Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit
  • Autorul acestui subiect este »dany_petrut«

Răspunsuri: 5

Locație: satu mare

• Scrie un mesaj privat

1

07.12.2013, 19:31

ajutor sonar humminbird 575 quadrabeam plus

va salut,dupa cum spune si titlul am o nelamurire in legatura cu sonarul .in momentul in care setez sonarul pe optinea 200/83 khz da impresia ca nu ar primi curent suficient ,din cind in cind practic se inegreste tot ecranul.precizez ca are aceste simptome doar cind e setat pe aceasta optiune.am inteles ca ar trebui montat pe firul plus al sonarului un condensator sau asa ceva dar nu stiu prea multe amanunte.daca ma poate ajuta cineva ai multumesc anticipat. pina atunci va doresc fire zbuciumate

Tyrael

Știucă

Răspunsuri: 601

Locație: Rm Valcea

• Scrie un mesaj privat

2

07.12.2013, 19:51

Salutare si bine ai venit, nu ma pricep nici eu foarte bine dar sunt destui aici care sigur iti vor da un sfat. Eu totusi banuiesc ca nu folosesti o baterie corespunzatoare. Ce baterie folosesti?

• Scrie un mesaj privat

3

07.12.2013, 20:20

te salut.am folosit baterie de 12 v 100 de amperi si baterie de 12 v 9 amperi,dar sunt tot cam aceleasi simptome.am fost cu el la un service de electronice unde la conectat la o sursa .pe care a functionat normal.

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

4

07.12.2013, 23:07

Este greu de raspuns la o astfel de intrebare fara a "pune mana". :)
Bateriile pe care le-ai folosit au capacitate suficienta astfel incat sa faca fata la o variatie de consum daca asta chiar ar exista (si daca bateriile nu-s "pe moarte")... dupa parerea mea insa, daca ai doua frecvente sau una nu-i foarte mare diferenta din punct de vedere al consumului, n-am intalnit nicaieri o astfel de precizare.
In ideea ca poate totusi e o problema de consum, iti recomand sa verifici in primul rand toate CONTACTELE, de la baterie pana la sonar: borne de baterie, eventuale "innadituri" de cabluri, inclusiv pinii mufelor de pe sonar... daca vezi ceva oxidari, curata, da cu "spray contact", strange etc.
Daca le verifici pe astea si totu-i OK dar se manifesta identic, spune-mi si "mergem mai departe".
Ai un voltmetru la dispozitie sa masori tensiunea la bornele bateriei SI tensiunea cat mai aproape de sonar pe firele de alimentare, atunci cand se manifesta fenomenul?

In legatura cu condensatorul, nu se poate monta un condensator pe un fir, fie el plus sau minus.
Condensatoarele se pot monta in paralel, pe ambele fire de alimentare, cat mai aproape de sonar.
Daca vrei sa incerci, ia un condensator electrolitic de capacitate cat mai mare (> 1000uF) la tensiune mai mare de 16V si monteaza-l cu plusul la plus si minusul la minus cat mai aproape de mufa de alimentare a sonarului... n-are ce sa strice, eventual nu ajuta.
Parerea mea insa este sa mai astepti putin ca nu cred ca asta-i problema... condensatoare pe alimentare are si sonaru` inauntru. :ochi:
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

• Scrie un mesaj privat

5

08.12.2013, 07:25

te salut si multumesc de raspunsul prompt.toate contactele au fost curatate in momentul in care l-am dus la service ,acolo l-au pus pe o sursa si a functionat ok fara aceste intreruperi de imagine.cind il pun la baterie incepe sa aaiba probleme.am incercat pe mai multe baterii dar acelasi rezultat.totusi am sa repet inca odata curatarea si verificarea cablurilor ,sa vedem ce iese.

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

6

08.12.2013, 08:10

Salut, n-ai pentru ce.
La atelier l-au incercat in conditii normale de functionare, cu sonda scufundata in apa?

Sunt cam sceptic la treaba cu condensatorul dar incearca. Ia dupa cum am spus unul electrolitic de capacitate mare dar ia si unul de capacitate mai mica, 0,1uF (nu-s scumpe).
Pune-le in paralel si conecteaza-le pe firele de alimentare, cat mai aproape de sonar... ti-am facut o schita.
In acelasi scop ar merge sa pui pe alimentare un filtru de deparazitare auto, se gaseau pe vremuri pt. "casetofoanele auto" da` nu stiu daca mai exista de vanzare.
Atentie la polaritati.
Ar fi bine daca ai putea masura tensiunea pe condensatoare atunci cand sonarul functioneaza.

Daca poti, fa o poza cu sonarul cand merge aiurea, sunt curios cum arata fenomenu`. :)
Bafta!
»informer« a atasat urmatoarele fisiere:
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

• Scrie un mesaj privat

7

08.12.2013, 08:25

neatza.nu au bagat sonda in apa,dar are aceleasi simptome,si daca e in apa si daca nu.insfirsit ,daca vrei as putea sa til trimit sa te uiti si tu la el,bineinteles contracost.eventual da-mi un nr de tel.mersi anticipat

momaul

Șalău

Răspunsuri: 332

Locație: buzau

Profesia: elecronist

• Scrie un mesaj privat

8

03.01.2014, 21:02

salut,am un prieten care are un 728 cu aceeasi sonda si se plinge de acelasi defect sa nu fie o problema cu sonda .incearca alimentarea dintrun redresor stbilizat cu 14-15vsi vezi daca mai face ceva