,
in urma unui raspuns pe forumul banatul.eu, am decis ca in sfarsit sa deschid acest subiect pt clarificarea unei dileme, ce ma urmareste de ani buni de zile.
In drum spre Dunare, cu gandul la monturi si locuri si metode si recorduri si ... doar pescuit in creierul meu putred de atatea gauri provocate de virusul "fishing", ajung deodata pe malul fluviului cel mare: Dunarea. Apa e lina ca intr-un lac din poveste, peste tot pescari, lansete... unii pesti rapesc, altii se balacesc, o senzantie de satisfactie totala, de implinire ma cuprinde in timp ce cobor din masina si ma indrept spre primi pescari de pe mal. Se uitau lung la mine, in timp ce-si taiau slanina si ceapa vanata, mare si puternic mirositoare. O rosie cârnă rau, ca o inima de bou, imensa, jumate rosa - jumate lila, din care curgea sucul zemos si (precis dulceag)... Inghit in sec, de citeva ori, si imi impun un zambet prietenos pe buze:
- Pofta sa aveti! Merge ceva?
- Nu, nimica! 2 carasi ieri, toata ziua... imi raspunse unul din cei 2 pescari bucatari care isi indreapta privirea spre meleagurile de dincolo... -Sarbii ce mai scot, cite-un somn la sir, da si ala mic.
- Hmm, la ce dati?
- La crap, caras, somn... ce intra!
- Somn ati prins?
- Da de unde, nu si-o dat drumu inca... si de cind io curentat astia din zona, nu se mai prea prinde. Rar de tot, numai cind isi da drumu'.
- Dar... crapul merge, sau carasul? as avea nevoie si eu de ceva peste mic.
- Apai, noi stam aici de aproape 3 saptamani si am luat 4 crapi pina la kila, si vreo 7 carasi. Nu si-or dat nici astia inca drumu' .
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stop,
cut, gata! HOOOO! As mai putea inca zeci de raspunsuri din astea sa va povestesc, pe care, sunt sigur ca toti le-ati auzit deja. Ce p... puii mei inseamna acest "dat drumul?" Adica...saptamani intregi pestii nu maninca nimica? Fac greva foamei? E infectata apa cu ceva otravuri?
Haideti va rog sa-mi spuneti parerea voastra despre acest... "dat drumul" la orgia de mancare.

... ca io tare nu o inteleg...