Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.

• Autorul acestui subiect este »evergreen«

Răspunsuri: 2 642

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

1

05.08.2014, 17:41

Curatarea stratului lipicios de pe senzorii pentru pescuit

Cred ca nu sunt singurul care se confrunta cu aceasta problema, "nenorocirea" de invelis cauciucat de pe suprafata senzorilor, pe care sper ca exista o modalitate de a-l inlatura cu efort cat mai mic si cu pagube la fel, minime, de fapt, nule! Cum ati incercat sa scapati de aceasta "prostie" de material? Ca sa fiu mai explicit, si mai indreptatit sa fiu revoltat, am patit-o si la bicicleta, si la masina, si ambele nu sunt de "doi lei" ba din contra, din acest motiv ma minunez! Pe ghidonul bicicletei, mansonul schimbatorului de foi(grip-shift), de calitate superioara, S-Ram X-0, care mai si costa o gramada de bani(de altfel, foarte bun, impreuna cu pereche lui, de la pinioane, pe care nu a fost nevoie sa le reglez de 6 ani), a inceput sa se dezintegreze, fiind la fel de lipicios si enervant ca si avertizorii pentru pescuit, in timp ce manerul interior al portierei din dreapta-fata(la masina) are pe partea interioara un strat din acelasi "aluat", doar ca mai gros, care, de asemenea, a patit aceeasi problema! Chiar nu se poate gasi nicio solutie pentru a scapa de aceste "rahaturi"? Am tot intrebat in stanga si-n dreapta, dar, deocamdata, n-am aflat nimic!
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

2

05.08.2014, 18:02

Interesanta problema. :noroc:
Parerea mea este ca de fapt aici sunt mai multe probleme :zambet: .

1. Si la masina mea pe manerele de la portiere exista acel strat care se zgarie usor insa acel strat a existat de la inceput si nu era/este lipicios... doar ca-i prea sensibil.
2. In schimb am avut avertizoare sau alte aparate cu carcasa de plastic, unele chiar foarte scumpe, care la inceput NU "lipeau" si nici nu puteai sa lasi dare cu unghia pe ele iar in timp a aparut acel strat enervant.
Va asigur ca nu-i vorba de "jeg", le curat foarte bine de fiecare data :rizi:... mai degraba cred ca stratul superficial de plastic se degradeaza in vreun fel... :nunteleg: .
Provizoriu am scapat de acel strat curatand carcasele cu o carpa si alcool izopropilic.
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

• Scrie un mesaj privat

3

05.08.2014, 18:19

Interesanta problema. :noroc:
Parerea mea este ca de fapt aici sunt mai multe probleme :zambet: .

1. Si la masina mea pe manerele de la portiere exista acel strat care se zgarie usor insa acel strat a existat de la inceput si nu era/este lipicios... doar ca-i prea sensibil.
2. In schimb am avut avertizoare sau alte aparate cu carcasa de plastic, unele chiar foarte scumpe, care la inceput NU "lipeau" si nici nu puteai sa lasi dare cu unghia pe ele iar in timp a aparut acel strat enervant.
Va asigur ca nu-i vorba de "jeg", le curat foarte bine de fiecare data :rizi:... mai degraba cred ca stratul superficial de plastic se degradeaza in vreun fel... :nunteleg: .
Provizoriu am scapat de acel strat curatand carcasele cu o carpa si alcool izopropilic.

Multumesc pentru pont! Sa incerc si cu alcool etilic alimentar, ca tot am gasit cu un pret bun, sa-l pun peste boabele de porumb pentru Delta? Pe senzori am incercat cu diluant, si s-a redistribuit "lipici-ul" intre senzor si degetele mele... :nervos: ...
O alta intrebare ar fi, pentru bicicleta si masina, de ce s-a "inmuiat" doar la mansonul din stanga, pe care nu-l prea folosesc deloc, iar la masina, de ce doar la portiera din dreapta, unde stau eu - deocamdata - desi era mai logic sa se intample in zona unde se utilizeaza cel mai mult, adica in stanga, la portiera conducatorului!? La Logan nu am vazut probleme de acest gen! Interesant! Nici la senzori sau biciclete de duzina! :drac2:
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

• Scrie un mesaj privat

4

05.08.2014, 19:08

Corectez, la senzori mai ieftini am auzit, de fapt, la senzori din toata gama de preturi apare aceeasi problema!

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

5

05.08.2014, 22:43

Provizoriu am scapat de acel strat curatind carcasele cu o carpa si alcool izopropilic.

Si io am uitat sa spun ca dupa ce scapam de stratul ala lipicios, nici suprafata de unde-l indepartam nu mai arata la fel ca la inceput... devenea lucioasa... :nunteleg:.
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

rudy

Oblete

Răspunsuri: 14

Locație: cluj napoaca

• Scrie un mesaj privat

6

12.08.2014, 18:39

Eu nu reusesc nici cum sa curat stratul ala de "jeg"dupa cum bine i-a spus informer.
Tot frec pe el cu alcool izopropilic si mazga aia e tot acolo.
:zid: :doaaamne: da-l :drac: il crap si cumpar altu.

• Scrie un mesaj privat

7

12.08.2014, 21:03

Eu nu reusesc nici cum sa curat stratul ala de "jeg"dupa cum bine i-a spus informer.
Tot frec pe el cu alcool izopropilic si mazga aia e tot acolo.
:zid: :doaaamne: da-l :drac: il crap si cumpar altu.

Nu e vorba de "jeg", acel strat este pentru protectie si impermeabilizare, are o "consistenta" cauciucata, si in timp, imbatraneste, precum cauciucul! :zambet: :ochi: