salut
De curand ma bate gandul sa filmez somn-ul la suprafata in timp ce imi ataca momeala.
Din cate am auzit lumina rosie nu sperie pestele...este adevarat?
Pescuiesc pe tarnava mare cu montura "la copac' in malul celalalt la o distantza de vreo 20m de lanseta , si ma-m gandit ca ,daca as lega de o creanga de salcie o lanterna cu lumina rosie si o camera video care filmeaza permant momeala la suprafata cu montura plantata sub camera pe timp de noapte poate ,poate reusesc
Suna cam traznita ideea dar daca merge am sa incerc!
Ce parere aveti?
De curand ma bate gandul sa filmez somn-ul la suprafata in timp ce imi ataca momeala...
De curand ma bate gandul sa filmez somn-ul la suprafata in timp ce imi ataca momeala.
Din cate am auzit lumina rosie nu sperie pestele...este adevarat?
Ideea nu-i rea, dar mai intai cred ca ar trebui sa existe atacuri, pt a putea fi filmate.
Salut, Da, pestele este mai putin sensibil la lumina rosie, insa pentru filmare nocturna foloseste reflectoare IR, sunt unele care functioneaza si la 12 v si bat chiar si la 50-100 m ( eu am folosit cele de 220 v cu un convertor de 12-220 v) iar camera de filmat sa aiba functia "night vision" . In mod sigur nu deranjeaza somnii, nici pe pescari...
Zoran! ai dretate !..........dar :nu poti compara "actorii" de culise cu salbaticia de pe malul apei.
Acest răspuns a fost de 1 ori editat, ultima oară de »kzoli« (23.09.2013, 07:41)
P,s cred ca o lumina daca e fixa si nu jucata pe apa nu sperie pestele (ba il si atrage).
Foarte corecta remarcaDar in acelasi timp daca esti noaptea la pescuit( mai ales la spinn), auzi atacuri/bufnituri la suprafata si "luminezi" spre locul de unde a venit sunetul in 99% atacurile DISPAR cateva zeci de minute cel putin, dar este foarte probabil ca in noaptea respectiva sa nu mai ai activitate deloc :( .
Sări de informațiile utilizatorului
Locație: Giroc
Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
pot sa-ti imprumut cateva saptamani 2 reflectoare IR dar numai la 220 v
Acest răspuns a fost de 1 ori editat, ultima oară de »kzoli« (23.09.2013, 09:54)
Hai Florinele! ca se satura somni !............la astia, cind dau drumul la apa,........ cad somni prin teava ce la chiuvetao camera video care filmeaza permant momeala la suprafata cu montura plantata sub camera pe timp de noapte poate ,poate reusesc
Suna cam traznita ideea dar daca merge am sa incerc!
Ce parere aveti?
Anu acesta ma las pagubas deoarece am sa mai fac o singura partida ...cred ca maine noapte ,pe tarnava mare !
fac niste poze!
Florine! sa vedem si capturile ! Asteptamapare locul meu de suflet
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH