Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.

Zoran

ADMINISTRATOR

• Autorul acestui subiect este »Zoran«

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

1

13.09.2014, 07:21

Cum sa facem sa chinuim pestii? ... mai tare, mai crunt, mai inuman...

Bine-nteles ca nu, ci din contra, cum sa ne comportam cu pestii sa sufere cit mai putin! :pescuit:

In alt subiect despre C&R veni vorba despre cit sufera pestii in drill si dupa eliberare ar suferi alte chinuri, dupa care majoritatea mor si putrezesc pe fundul apelor. Deasemenea ca ar fi mai bine sa-i omoram si sa ii valorificam in bucataria personala.
OK, sunt de-acord cu valorificatul pestelui prins ptr bucataria personala, in masura sa nu se incalce legea, dar ca C&R aduce suferinte mari pestelui, cu asta nu sunt de-acord.

Haideti sa vedem mai multe situatii, si sa-mi spuneti voi cind sufera cel mai mult un peste, cind suntem noi oamenii cel mai inumani!

De pe mal:
1. pestele prins este scos la mal cu minciocul, sau in cazul somnului cu mana, este pus pe o saltea de primire la apa mica (daca e posibil chiar in apa) sau pe iarba moale, prins cu grija in mainile ude si dezgatat atent, pozat in pozitie verticala sau in apa si apoi eliberat, repus incet in apa lina unde asteptam sa plece din propriile puteri. Pestele sta maxim 2 minute pe uscat. Daca e nevoie de mai mult timp, vine udat cu o galeata cu apa, sau pus intr-un giuvelnic mare de tot din plasa moale cu ochiuri f mici (NU din sarma!). Dupa citeva minute cind totul e pregatit ptr sesiunea foto, se scoate pestele inca obosit de la drill si se pozeaza in cel mai scurt timp, dupa care vine repus in apa, eliberat.

2. pestele prins este scos la mal cu minciocul, este pus pe pamant sau pietris unde se zbate de citeva ori, incepe sa-i curga sange pe la urle, e prins tare in inclestarea mainilor, dezgatat, asteptat sa vina colegul (sau colegii), sa faca poze, apoi fac si colegii poze pe rand, mai scapa din brate de vreo 2 ori, si dupa ce au trecut circa 15-20 min de cind pestele e prins, e repus in apa, in libertate, ca doar mai da din gura, nu a murit inca... sau in cazul somnilor, mai vine si mana bagata la urle si ridicat in sus, sa se vada cit e de lung.

3. pestele prins este scos cu forta, tarat pe mal, zbatanduse necontenit, inca ne-obosit de la drill. Vine dezgatat si bagat intr-un giuvelnic mic de sarma, sau lasat pe mal in iarba, langa gramada altor pesti prinsi, unii care se mai zbat, altii care mai dau doar din gura. Dupa ceva timp, pestii vin pusi in punga si transportati acasa, unde in bucatarie unii dintre ei inca mai dau din gura...

4. pestele prins e scos cu forta, taras pe mal sau direct din bat, se zbate, se desprinde singur din carlig, cade pe pamant de la 1 m, se zbate in continuare plin de sange, dupa care vin sesiunile foto. Dupa ce sunt destule poze facute, ultimele chiar cu un inceput de uscaciune pe peste, pestele e repus in apa, fiind eliberat

5. pestele prins este scos la mal, legat in ham si tinut zile intregi in apa sa nu moara, sa fie dus "proaspat" acasa. La plecare, vine pus viu in pungi, ca nah, poate o mai trai citva timp si nu ajungem cu el imputit acasa. Sau, curatatul pestelui pe malul apei: mai intai vin indepartati solzii, dupa care vin scoase matele, spalat si pus in pungi... uppsss, unul fara mate si fara solzi a scapat din mana si mai inoata inca :doarecapu:

6. pestele capturat nu e specia vizata, si vine aruncat in iarba la gramada cu alti pesti ptr pisica, sau lasat acolo sa moara, la uscat. La plecare vin stransi si dusi ptr mancare (a pisicii) acasa, fiind astfel "valorificati".

7. pestele prins vine legat de mal, langa alte exemplare legate, ptr ca sesiunea foto sa prinda in aceasi poza toate capturile din ultimele zile. La scoaterea pestilor legati in streang se mai da o lupta puternica, pestele fiind din nou odihnit (in cazul somnilor mari). Evident, raniri ale pestelui ce se zbate in streang in incercarea noastra de a-l obosi, pot aparea. Dupa sesiunea foto care dureaza destul de mult, ptr ca pestii trebuie frumos aliniati si aranjati (vezi pozele idiotilor de la BC :nervos: ), acestia sunt repusi in libertate. O parte din ei insa nu mai pleaca, stau intorsi pe o parte. Acestia vin valorificati ptr bucatarie.

8. pestii prinsi vin legati la mal ptr sesiunea foto de mai tarziu. Insa, dupa putin timp, se obsearva ca pestii legati in apa mica de la mal, apa fara oxigen, mor in streang. Pestele sau pestii morti vin valorificati, restul insa nu se mai leaga la mal, sesiunea foto fiind apoi facuta imediat dupa fiecare capturare, cu cea mai mare grija, dupa care sunt eliberati.

Din barca:
9. pestele prins este scos atent din apa dupa ce acesta este obosit complet de la dril ( cu gripul, minciocul, sau cu mana...), vine asezat cu grija in barca pe prelata umeda, dezgatat atent (daca operatiunea asta nu s-a facut cit timp pestele era inca in apa langa barca), fiind pozat imediat in pozitie orizontala. Dupa sesiunea foto de circa 2 min, pestele vine repus in apa. In cazul ca pestele e mare, de ex un somn, si vrem sa ajungem cu el la mal, il prindem cu mana de gura si e dus incet cu barca pina la mal, unde urmeaza sesiunea foto, in apa, fara ca pestele sa fie scos pe mal. Dupa care vine eliberat.

10. pestele prins este ridicat din bat si pus in barca, unde se zbate pina nu il prindem cu mana, il dezgatam si il lasam asa in barca, sau intr-o lada, ca si asa plecam in citeva ore acasa, si nu se va imputi. Unii mor in barca, fara apa, altii in punga, in drum spre casa, si unii pesti chiar mai dau din gura in chiuveta.

11. pestele prins este scos din apa, pus in barca fara grija ranirii lui, prins de agrafa sau streang langa alti pesti si pus langa barca in apa. La fiecare peste prins operatiunea se repeta, pestii vin scosi din apa, "ciorchinele" completat fiind tot mai mare. Se muta locul de pescuit, asa ca pestii prinsi vin scosi si pusi in barca. Dupa vreo 5 min, ne ancoram in alt loc sa pescuim. Si asa merge toata ziua, si dupa ce mutam de vreo 6-7 ori barca, se pleaca acasa cu pestele pus in pungi. Ca sa ajunga proaspat in bucatarie, inainte de a fi ... congelat.

12. pestele prins este scos cu grija, dezgatat cu grija, si pus intr-un giuvelnic f mare si lung, din plasa moale cu ochiuri mici (sa nu raneasca solzii pestilor), giuvelnic ce ajunge la apa mai oxigenata. Dupa sesiunea de pescuit, scoatem exeplarele ce le retinem (fara sa depasim limita legala), si restul pestilor ii eliberam cu grija (carasi, platici, crapi, mrene, ce intra asa la feeder, sau chiar salai sau stiuci prinse). Pestii ce ii retinem vin mai intai injunghiati, si dupa ce mor, vin pusi in punga si dusi acasa ptr a fi curatati.

13. pestii prinsi vin eliberati imediat, ori inca aflandu-se inca in apa, ori dupa preluarea atenta in barca, fara sa fie pusi in givelnic. Unul sau mai multi pesti care ii retinem, fara sa depaseasca in total 5 kg, ii injunghiem imediat dupa dezgatarea din carlig, si dupa ce au murit ii punem intr-o lada frigo cu gheata.

Eh, dupa cum vedeti, am enumerat 13 situatii diferite, atata comportament C&R cit si comportament in caz de retinere al pestilor prinsi. Toate aceste situatii au fost deja intalnite, si as vrea sa va rog pe voi sa le cititi atent si sa va dati cu parerea, care din aceste situatii sunt cele mai inumane, care situatii aduc cea mai multa suferinta pestelui. Va rog mult, nu e nevoie sa relatati cum faceti voi, sau colegii, ci doar sa va dati cu parerea la chinurile si suferintele provocate pestilor in fiecare caz aparte. :gandesc:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

zamfi

Știucă

Răspunsuri: 1 588

Locație: Pe Mures...

• Scrie un mesaj privat

2

13.09.2014, 07:52

Hmmm...Chiar sunt putin dezamagit de interpretarea ta privind postul meu din topicul C&R...Pentru ca nu eu nu am afirmat ca majoritatea pestilor eliberati mor pe fundul lacului si nici nu am afirmat ca e mai bine sa omoram pestii sa-i mancam! :nu: Aceste interpretari iti apartin si cred ca tenta se vede . Eu doar am incercat sa aduc in discutie "umanitatea" pescuitului ,ca tot vrem sa fim uneori mai catolici .Pacat. Ma opresc aici deoarece sunt off topic.Scuze.

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

3

13.09.2014, 08:11

Zamfi, clar ca nu e interpretarea ta, nu ai de ce sa fi dezamagit, asa am amplificat eu intelesul acelui subiect. Scuze daca exprimarea mea nu e 100% identica cu ce ai scris tu, eu am vrut doar sa subliniez ce se poate intampla cu adevarat cind C&R e facut "a la ciobaniada"... si am mai inteles ca dupa parerea ta C&R ar aduce multe suferinte pestilor, fiind o bataie de joc la adresa stiucilor si ca mai bine ar fi omorate. Si asta, in anumite cazuri, asa si este.

Sa va spuna Tyrael ce a vazut pe incinta! Pentru acele stiuci ,poate ca e mai uman sa fie omorate o data si gata, decat sa-si bata joc de ele niste oameni manati de pasiuni indoielnice!

Si, ca sa isi faca fiecare pescar ganduri cit de uman sau inuman se comporta fiecare cu pestii, am enumerat citeva situatii intalnite de mine de-a lungul anilor. M-as fi bucurat sa te dai cu parerea, si nu sa blochezi... :nunteleg:

Inca odata, nu am scris ca tu ai spus cele scrise de mine, ci ca veni vorba de ce si cum sufera pestii... :noroc: Si cred ca fiecare poate citi si vedea ca nu ai scris TU asa, ci eu, fiind interpretarea mea libera amplificata din anumite motive. :prieteni:

www.pescuit-la-somn.com

attila

Șalău

Răspunsuri: 282

Locație: Nördlingen/Resita

• Scrie un mesaj privat

4

13.09.2014, 10:47

Cu tot respesctul Zoran, dar NU e ok sa "exagerezi" TU continutul postarilor unuia sau altuia. Fiecare are dreptul sa gandeasca pentru el, nu avem nevoie de manipulari ale discutiei intr-o directie sau alta.

Daca tot vrei argumente legate de "chinuitul pestilor", de ce nu citesti argumentele enumerate in "Tierschutzgesetz" din Germania (legea protectiei animalelor), lege pe baza careia s-a "armonizat" pescuitul in Germania. Laitmotivul acestei legi este : „Niemand darf einem Tier ohne vernünftigen Grund Schmerzen, Leiden oder Schaden zufügen” ( Nimeni nu are voie sa provoace dureri, suferinta sau vatamari vreunui animal, fara motive bine intemeiate). Si tocmai pe acest motiv, dupa cum am mai atras atentia si in alt topic, C&R in unele landuri din Germania este interzis, doar pe considerentul ca, la pescuit, te duci sa prinzi un aliment proaspat sa il pui pe masa, ci NU sa iti satisfaci tie niste pofte , ranind altfel pesti nevinovati. Nu conteaza gradul de ranire al pestelui, chiar si gaura aia in buza, precum si stresul de a se lupta cu tine pentru a-ti satisface tie pofta de a-ti face poze cu un peste, se considera ca ai provocat dureri fara motiv intemeiat....

Desi ma transform in avocatul diavolului, noi, ca pescari, vrem-nu vrem, ranim animale! Cat de mult, depinde doar de noi. Dar TOTI ranim animale. Unii ca sa mancam un peste proaspat, altii ca sa ne satisfacem noua diverse "pofte". Ca faptele unora sunt mai "grave" pentru pesti decat ale altora, asta nu o contesta nimeni. Dar strict la capitolul suferinta, TOTI ranim pesti. Si daca nu vrei sa ranesti pesti, NU te mai duci la pescuit si gata.
Voi ma urati ca sunt altfel, eu va compatimesc ca sunteti toti la fel.

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

5

13.09.2014, 11:09

Attila, am scris eu undeva ca EU nu ranesc pestii, voit sau nevoit? (Pesti momeala sau in drill?).
Subiectul trateaza diferite cazuri de comportament al pescarilor, si incearca sa faca diferenta intre o suferinta minora, de la care un peste eliberat isi revine repede si fara urmari, si una majora care duce la moartea pestilor.

Si nici nu vreu sa manipulez pe nimeni, mai degraba sa critic comportamentul acelor pescari sportivi care vor sa practice c&r, dar nu au deloc sentimente fata de pesti. Si nu, nu am exagerat cind am scris ca majoritatea pestilor vor muri, de leziuni interne sau lipsa de apa, fiind loviti de pamant sau tinuti prea mult timp la "uscat".

In afara de asta, vorbim de legea din Ro, nu de cea din Germania. Pina cind legea din Ro nu interzice C&R, voi promova in continuare ceea ce mi-am propus, si asa cum vad eu pescuitul sportiv: C & R.

www.pescuit-la-somn.com

attila

Șalău

Răspunsuri: 282

Locație: Nördlingen/Resita

• Scrie un mesaj privat

6

13.09.2014, 11:49

Cine este bine-intentionat si vrea sa faca C&R si practic, nu numai declarativ, va proceda cum e mai bine pentru peste. Cine face C&R doar de dragul de a face asta, o va face cum vrea el.

Eu am vazut pesti morti eliberati, desi au fost tratati ca la carte. Si asta pentru ca, in anumite situatii, orice ai face tu ca pescar, pestele are de suferit in proportie foarte mare (ex: pescuit la salau la adancime peste 15-20 de m). Extragerea rapida a salaului de la adancimi mari, in 90% din cazuri genereaza si moartea pestelui. Tudor zicea ca evita sa pescuiasca astfel, pentru ca stie ca si cu C&R, pestele e aproape compromis. La fel si stiuci cu falcile despicate de la manipulare necorespunzatoare cu gripuri, si operculi rupti ....Astfel de situatii se intampla....si nu s-ar intampla decat daca n-am mai merge la pescuit. Poate la asta se referea si Zamfi cand zicea ca, in anumite cazuri, poate era mai bine peste pesti daca erau omorati pe loc, decat sa agonizeze....
Voi ma urati ca sunt altfel, eu va compatimesc ca sunteti toti la fel.

zamfi

Știucă

• Scrie un mesaj privat

7

13.09.2014, 12:37

Poate la asta se referea si Zamfi cand zicea ca, in anumite cazuri, poate era mai bine peste pesti daca erau omorati pe loc, decat sa agonizeze....

Multumesc de intelegere. De data asta interpretarea a fost cea corecta dpmdv. :apl: Oricum nu conteaza.

Pentru ca nu vreau sa "blochez" acest topic si deoarece Zoran a descris 13 moduri mai mult sau mai putin radicale pentru peste, nu pot sa nu completez si eu cu punctul 14 :rizi: Tot asa ca sa va dati cu parerea ,ca tot nu avem altceva mai bun de facut.Strict legat de chinuirea pestilor in timpul pescuitului! Adiva On-topic!:gandesc:

14. Cam ce simte un peste -momeala ( avand binenteles dimensiunile legale!) ,sa zicem un crap de 500 g (o varianta lunga ca sa fie la dimensiunile legale :rizi: ) ,sau ma rog de 1 kg (ca doar dam dupa somn mare nu dupa moace!) care sta atarnat intr-o ancora de vis ,sau ma rog intr-un carlig si o ancora (ca sa fim siguri!) asa...cam o noapte intreaga ? Ce parere aveti? Are ceva chinuri sau nu? Sigur ca dupa ce-l scoatem din montura (asta daca vreun somn nu a avut mila de el ...) o sa-l eliberam sportiv !Sau o sa-l ucidem barbar si o sa-l curatam de solzi pe malul apeio ca sa nu facem mizerie acasa. Sau poate un caras ? Sau chiar un salau ca cica astia le plac la somni ? Pareri? Chinuim sau nu pestele momeala? Oare ,daca ar putea vorbi , ar aprecia spiritul de C&R al pescarului care va elibera ,cu multa atentie , marele mustacios prins?

Hai sa nu fim ipocriti si sa recunoastem cea ce facem! Pentru ca NU NE DA NIMENI DREPTUL sa punem un somn de 20 kg in fata unui crap-momeala de 500g ! Sau ,daca mergem pe principiul, natural de altfel ,ca pestele mare il mananca pe cel mic si ca niciodata nu o sa ne intereseze ce simte carasul ,tiparul,broasca ,rama ,etc din carlig ,macar sa fim barbati si sa o recunoastem!

Pace tie cititorule! :prieteni:

Tyrael

Știucă

Răspunsuri: 601

Locație: Rm Valcea

• Scrie un mesaj privat

8

13.09.2014, 13:06

Sunt niste filozofii aici.... Uite si punctu 15. Cam ce simt pestii cand sunt vanati dar scapa de rapitori gen stiuca, somn.... Sau de ce nu scapati de un pescarus? Sau ce taiati in turbine? Ei bine nu cred ca e foarte important, important cu adevarat e ca pe cat posibil si in bune conditii sa fie eliberati, daca se poate, daca nu asta e, mai mananci si un peste. Totusi asta nu trebuie sa fie tertip pt retinerea a cat mai multi pesti sau in totalitate pe principiul si asa moare. Sustin din nou, moralitatea fiecaruia trebuie sa primeze, daca il iei, foarte bine, daca nu... Si mai bine, dar sa nu se ajunga la lazi frigorifice pline pentru ,, la iarna,, . Legi, regulamente nu au mare valoare. Si pe final nu pot sa ma abtin.. Sunt vreo 2 pe aici pe forum, care sunt buni prinzatori de peste (nu pescari) si pe deasupra si aroganti... Dar sunt aproape sigur ca ascut cangea destul de des ca se toceste si nu mai inteapa bine :)

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

9

13.09.2014, 13:15

Cine este bine-intentionat si vrea sa faca C&R si practic, nu numai declarativ, va proceda cum e mai bine pentru peste. Cine face C&R doar de dragul de a face asta, o va face cum vrea el.

Eu am vazut pesti morti eliberati, desi au fost tratati ca la carte. Si asta pentru ca, in anumite situatii, orice ai face tu ca pescar, pestele are de suferit in proportie foarte mare (ex: pescuit la salau la adancime peste 15-20 de m). Extragerea rapida a salaului de la adancimi mari, in 90% din cazuri genereaza si moartea pestelui. Tudor zicea ca evita sa pescuiasca astfel, pentru ca stie ca si cu C&R, pestele e aproape compromis. La fel si stiuci cu falcile despicate de la manipulare necorespunzatoare cu gripuri, si operculi rupti ....Astfel de situatii se intampla....si nu s-ar intampla decat daca n-am mai merge la pescuit. Poate la asta se referea si Zamfi cand zicea ca, in anumite cazuri, poate era mai bine peste pesti daca erau omorati pe loc, decat sa agonizeze....

Attila, sincer, tot nu am inteles, din cele 13 cazuri prezentate de mine, care ti se pare cel mai chinuitor ptr peste? Si da, un salau sau biban scos de la asa adancime, va muri cu siguranta.

14. Cam ce simte un peste -momeala ( avand binenteles dimensiunile legale!) ,sa zicem un crap de 500 g (o varianta lunga ca sa fie la dimensiunile legale ) ,sau ma rog de 1 kg (ca doar dam dupa somn mare nu dupa moace!) care sta atarnat intr-o ancora de vis ,sau ma rog intr-un carlig si o ancora (ca sa fim siguri!) asa...cam o noapte intreaga ? Ce parere aveti? Are ceva chinuri sau nu? Sigur ca dupa ce-l scoatem din montura (asta daca vreun somn nu a avut mila de el ...) o sa-l eliberam sportiv !Sau o sa-l ucidem barbar si o sa-l curatam de solzi pe malul apeio ca sa nu facem mizerie acasa. Sau poate un caras ? Sau chiar un salau ca cica astia le plac la somni ? Pareri? Chinuim sau nu pestele momeala? Oare ,daca ar putea vorbi , ar aprecia spiritul de C&R al pescarului care va elibera ,cu multa atentie , marele mustacios prins?

Clar ca se chinuie, nu contesta nimeni asta, dar dupa parerea mea, nu la fel de mult ca si un peste aruncat pe mal sau un salau / stiuca prins in agrafa sau pe un șnur, ciorchine langa alti pesti. Cu toate ca exista si metoda de a prinde pestele doar cu un carlig, in nara, cind e vorba de pesti de 20-25 de cm. Deci si aici exista metode "civilizate" de prindere. Ii vei scoate dupa 24 de ore de pescuit mai vii decit orice peste legat pe agrafa sau din giuvelnic. Sau nu asa de mult ca o albitura trasa de viu cu acu pe o montura de salau.
Nah, acuma sti parerea mea despre punctul 14. Care e a ta despre celelalte puncte? :gandesc:

www.pescuit-la-somn.com

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

10

13.09.2014, 13:16

Sunt niste filozofii aici.... Uite si punctu 15. Cam ce simt pestii cand sunt vanati dar scapa de rapitori gen stiuca, somn.... Sau de ce nu scapati de un pescarus? Sau ce taiati in turbine? Ei bine nu cred ca e foarte important, important cu adevarat e ca pe cat posibil si in bune conditii sa fie eliberati, daca se poate, daca nu asta e, mai mananci si un peste. Totusi asta nu trebuie sa fie tertip pt retinerea a cat mai multi pesti sau in totalitate pe principiul si asa moare. Sustin din nou, moralitatea fiecaruia trebuie sa primeze, daca il iei, foarte bine, daca nu... Si mai bine, dar sa nu se ajunga la lazi frigorifice pline pentru ,, la iarna,, . Legi, regulamente nu au mare valoare. Si pe final nu pot sa ma abtin.. Sunt vreo 2 pe aici pe forum, care sunt buni prinzatori de peste (nu pescari) si pe deasupra si aroganti... Dar sunt aproape sigur ca ascut cangea destul de des ca se toceste si nu mai inteapa bine :)

:bravo:

www.pescuit-la-somn.com

danmiclau56

Știucă

Răspunsuri: 1 579

Locație: TM

• Scrie un mesaj privat

11

13.09.2014, 13:20

Sustin din nou, moralitatea fiecaruia trebuie sa primeze,
:apl: :apl: :apl: :apl:
Si pe final nu pot sa ma abtin.. Sunt vreo 2 pe aici pe forum, care sunt buni prinzatori de peste (nu pescari) si pe deasupra si aroganti... Dar sunt aproape sigur ca ascut cangea destul de des ca se toceste si nu mai inteapa bine.
............... oare numa 2 ??? :gandesc: .
lumea vorbeste,si vorbeste,si vorbeste,iar cind nu mai stie ce sa spuna, INVENTEAZA

zamfi

Știucă

• Scrie un mesaj privat

12

13.09.2014, 14:21

Care e a ta despre celelalte puncte?

Ca sa nu iau punct cu punct ,mai ales ca ele au fost formulate de catre tine si eu poate as avea de completat/eliminat cate ceva la unele ,uite parerea mea (credeam insa ca o stii deja...):

- oriunde si prin orice metoda pescuiesc incerc sa-mi respect adversarul- adica pestele! Daca nu am de gand sa-l retin o sa incerc sa-i cauzez cat mai putina suferinta si va fi eliberat in conditiile maxime de siguranta pentru peste.Ma rog,atat cat ma pricep eu si pot la momentul respectiv . Sunt multe situatii de luat in discutie.

- pentru pestele care decid sa-l retin ,fara incalcarea legii statului respectiv si mai important a legii bunului simt , dupa ce voi reusii capturarea lui il voi tine viu atata cat imi permite dotarea si situatia respectiva,pentru a nu risca sa-l omor degeaba ,in sensul ca se va strica pana acasa ...Este pacat daca omori un peste sa ajungi sa-l arunci la gunoi...Daca il prind cand plec acasa il omor rapid pentru ai scurta suferinta si a ma proteja de invazia de adrenalina din carnea pestelui ,rezultata in conditii de stres intens.Si aici sunt nuante...

Cam asta ar fi. Insa eu STIU ca pescuiesc de placere si cauzez ,oricum ar fi , suferinta pestilor! Sau chiar moartea lor ,voluntara sau accidentala. Nu numai ca stiu ,dar si RECUNOSC ca placerea mea nu este deloc ecologica! De aceea nu pot sa consider acest hobby un sport ! Nici pe departe.

De final ,nu ma consider cu nimic mai presus decat nimeni de pe acest forum sau de aievea ,insa consider ca nu sunt cel mai periculos" lucru" pentru natura! :noroc:

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

13

14.09.2014, 12:33

- pentru pestele care decid sa-l retin ,fara incalcarea legii statului respectiv si mai important a legii bunului simt , dupa ce voi reusii capturarea lui il voi tine viu atata cat imi permite dotarea si situatia respectiva,pentru a nu risca sa-l omor degeaba ,in sensul ca se va strica pana acasa ...Este pacat daca omori un peste sa ajungi sa-l arunci la gunoi...Daca il prind cand plec acasa il omor rapid pentru ai scurta suferinta si a ma proteja de invazia de adrenalina din carnea pestelui ,rezultata in conditii de stres intens.Si aici sunt nuante...

:bravo: ...si daca vrei sa fi si mai "impacat", iti recomand un Coleman de min. 48 L. Cu 2 pungi de gheata de la Petrom, care tin 48 H lada frigo ca un congelator, mai ai si berea sau vinu' in permanenta la rece.

Si da, toti stim ca cauzam suferinte pestilor, dar daca putem sa le reducem, de ce sa nu o facem? :noroc:

www.pescuit-la-somn.com

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

14

14.09.2014, 12:40

iti recomand un Coleman de min. 48 L. Cu 2 pungi de gheata de la Petrom, care tin 48 H lada frigo ca un congelator, mai ai si berea sau vinu' in permanenta la rece.

Zoran, la spinning cauti sa cari dupa tine cat mai putin bagaj ... preferabil un rucsac pe spate si o lanseta sau doua in mana. Iti dai seama cum ar fi sa te cari cu lada aia frigorifica prin toti boschetii :rizi: ... si masina e departe. Tot mai simplu si curat e sa eliberezi pestele :rizi:
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

15

14.09.2014, 16:42

oran, la spinning cauti sa cari dupa tine cat mai putin bagaj ... preferabil un rucsac pe spate si o lanseta sau doua in mana. Iti dai seama cum ar fi sa te cari cu lada aia frigorifica prin toti boschetii ... si masina e departe.

:rizi: ...in ideea de a lasa lada in masina, sau a o lua-o in barca! Nu sa o cari prin boscheti la pas de spin. :noroc:

www.pescuit-la-somn.com

zamfi

Știucă

• Scrie un mesaj privat

16

14.09.2014, 20:44

Si da, toti stim ca cauzam suferinte pestilor, dar daca putem sa le reducem, de ce sa nu o facem?

:bravo: :apl:

Nicolai

Oblete

Răspunsuri: 57

Locație: Tulcea

• Scrie un mesaj privat

17

07.10.2014, 15:41

Stiti si dv introducerea cu o echipa de specialisti britanici, sau de la NASA, sau...

"... peştii nu pot simţi durerea? Specialiştii au descoperit că le lipseşte zona din creier responsabilă cu această senzaţie."

Mai mult: Iată cum se întreţin sculele de pescuit | Libertatea.ro

ovidiu.U

Șalău

Răspunsuri: 323

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

18

07.10.2014, 15:53

Ce nu am inteles este : MANDARINA... :zambet:
Ce-o fi aia nu stiu .. poate un fruct... poate o limba/dialect asiatic..
Pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

19

07.10.2014, 15:56

Ce nu am inteles este : MANDARINA... :zambet:
Ce-o fi aia nu stiu .. poate un fruct... poate o limba/dialect asiatic..

daca citesti totul Ovidiu iti garantez ca te va pufni rasul in repetate randuri ... "batul lansetei" :doarecapu: :rizi:

sunt curios ce incompetent a scris si minunea aia ...
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

Diogene

Șalău

• »Diogene« a fost blocat

Răspunsuri: 262

Locație: apa

• Scrie un mesaj privat

20

11.10.2014, 08:54

Acum vreo doua saptamani am prins un avat care nu mi-i s-a parut a avea rani majore,gen bronhii rupte.Eram in apa si doar i-am scos ancora si i-am dat drumul.Dupa vreo 10 min.l-am vazut din nou in mal cum se invartea in cerc parca fara orientare si foarte usor l-am ridicat iar.Era clar ca nu mai era in stare sa traiasca.M-am si mirat de lucrul asta pentru ca facusem totul ca sa fie cat mai in siguranta.Atunci m-am gandit ca poate multi din cei pe care ii eliberasem au murit ulterior....Pe parcursul partidelor de anul asta am retinut vreo 5 pesti plus cei de la partida de sambata trecuta.La cat am prins si eliberat chiar nu mi-e rusine ca acum pe toamna am dus peste acasa.Din pacate i-am lasat sa moara asa cum o fac toti,sau mare parte,chiar nu stiu
alta metoda si nici nu o sa-i lovesc in cap sa moara.O fi bine,o fi rau,nu stiu.Ce stiu acum e faptul ca nimeni nu-ti garanteaza ca pestele va mai trai
dupa eliberare desi tu ai avut grija ca acest lucru sa se intample.
Dragii mei "prieteni",adevarati lupi moralisti...scoateti-va unghia din gat.

Subiecte asemănătoare