisoara

Profesia: administrator

• Scrie un mesaj privat

3

21.02.2015, 01:19

:salut: Nu se merita sa dai banii pe scule ieftine..mai bine astepti daca nu iti permiti.Dar la 600ron iti poti lua un penn slammer 720 daca nu ma insel si o lanseta la 40€ + fir textil ...mai pui 100 ron si ti-ai luat cv bun.www catfish-fishing-shop.com...vb cu Zoran :saluti:
"Prostul întâi o croieşte, apoi o gândeşte."

• Scrie un mesaj privat

4

21.02.2015, 01:51

Merci pt recomandari. Din pacate tamburul la Penn Slammer nu-mi permite sa arunc departe de mal (de aceea m-am orientat catre mulinete cu tambur long cast de la Daiwa ori Marvel).

Nemo

Șalău

Răspunsuri: 223

Locație: Le Cannet, France

• Scrie un mesaj privat

5

21.02.2015, 08:37

Merci pt recomandari. Din pacate tamburul la Penn Slammer nu-mi permite sa arunc departe de mal (de aceea m-am orientat catre mulinete cu tambur long cast de la Daiwa ori Marvel).
Daca ramai la Daiwa, renunta la Crosscast, orienteaza-te mai bine catre un Emblem X, nu are antiretur instantaneu, dar mecanismul e mult mai fiabil si rezistent.

• Scrie un mesaj privat

6

21.02.2015, 10:06

Multumesc pt recomandare Nemo. Daiwa Emblem X este laudata mult pe net si se pare ca poate fi cumparata numai de afara (traiasca Ebay-ul).

Dupa alte lungi cercetari poate mai salt putin bugetul si ma indrept catre Lanseta Energoteam Power Cat 3.30m/500-1000gr si Mulineta Banax Helicon 5600 NF (ar fi suficient sa arunc departe de mal).

Nemo

Șalău

Răspunsuri: 223

Locație: Le Cannet, France

• Scrie un mesaj privat

7

21.02.2015, 12:41

Multumesc pt recomandare Nemo. Daiwa Emblem X este laudata mult pe net si se pare ca poate fi cumparata numai de afara (traiasca Ebay-ul).

Dupa alte lungi cercetari poate mai salt putin bugetul si ma indrept catre Lanseta Energoteam Power Cat 3.30m/500-1000gr si Mulineta Banax Helicon 5600 NF (ar fi suficient sa arunc departe de mal).
O gasesti si la Decathlon, poate pe eBay iese mai ieftin.

Banaxurile au fost mulinete buna, dupa ce au mutat productia in China am inteles ca unele modele lasa de dorit.

8

21.02.2015, 12:57

cel putin pt mulineta mergi pe altceva, recomand Penn
am Banax 5600 si..............nu prea este pt asa ceva, defapt am trecut de la Banax la Penn si diferenta este mare
mai gandestete si la bete, mai devreme sau mai tarziu o sa ajungi sa cumperi ceva mai bun si vei face aceeasi greseala ca noi toti, vei ramane cu ele sau le vinzi pe bani putini in cel mai bun caz

• Scrie un mesaj privat

9

21.02.2015, 13:02

Multumesc mult pt recomandari! La bat cred ca raman la Energoteam Power Cat 3.30m/500-1000gr (pare cel mai bun pe pietele din RO in puterea asta de aruncare pt Dunare). Mai ramane sa mai fac ceva research la mulinete.

10

21.02.2015, 21:27

Forma tamburului la penn nu te va impiedica sa atingi distante mai mari la fel cum te va impiedica un monofilament gros care trece prin niste inele multe si mici
Daca tii neaparat mulineta long cast, taie crosscast de pe lista. Pe un altbforum se gasesc la vanzare o daiwa emblem x 5500 si un emblem s 6000, mulinete excelente
Power cat este probabil singura la care m-as uita din cele enumerate aici

• Scrie un mesaj privat

11

25.02.2015, 03:26

Interesant...

Deja nu stiu catre ce sa ma mai orientez. Am fost ieri intr-un magazin de pescuit si cand am tinut in mana lanseta Cormoran BULL FIGHTER X CATFISH 3,00m/80-350gr
am ramas dezamagit de rigiditatea apropape de 100% a batului. Am mai pus mana pe cateva lansete de somn (la fel, foarte rigide), dintre care un Shimano mi-a cam suras (pt ca avea si ceva felxibilitate), dar avea putere de aruncare pana in 200g. Desi a insistat patronul ca e buna si ca n-am ce face cu un bat ce sa arunce peste 200g (pt somni ce nu depasesc 20kg), am preferat sa plec si sa mai fac ceva research pe net.

Repet, vreau totusi sa prind somni micuti, nu balauri de la 20kg in sus, insa problema este ca majoritatea lansetelor de somn sunt rigide iar pe forumuri multi se plang ca la multe dintre ele nici macar nu se vede trasatura pe Dunare. M-am interesat si de acele WFT Never Crack Big Fish, dar tot pe net multi scriu ca desi sunt extraordinare (pt pesti f mari),acestea sunt f rigide.

Acum... nu stiu ce sa zic, poate ca e rau ca am ezitat si nu am luat acel Shimano de 2,7m (ce arunca pana in 200g) sau poate ca ar trebui sa pun ochii pe o lanseta cu putina flexibilitate macar, dar sa arunce macar 200-300G. Ceva de genul ar fi o lanseta de la Baracuda cu doua varfuri (disponibila pe net, nu si in magazinele din zona mea), care sper sa nu fie un pai:

Baracuda Lanseta fibra de carbon Challenge MultiPilk 3002

- Lungime: 3,0m

- Actiune: 50-180g/70-220g.

- Lungime stransa: 156cm

- Greutate: 353g.

- Tronsoane: 2+1vf.

- Inele: 11

- Material: carbon HQ 24T<95%

Am o lanseta Baracuda Vampire de 2,7m pt spinning (avat in special) si sunt f multumit de ea, dar sper ca lanseta de mai sus (Baracuda Challenge MultiPilk 3002) sa nu arate ca un pai.

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

12

25.02.2015, 06:30

M-am interesat si de acele WFT Never Crack Big Fish, dar tot pe net multi scriu ca desi sunt extraordinare (pt pesti f mari),acestea sunt f rigide.

Nu stiu unde ai citit acest lucru insa lansetele astea WFT au cel mai flexibil VARF dintre toate lansetele de somn pe care le-am vazut.
Este adevarat ca pe a doua parte a lungimii lansetei au o putere foarte mare insa varful este din fibra de sticla si te asigur ca vezi si trasatura unui somn de 250g.
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

Eugen

Știucă

Răspunsuri: 970

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

13

25.02.2015, 08:31

ppscslv123 spune-mi te rog cum vrei sa faci sa prinzi numai somni micuti? Te intreb deoarece eu nu stiu cum sa fac sa nu prind dinacestia. Dimensiunea minima legala pentru oprit somn este de 50cm, (asta insemnand cam 1,5Kg). Am auzit ca anul acesta se vor face controale "dramatice" privind dimensiunile pestilor opriti si se vor aplica amenzi... greu de platit. Pentru a prinde mocute sub 50cm nu-i nicio placere, ca sa nu spun de fapt sub 1m adica de vreo 5Kg. Cat de departe vrei tu sa arunci de la mal pescuind in Dunare?
Lasa prostiile si cumpara-ti un nevercrak de 2,7m 150-700g. Se gaseste la pretul de 159 lei (au pe stoc) in magazinul sip....carp :pescuit:

• Scrie un mesaj privat

14

25.02.2015, 10:02

Merci mult informer! WTF ramane...
cum vrei sa faci sa prinzi numai somni micuti?
Pai... tinand cont ca lucrez cam non-stop (ca freelancer), adica fara duminici si alte zile declarate libere, tot ce ma intereseaza este sa dau o fuga la Dunare (cam 200m de locuinta mea) si sa eliberez ceva adrenalina, serotonina, dopamina si alte combinatii hormonale ca sa ma refac in timp record (in special cand am f mult de munca - adica cam des), nu sa plec epuizat de pe malul Dunarii ca m-am luat la tranta cu o namila (la care oricum voi taia firul daca vad ca are de gand sa ma tina de la vreo 20min in sus si sa ma oboseasca). Nu ma intereseaza sa prind cantitati de peste, doar sa evadez pt cateva ore/zi intr-o lume total diferita (provocatoare si plina de surprize).

ovidiu

Știucă

Răspunsuri: 811

Locație: Timişoara/Jud.HD Sîntandrei

• Scrie un mesaj privat

15

25.02.2015, 10:09

Să nu ajungi să cumperi un echipament care în loc să te relaxeze te va enerva. S-ar putea să-ţi placă un dril cu ceva somn mai răsărit, stiu cazuri când a fost contră şi un piuuu scurt urmat de un oftat şi mulă imaginaţie.
Salut şi bucuraţi-vă de natură.

16

25.02.2015, 10:58

la care oricum voi taia firul daca vad ca are de gand sa ma tina de la vreo 20min in sus si sa ma oboseasca).

:doarecapu: Eu de 2 ani incoace caut un asa dril si tu ai de gand sa tai firul :rizi:
Despre lansete,vezi de wft nevercrack,este ceea ce ai nevoie :bravo:

• Scrie un mesaj privat

17

25.02.2015, 11:08

Acum plasez comanda pt WTF. Merci mult!

MITA

Biban

Răspunsuri: 149

Locație: Timisoara

• Scrie un mesaj privat

18

16.04.2015, 17:04

auzi..cu penn slammer nu poate sa arunce mult de pe mal :doaaamne:
...in primu rand iti zic ca arunci la fel ca si cu oricare mulineta
aproape...cat arunci si cum arunci, vine cu experienta, depinde de tine,
dar ziceai ca esti incepator, deci ...probabil cu cea mai tare mulineta
de LONG CAST(care nu sunt de somn, dar in fine), o sa arunci cat arunca
un veteran cu orice mulineta.( cum am patit odata tot asa cu un
incepator, arunca cat il tineau mainile...si nu trecea de 30-35 metrii,
imi zice, sa ii lansez eu...am dat, sa dus tot firul de pe mulineta, cu
tot cu montura..ca deh nu sil legase de tambur...)
In al doilea
rand...daca dai la somn, ca pt asta ziceai ca ai nevoie...cu ce propui
tu sa lansezi 60+ metrii? cu carasul prins in carlig, si ansamblul de
plumb+pluta grund, poate si mai o tripla, sau cu 12 rame de ploaie, si
aceaasi montura grea?...se dezintegreaa in aer..daca iti propui sa o
arunci totusi asa departe :))), vezi pe pescuit-la-somn.com...acolo in
stanga ai metode si tehnici explicate..

SI vezi cu somnii aia "micutzi" ce vrei u sa ii prinzi..ca sub 50 cm nu ai voie sa ii retii :zid:
"Va pot spune cu precizie cind se termina sezonul clonc-ului : cind va ingheata mana cu care bateti apa ! "

Acest răspuns a fost de 1 ori editat, ultima oară de »MITA« (16.04.2015, 17:10)