Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

1

16.09.2013, 15:03

Lumina Rosie

salut
De curand ma bate gandul sa filmez somn-ul la suprafata in timp ce imi ataca momeala.
Din cate am auzit lumina rosie nu sperie pestele...este adevarat?
Pescuiesc pe tarnava mare cu montura "la copac' in malul celalalt la o distantza de vreo 20m de lanseta , si ma-m gandit ca ,daca as lega de o creanga de salcie o lanterna cu lumina rosie si o camera video care filmeaza permant momeala la suprafata cu montura plantata sub camera pe timp de noapte poate ,poate reusesc
Suna cam traznita ideea dar daca merge am sa incerc!
Ce parere aveti?

2

16.09.2013, 15:25

salut
De curand ma bate gandul sa filmez somn-ul la suprafata in timp ce imi ataca momeala.
Pescuiesc pe tarnava mare cu montura "la copac' in malul celalalt la o distantza de vreo 20m de lanseta , si ma-m gandit ca ,daca as lega de o creanga de salcie o lanterna cu lumina rosie si o camera video care filmeaza permant momeala la suprafata cu montura plantata sub camera pe timp de noapte poate ,poate reusesc
Ce parere aveti?

Salut, Da, pestele este mai putin sensibil la lumina rosie, insa pentru filmare nocturna foloseste reflectoare IR, sunt unele care functioneaza si la 12 v si bat chiar si la 50-100 m ( eu am folosit cele de 220 v cu un convertor de 12-220 v) iar camera de filmat sa aiba functia "night vision" . In mod sigur nu deranjeaza somnii, nici pe pescari...

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

3

16.09.2013, 15:32

De curand ma bate gandul sa filmez somn-ul la suprafata in timp ce imi ataca momeala...

Ideea nu-i rea, dar mai intai cred ca ar trebui sa existe atacuri, pt a putea fi filmate. :gandesc:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

4

16.09.2013, 15:40

Energofish a scos pe piata un miniserial despre pescuitul somnului poti sa vezi si acolo secvente nocturne filmate cu camere obisnuite, in prima parte drillurile erau filmate cu reflectoare normale apoi au trecut la infrarosu... daca ai posibilitatea sa filmezi atacuri la suprafata( pe mures deja nu cred ca va fi asa ceva anul aceasta) ... pot sa-ti imprumut cateva saptamani 2 reflectoare IR dar numai la 220 v ... bineinteles daca vrei :ochi:
Detalii pe privat :gandesc:

5

16.09.2013, 15:53

De curand ma bate gandul sa filmez somn-ul la suprafata in timp ce imi ataca momeala...

Ideea nu-i rea, dar mai intai cred ca ar trebui sa existe atacuri, pt a putea fi filmate. :gandesc:

De o vreme stau cam prost la capitolul trasaturi,capturi...dar...incercarea moarte nare!

danmiclau56

Știucă

Răspunsuri: 1 579

Locație: TM

• Scrie un mesaj privat

6

22.09.2013, 15:37

Ideea nu-i rea, dar mai intai cred ca ar trebui sa existe atacuri, pt a putea fi filmate.

cand le e foame! mananca, si pe lumina alba........ RACI sa fie! :) :ochi:
lumea vorbeste,si vorbeste,si vorbeste,iar cind nu mai stie ce sa spuna, INVENTEAZA

danmiclau56

Știucă

• Scrie un mesaj privat

7

22.09.2013, 16:23

Salut, Da, pestele este mai putin sensibil la lumina rosie, insa pentru filmare nocturna foloseste reflectoare IR, sunt unele care functioneaza si la 12 v si bat chiar si la 50-100 m ( eu am folosit cele de 220 v cu un convertor de 12-220 v) iar camera de filmat sa aiba functia "night vision" . In mod sigur nu deranjeaza somnii, nici pe pescari...
:ochi: :ciao:
lumea vorbeste,si vorbeste,si vorbeste,iar cind nu mai stie ce sa spuna, INVENTEAZA

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

8

23.09.2013, 06:46

Dane, nu poti compara "actorii" de culise cu salbaticia de pe malul apei. Astia de-s filmati sunt obisnuiti poate cu lumina. :gandesc:

Oricum, faine filmuletele. :noroc:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

danmiclau56

Știucă

• Scrie un mesaj privat

9

23.09.2013, 07:31

nu poti compara "actorii" de culise cu salbaticia de pe malul apei.
Zoran! ai dretate !..........dar :
1 Podul de cale ferata peste raul Timis , santier 3 becuri luminau cat era noaptea de lunga suprafata apei. Era inceput de iulie zind incep sa
zboare larvele de rusalii ,tot pestele mic la vinatoare iar dupa o ora din vanatori au devenit vinati de pesti rapitouri si totul u ajutorul celor trei
becuri P.s stateam si urmaream live atacurile, cei mici dupa larve erau tinte sigure pentru cei mari.
2 Intre Liubcova si Berzeasca pe Dunare ,noapte fara luna ,pescuiam cu 2 bete puse pe rod pod si pus pe el un neon alimentat la 12v care sa ma ajute sa nu gafez si sa cad printre pietre. Ora 23 incepe circu !la lumina neonului are batea in apa s-au strins ult puiet de sub apa au
ineput atacurile ,pun mina pe bat si :din pria salau a 2 mana salau, dupa inca cateva lanseuri toate in zona luminata alti. Apa linga mal
4 m ,cei care au pesuit in zona stiu !
P,s cred ca o lumina daca e fixa si nu jucata pe apa nu sperie pestele (ba il si atrage). :gandesc:

10

23.09.2013, 07:35

Sunt anumite portiuni pe mures unde lumina reflectoarelor de la cariera de exploatare de piatra bate direct pe apa... in portiunea respectiva de numai cateva mp sunt sute, mii de pestisori ...bineinteles ca si rapitoriprofita de ocazie si se adapteaza"ofertei" .

Dar in acelasi timp daca esti noaptea la pescuit( mai ales la spinn), auzi atacuri/bufnituri la suprafata si "luminezi" spre locul de unde a venit sunetul in 99% atacurile DISPAR cateva zeci de minute cel putin, dar este foarte probabil ca in noaptea respectiva sa nu mai ai activitate deloc :( .

Acest răspuns a fost de 1 ori editat, ultima oară de »kzoli« (23.09.2013, 07:41)

danmiclau56

Știucă

• Scrie un mesaj privat

11

23.09.2013, 07:49

P,s cred ca o lumina daca e fixa si nu jucata pe apa nu sperie pestele (ba il si atrage).
Dar in acelasi timp daca esti noaptea la pescuit( mai ales la spinn), auzi atacuri/bufnituri la suprafata si "luminezi" spre locul de unde a venit sunetul in 99% atacurile DISPAR cateva zeci de minute cel putin, dar este foarte probabil ca in noaptea respectiva sa nu mai ai activitate deloc :( .
Foarte corecta remarca :bravo:

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

12

23.09.2013, 08:43

pot sa-ti imprumut cateva saptamani 2 reflectoare IR dar numai la 220 v

Zoli, zi-mi si mie te rog de unde ai cumparat reflectoarele IR ca-s interesat si eu... sau macar o marca/model sa caut pe net. Multzam fain.
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

13

23.09.2013, 09:45

Am luat de la un magazin de aici din oras dar unele si de pe comenzi. ...
Initial am folosit pentru a veni in sprijinul camerelor de supraveghere, dar am luat alte camere mai performante... nu stiu nici marca nici modelul, dar netul e plin cu ele ... mai ales pe siturile de supraveghere, cctv ...
Diseara fac poze cu ele si postez ...

Acest răspuns a fost de 1 ori editat, ultima oară de »kzoli« (23.09.2013, 09:54)

danmiclau56

Știucă

• Scrie un mesaj privat

14

23.09.2013, 12:08

o camera video care filmeaza permant momeala la suprafata cu montura plantata sub camera pe timp de noapte poate ,poate reusesc
Ce parere aveti?
Hai Florinele! ca se satura somni !............la astia, cind dau drumul la apa,........ cad somni prin teava ce la chiuveta :gandesc:
:ochi:

15

23.09.2013, 12:41

Anu acesta ma las pagubas deoarece am sa mai fac o singura partida ...cred ca maine noapte ,pe tarnava mare !

danmiclau56

Știucă

• Scrie un mesaj privat

16

23.09.2013, 13:12

Anu acesta ma las pagubas deoarece am sa mai fac o singura partida ...cred ca maine noapte ,pe tarnava mare !

te invidiez Florine! :ochi:

17

23.09.2013, 13:20

te invidiez Florine! :ochi:

Asa sunt si locurile pe unde pescuiesc eu,sper k data viitoare sa fac niste poze!
Pacat ca se braconeaza :nervos:

danmiclau56

Știucă

• Scrie un mesaj privat

18

23.09.2013, 13:28

data viitoare sa fac niste poze!
:cadou: pentru forum!! ........................ :gandesc: :ochi:

19

23.09.2013, 13:40

la minutul 1:22 apare locul meu de suflet ,in amonte de satul darlos,am pescuit anul acesta de 5 ori akol fara rezultat,este o fosta balastiera care de anu trecut nu mai functioneaza,daca va uitati atent in stanga imaginii este o cioata afara din apa...si acum mai este akol,anu acesta a adus apa un copac mare in mijlocul apei,exact in acel loc ,apa are intre 3-6m si de acel copac imi leg eu monturile.
apoi la 1:30 apar alte locuri pe care am umblat acum 2 ani !

danmiclau56

Știucă

• Scrie un mesaj privat

20

23.09.2013, 21:55

fac niste poze!
apare locul meu de suflet
Florine! sa vedem si capturile ! Asteptam :gandesc:

Subiecte asemănătoare