Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.
salut colegi pescari ,in urmatoarea perioada doresc sa cumpar o barca din aluminiu si din pacate nu stiu ce alegere sa fac. Barca o voi folosi pe dunare la spining si foarte rar la stationar,poate vreodata si la clonc . Vom merge majoritatea timpului 2 persoane(100kg greutate fiecare) si detin un motor termic de 5cp 2t. Am avut si inca mai am o barca pneumatica dar mie frica sa mai intru pe dunare unde faci ceva distanta de la mal si nu odata am auzit de barci dezlipite pe apa. Precizez ca barca pe care o voi cumpara vreau sa o transport pe torosuri la masina sa nu ma complic cu peridoc si alte taxe in plus. As alege lungimea de maxim 3,7m de la urmatoarele firme:Linder,ItalMar Canadian si Motocraft. Prioritar ar fi: stabilitate in curent puternic si vant ,siguranta si sezut dar si stand in picioare,oarecum pana in 70kg greutate , pescaj mare(cred ca asa se zice la partea care iese de la apa in sus)si sa se miste binisor in amonte incarcata cu maxim 230-250kg .Rog pe cei care detin ,au avut sau stiu despre cam ce as vrea sa ma ajute cu ceva idei bineanteles dau o
. Multumesc
Legat de greutatea proprie a barcii cred ca mai este un aspect interesant, cu cat are greutatea proprie mai mare cu atat este mai stabile, si corelat cu latimea la baza se poate estima cat de cat comportamentul pe apa.
Modi's Boat - prototip 3,35x1,40, 50 kg, + 5hp - Prima iesire - YouTube
uite aici o barca de 3.45 m, 40 kg, gliseaza cu 5 cp, 2 persoane la bord, 33 km/h
facuta de un prieten! - barca e la rosu, in teste
intre timp, s-au produs mai multe
multumesc CristiGalati am vazut video cu barca si am vazut si persoana care le face dar raman tot la cele din aluminiu . Cred ca o barca din aluminiu e peste cele din alt materia mai ales la lovituri si trannsport pe masina in cazul meu. Stau si ma intreb chiar nu mai sunt persoane care mai folosesc barci de aluminiu pana in 4m lungime? Intre timp am masurat un canadian al unui prieten si are urmatoarele lungimi: lungime barca-3,7m;latime baca in partea din spate sus-1,1m;latime in partea din spate jos unde sta pe apa-1,05m;latimea maxima a barcii-1,45m si greutate undeva la 60kg am estimat noi. Sunt binevenite si parerile celor care detin barci de fibra pana in 4,3m ce motorizare folosesc,cum se comporta pe vant si curent si alte cele. Multumesc
Sunt binevenite si parerile celor care detin barci de fibra pana in 4,3m ce motorizare folosesc,cum se comporta pe vant si curent si alte cele.
Asteptam feedback-urile! Daca ne poti spune si cam cit costa asa o barcuta?
![]()
Acest răspuns a fost de 1 ori editat, ultima oară de »iulian_cioclin« (24.01.2015, 09:29)
Salut. Ai vreo posibilitate de a face cateva masuratori la barca? Cum s-a comportat cand ati dat la peste(rapitor)ati putut sta in picioare amandoi ,doar unul si cealalta persoana echilibra cumva barca sau ati stat amandoi jos ca nu prea e stabila? Vad ca au inceput usor sa apara si raspunsurile multumescSalut Un prieten are o barca din aluminiu motocraft de 3.7m, cu care am mers ani de zile la pescuit cu un motor suzuki de 5cp.barca zboara cu 1 persoana ,gliseaza cu 2 persoane dar fara nici un bagaj,are 56kg .Se conporta foarte bine la pescuit,se conporta acceptabil pe valuri mai,in general o barca foarte reusita pentru pescuit. Singurul incovenient pe care l-am gasit este zgomotul pe care il face cind mergi in glisaj(se aude de la km distanta).Probabil din cauza motorului cu un singur piston care la viteza vibreaza foarte tare.Un prieten si-a luat un Yamaha de 8 cp cu 2 pistoane care merge mult mai rotund(pe barca lui de fibra aproape nu se aude)si vreau sa-l probez si eu pe barca de aluminiu. Cred ca 8 cp este ideal pentru aceasta barca dar sa vedem.si apropo, nu trebuie scapat nici un obiect din mina ca afla toata dunarea.
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH