Legat de greutatea proprie a barcii cred ca mai este un aspect interesant, cu cat are greutatea proprie mai mare cu atat este mai stabile, si corelat cu latimea la baza se poate estima cat de cat comportamentul pe apa.
Modi's Boat - prototip 3,35x1,40, 50 kg, + 5hp - Prima iesire - YouTube
uite aici o barca de 3.45 m, 40 kg, gliseaza cu 5 cp, 2 persoane la bord, 33 km/h
facuta de un prieten! - barca e la rosu, in teste
intre timp, s-au produs mai multe
Sunt binevenite si parerile celor care detin barci de fibra pana in 4,3m ce motorizare folosesc,cum se comporta pe vant si curent si alte cele.
Asteptam feedback-urile! Daca ne poti spune si cam cit costa asa o barcuta?
![]()
Acest răspuns a fost de 1 ori editat, ultima oară de »iulian_cioclin« (24.01.2015, 09:29)
Salut. Ai vreo posibilitate de a face cateva masuratori la barca? Cum s-a comportat cand ati dat la peste(rapitor)ati putut sta in picioare amandoi ,doar unul si cealalta persoana echilibra cumva barca sau ati stat amandoi jos ca nu prea e stabila? Vad ca au inceput usor sa apara si raspunsurile multumescSalut Un prieten are o barca din aluminiu motocraft de 3.7m, cu care am mers ani de zile la pescuit cu un motor suzuki de 5cp.barca zboara cu 1 persoana ,gliseaza cu 2 persoane dar fara nici un bagaj,are 56kg .Se conporta foarte bine la pescuit,se conporta acceptabil pe valuri mai,in general o barca foarte reusita pentru pescuit. Singurul incovenient pe care l-am gasit este zgomotul pe care il face cind mergi in glisaj(se aude de la km distanta).Probabil din cauza motorului cu un singur piston care la viteza vibreaza foarte tare.Un prieten si-a luat un Yamaha de 8 cp cu 2 pistoane care merge mult mai rotund(pe barca lui de fibra aproape nu se aude)si vreau sa-l probez si eu pe barca de aluminiu. Cred ca 8 cp este ideal pentru aceasta barca dar sa vedem.si apropo, nu trebuie scapat nici un obiect din mina ca afla toata dunarea.
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH