Sie sind nicht angemeldet.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Zoran

ADMINISTRATOR

• »Zoran« ist der Autor dieses Themas

Registrierungsdatum: 9. Januar 2012

• Nachricht senden

1

Sonntag, 1. September 2013, 08:05

Ce este un loc de pescuit si ce drepturi avem asupra acestora?

:salut: ,
asa cum am scris intr-un alt subiect, vreau sa discutam aici ce inseamna un loc de pescuit?
Acest subiect s-a nascut in urma referirii lui Zamfi asupra locurilor de pescuit ocupate de stationaristi (da click pe citat pt a citi raspunsul intreg):
Ehhh si uite asa intram din nou in polemica :rizi: ...

Inainte de a dezbate subiectul, o mica povestioara...
Acum vreo 4 ani am fost in Ro cu Thomas si Mario, si am ocupat un loc pe o insula, pe Dunare. Lansetele erau f grupate pe mal, iar in apa le-am tras in praguri diferite, cam pina la 100 m in josul locului. numai ce ne-am instalat, a venit un tip cu barca, ofensat, precum ca el vrea sa dea la jig, la salau, si nu poate de noi. Ca cica ala ar fi un loc f bun pe care el il pescuieste de ani de zile. Si mai rau, ca nici 1 km mai sus nu mai poa sa dea de o trupa de crapari... Pai bine mai, si atunci unde sa pescuim noi, stationaristii, cind unul la spinning/ jigg-ing TREBUIE sa dea in fiecare loc posibil de pe apa? :gandesc: ...N-a zis nimica si a plecat. Pt 10 min, dupa care s-a intors cu argumente (tari de tot): acuma merge salaul, de ce dam noi la somn? :doarecapu: Ideea era ca el din barca, facea inconjurul insulei, se ancora din 30 in 30 de metri si dadea cite 15 min la jig. Deci, pt el, nu ar fi avut dreptul nici un stationarist sa pescuiasca pt ca, ca si in cazul de fata, ar fi ocupat nici 5% din tot malul insulei... :zid:

In primul rand, intreb pe cei in domeniu:
- prevede legea ce inseamna un loc de pescuit, si citi metri de mal poate ocupa un pescar? In Germania si in Franta sunt aceste date specificate, plus ca se mai precizeaza cam asa:" ...lansetele de pescuit trebuie sa fie in permanenta supravegheate de pescar si in imediata apropiere a acestuia pt a putea reactiona in caz de trasatura..."

Acuma, daca stau bine sa ma gandesc, cind merg singur sau cu un tovaras la pescuit stationar, ocup ... maxim 2 locuri! Daca merg la spinning, atunci dau din loc in loc, uneori chiar si ...in 50 de locuri diferite. Corect? Dar daca un loc este ocupat de alti pescari, merg mai departe, pina la urmatorul loc liber. Eh, si daca un loc bun de spinning este chiar ocupat de stationaristi, asta este! si stationaristii au voie sa ocupe locurile bune, sau nu? :gandesc:

Plus de aia, s-a mai intamplat ca un pescar de spinning mi-a luat firul de stationar si a trebuit sa scot montura din apa, sa o leg din nou, sa o duc cu barca...doar pt ca el a trebuit sa se inghesuie si sa dea linga monturile mele :doarecapu:

Din alt pdv, niciodata nu ma intind prea mult pe mal, pescuiesc cu lansetele f compact asezate, si avertizez pe cei ce vin in zona si vor sa lanseze cam pe unde am plasat monturile.

Haideti sa vedem cum ar trebui sa pescuiasca si sa se comporte atata un pescar de stationar cit si unul de spinning. :noroc:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

bogdanbogdan

Fortgeschrittener

• »bogdanbogdan« wurde gesperrt

Registrierungsdatum: 4. August 2013

• Nachricht senden

2

Sonntag, 1. September 2013, 08:26

Lansetele erau f grupate pe mal, iar in apa le-am tras in praguri diferite, cam pina la 100 m in josul locului
dar daca voiai sa dai la 100 de metri mai jos, de ce nu ti-ai aruncat lansetele cu 100 de metri mai jos si sa le grupezi pe mal tot acolo?
ca practic ai ocupat 100 m de mal. 100m de loc bun de pescuit la dunare e foarte mult.

uite cum e treaba. locurile de pe mal la dunare sunt destul de restrictionate. de cele mai multe ori, unde stai bine pe mal nu e peste in zona. altele au acces greu, e dificil sa gasesti loc bun de pe mal. deci atunci cand exista locuri bune e corect/frumos sa ocupi loc asa fel incat daca mai sunt si altii prin zona sa nu-i incurci si sa poata pescui si ei. regula cum ca locul e al aluia care ajunge primul pe el se aplica in cazul in care pescuiesti in fata ta (stanga-dreapta in jur de 50m). in cazul tau concret nenea cu barca nu avea dreptate, dar ce te faceai daca mai era un pescar ce voia sa dea la 50m mai jos de tine... el n-ar mai fi putut, si nu e ok asa. si e normal sa se supere, la fel ca si tine, a venit la pescuit, nu-l poti obliga sa schimbe locul ceea ce inseamna alta tura cu masina de macar juma de ora. nu esti pe balta, la dunare e greu cu locul.

informer

Administrator

Registrierungsdatum: 25. April 2012

Beruf: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Nachricht senden

3

Sonntag, 1. September 2013, 08:29

Cand m-am mutat in locuinta in care stau, mi-am parcat masina in fata scarii, un loc de parcare dintr-o parcare publica imensa.
Dupa 10 minute a venit un vecin cu un scandal monstru ca ala-i locu` lui de parcare, ca sa-si vada masina din casa (noi avand geamurile orientate identic). La intrebarea daca are locul rezervat la primarie sau ceva de genul, mi-a raspuns ca nici vorba dar el parcand acolo de multi ani asta-i confera cumva un "drept de proprietate" asupra locului in cauza. :rizi:
I-am spus sa nu ma mai deranjeze si am inchis usa.

Revenind la locurile de pescuit, din cate stiu eu nu se specifica nicaieri intr-un text de lege cat poti sa te extinzi pe mal, cate "locuri" poti sa ocupi s.a.m.d.
Revin cu afirmatia ca mi se pare o prostie sa ai 2-3 locuri bune la cativa zeci de metri si sa nu pui cate o lanseta in fiecare, DACA NU DERANJEZI pe nimeni.
Nu prea vad diferenta intre a pune lansetele intr-un loc si a duce monturile in celelalte locuri pentru ca oricum un pescar venit pe ele o sa fie incomodat si probabil le va agata. In plus nu poti duce montura in sus sau in jos oricat vrei, nu toate apele au 1km latime. :)
Si deasemenea revin cu afirmatia ca daca esti un pescar rezonabil, poti sa te "restrangi" de la patru locuri la un loc, pt. a face loc altora, daca-i cazu`... eu cel putin asa fac. :)
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

Zoran

ADMINISTRATOR

• Nachricht senden

4

Sonntag, 1. September 2013, 08:30

ca practic ai ocupat 100 m de mal.

Malul era un mal inaccesibil! Stuf si padure, nimeni nu pescuieste acolo de pe mal. Dupa discutii neplacute, am cedat in ciuda faptului ca respectivul nu avea dreptate, si mai rau, ne-a si spus ca are comanda de salau si are nevoie de banii respectivi. Ne-am mutat inca in aceasi zi pe un loc de "crapari", si am tras in fata noastra doar 6 lansete. Am procedat corect? :gandesc:
Acel nene pescuia din barca.

www.pescuit-la-somn.com

bogdanbogdan

Fortgeschrittener

• Nachricht senden

5

Sonntag, 1. September 2013, 08:40

cvasicorect.
eu nu ma mutam, dar clar ca as fi tras firele doar in fata mea.
zoran, voi ati incercat sa aruncati cat mai spre larg, si curentul si-a facut datoria si vi le-a dus in jos la 100m. si fii sigur ca erau undeva la 15-20m de mal distanta spre larg. clar ca rostogolindu-le pe fund puteai sa agatati mai usor sau se incuracau urat monturile.
deci daca arunci in fata ta la 15-20 m realizezi fix acelasi lucru, numai ca montura nu va fi muuult mai in josul apei, ci va sta in fata ta. ca si + : nu vei mai incurca alti pescari, vei avea trasaturile mai prompte tinand cont ca lungimea firului e mai mica, sanse mai mici de incurcare/agatatura.
nu mai arunca departe la dunare, gen 100m, n-ai nicio sansa sa stea acolo, le vei gasi la 100m mai jos dar bagate in mal, si apoi nu vei prinde in curent cum prinzi in mal unde e apa domoala...

informer

Administrator

• Nachricht senden

6

Sonntag, 1. September 2013, 08:41

Am procedat corect?
Depinde ce intelegi prin corect: pe o apa publica nu exista locul meu sau locul tau!
Dupa cum vezi, faptul ca tineai lansetele pe 2m in barca dar duceai firele 100m in jos era tot aia cu a le rasfira pe 100m. :)
(@bogdanbogdan: daca plantezi cu bolovan de 10kg, nu-ti duce curentul apei nici o montura... :) ).
Cred ca trebuia sa va intelegeti cu pescarul respectiv si sa "impartiti" locul in mod echitabil... cred ca asta-i convenea lui da` nu stiu daca va convenea voua..
. :rizi: .

Cu toate ca n-ai nici o obligatie legala si eu m-as fi mutat ca sa evit certurile ce mi-ar fi stricat toata ziua de pescuit... pentru mine-i mai important sa ma relaxez/odihnesc/simt bine decat sa prind peste. :)
----

bogdanbogdan

Fortgeschrittener

• Nachricht senden

7

Sonntag, 1. September 2013, 09:24

(@bogdanbogdan: daca plantezi cu bolovan de 10kg, nu-ti duce curentul apei nici o montura... :) ).

nu merita plantatul cu bolovani. e f complicat si greoi, si apoi mai e ceva. nu cred ca mai scoate cineva la sfarsitul partidei bolovanul din apa. dar lasandu-l acolo el devine agatatura. daca 10 pescari planteaza cu bolovani in acelasi loc, posibil ca acel loc sa se compromita in sensul ca devine un loc cu agatatura multa. si e pacat, daca tot tine peste si fara agatatura
montura sta si fara bolovan :). arunci in susul apei, nu f departe, in momentul cand simti ca plumbul (nu trebuie mai mult de 70-80g) atinge fundul, mulinezi usor - usor spre tine cate putin tinand varful lansetei spre susul apei. dupa cativa metri se va opri. nu mulinezi mult. firul tr sa fie bine intins cand mulinezi si la fel de bine intins cand pui lanseta pe suport. vei sti ca firul e ok cand varful lansetei este usor tensionat.

mane81

Profi

Registrierungsdatum: 15. April 2012

• Nachricht senden

8

Sonntag, 1. September 2013, 11:30

In Italia regula de baza e ca locul "apartine" primului ajuns pe locul respectiv, pescarii ce vin ulterior trebuie sa se conformeze si sa se amplaseze la anumite distante de cei ce sunt deja acolo: 15m, 20m sau chiar 30 m(aici fiecare regiune are regulile ei, aici unde pescuiesc eu sunt 15 metri).
Nu exista cum ca un loc ar fii al cuiva numai pentru faptul ca pescuieste acolo de ani, uite spre exemplu sunt majoritatatea celor ce practica carpfishing momesc in prealabil zile sau chiar saptamani inaintea partidelor de pescuit in locul respectiv unde vor sa-si desfasoare partida dar in ziua x daca locul e ocupat nu au ce face si isi cauta o alta alternativa.Asa functioneaza si la ghizii de pescuit de aici, daca vrei ei iti momesc cu o saptamana inainte de partida un loc unde vrei sa mergi la pescuit dar iti specifica cum ca daca in ziua cand trebuie sa pescuiesti locul e ocupat nu se poate face nimic, raurile sunt pentru a putea pescui toata lumea si nu propietatea cuiva.
Din ceea ce am vazut unii pescari de somn la stationar exagereaza cu amplasarea monturilor la distante mari si foarte mari, ceea ce clar ca pot da probleme celorlalti pescari de spinning sau chiar stationar.Am vazut pe Po monturi plantate si la 400m sau chiar 500m ceea ce dupa parerea mea e o EXAGERARE pentru ca aia chiar pun monopolul pe o parte din rau(cine stie ce dracu mulinete aveau de le intra asa de mult fir :gandesc: )
Nu mi s-a intamplat deocamdata sa vina cineva sa-mi zica ca locul unde pescuiesc e "locul lui" dar daca o sa se intample pentru mine e clar ca ala e un NESIMTIT si o sa iasa cu scantei.

zamfi

Profi

Registrierungsdatum: 25. Februar 2012

• Nachricht senden

9

Sonntag, 1. September 2013, 11:50

Deci dupa parerea mea tipul cu barca nu va putea cere sa scoateti betele ca el da la salau ! Pe bani! :nervos: Insa e destul de aiurea daca stai sa te gandesti ca la 100m mai jos de locul de campare tu o sa intalnesti firele celor din tabara...Nu pot sa comentez situatii care nu le cunosc ,insa hai sa va spun eu ce ma deranjeaza pe mine :

-cand pe o "plaja" deschisa (sa zicem balastiera) gasesc 10 bete insirate care ocupa tot locul si un individ tronand regeste intr-un pliant cu expresia "eu am fost primul ,e dreptul meu!";
-cand merg noaptea pe mal si pe 200 m de mal gasesc in fiecare loc disponibil intre tufe un bat cu clopot iar proprietarul( ii) sta(u) undeva departe la foc si bea(u) linistit(i) un spritz! Normal ca se supara teribil cand le prind firul cu naluca chiar daca eu dau de pe malul opus si NU VAD nimic suspect in fatza mea...;
-cand dau la spinning intr-un loc mai deschis si apare unu-doi cu bete de stationar pe care le intinde linistit amonte si aval de mine pe ideea ca" oricum tu nu stai mult ,dai de 2-3 ori si pleci" ;
-firele rupte care raman in urma pescuitului la stationar si care au uneori zeci de metrii - ca rupe de pe copac/mal montura si firul mai subtire ramane atarnand din copaci ! Sau isi agata montura si rupe tot lasand fire de nu mai poti face baie ,necum sa pescuiesti...
-la nivelul nostru cultural , ala de sta la stationar peste noapte "linge" 2-3 beri ,un ppc-ul de vin ,etc pe care le ragasesc lasate marinimos pe locul de pescuit pe principiul "poate ii trebuie la careva sticla " :doarecapu:
-ultima si nu cea de pe urma :rizi: ,faptul ca omul nu vrea sa inteleaga ca (strict!) pe Mures este mai bine sa cauti tu pestele ,la stationar , fiind relativ mobil cu una-doua lansete , decat sa astepti sa te gaseasca el pe tine ...Iar "maximalizarea" aia cu multe bete ...

Exemplu: cunosc un tip care la Mures pescuieste in locuri deschise deoarece ,in general ,sub 8 bete nu are in apa! Pai daca tot pierde timpul la Mures macar sa stie de ce sta!Ele sunt repartizate cam asa:
- unul pentru pluta la obleti-deh momeala vie!Tot timpul in apa chiar daca nu mai pescuieste cu el...Sa tina locul!
-doua la feeder ca este un pescuit care se poarta si oricum si un morunas ,scobar ,mreana sunt pesti comestibili...
-3 bete la crap! Pai stitii voi ce crapi sunt in Mures? Nici el (ca nu aprins niciodata!) ,dar a auzit ca asa ar fi ...Betele varate in apa undeva unde e mai adanca apa ca cica acolo ii place sa stea...
-2-3 bete la somn ,in functie de cate momeli are -peste viu (vezi primul bat!) , lipitori/rame, scoica/broasca,etc

Si face omul asta un sport beton fugind pe mal de la un bat la altul ... :rizi: Mai prinde cate un somotel ca ar fi chiar culmea ,dar sa vezi ce trasaturi rateaza! Din fericire... :bucuros2:

L-am intalnit si pe balta la Radesti,inainte sa fie privata ,unde avea exact 9 bete cu pluta la peste viu! :nervos: Deoarece ne mai stiam ,mi-a permis sa dau intre plutele lui cu lingura.Pret cam de 2-3 stiuci! Dupa care a inceput sa-l deranjeze ca ,brusc, si-a dat seama ca din cauza mea nu-i trage si lui stiuca :rizi:

Ma rog ,tot ce am scris este supersubiectiv ,dar ca sa va mai linistiti sa stiti ca si eu mai dau la stationar dupa somn :) Insa raman la ideea cu numarul de bete si pescarul ...Odata era pe la noi o regula nescrisa ( e drept ca pentru pescuitul la stationar la scobar) care iti interzicea sa te apropii la mai mult de 10 m de celalalt pescar .Deci cam 10m/bat.
Duminica buna! :noroc:

Zoran

ADMINISTRATOR

• Nachricht senden

10

Sonntag, 1. September 2013, 12:01

...Duminica buna!...

O duminica f buna! :noroc:

@Zamfi, iti dau dreptate intr-u totul la ce ai scris si astept si de la altii astfel de explicatii cu ce ii deranjeaza la alti pescari. Situatii si exemple sunt bine venite pt a ne face o imagine mai clara :gandesc:
Exemplu: cunosc un tip care la Mures pescuieste in locuri deschise deoarece ,in general ,sub 8 bete nu are in apa! Pai daca tot pierde timpul la Mures macar sa stie de ce sta!...

La fel facea o cunostiinta si pe Barzava. Monta pe o distanta de 200 m vreo 10 lansete la stiuca, cu carasei cit palma si mai mari. Si atunci sa vezi alergaturi si rupturi :rizi: ca nu ajungea la timp sa contreze...

De multe ori mai putin este mai mult :bucuros2:

www.pescuit-la-somn.com

Ediseu

Profi

Registrierungsdatum: 21. Juli 2012

• Nachricht senden

11

Sonntag, 1. September 2013, 14:23

Zoran,
Eu vad situatia aceasta in felul urmator:
Avand in vedere ca legea romanesca nu prevede, din cate stiu eu, limite intre pescari pe o apa naturala,
primul venit, primul beneficiaza de locul gasit LIBER.Aici intervin multe variante, cati sint in grup, cu cate bete se pescuieste,cat de extinsa este acea locatie!
Hai sa punem problema invers, El era acolo, si tu mergi cu doua barci si ii spui dom-le tre sa pleci ca asta e locul meu, unde pescuiesc de zeci de ani! :doaaamne:
Nu cred ca este normal sa te bagi in primul rand pe o zona unde deja sant lansate monturile la apa, si in mod special, sa faci raliuri cu barci cu motoare de zeci de cai putere!!
In Romania se mai practica si varianta de a se pasa locul de la o pescuiala la alta urmatorului!! :doaaamne:
Apropo de Legile de la voi ,Zorane,cand am fost pe Ebro, am fost controlati periodic de politia de acolo.La un moment dat cand ei au venit in control eu stateam in masina , aproximativ 15 metrii de la lansete,am fost atentionat ca
tre sa stau linga lansete. alta tara, alta poveste.
Ca si concluzie finala E greu de pescuit in Romania linistit Zorane.. (ma refer la cei bine intentionatzi) in totdeauna exista situatii, care mai mult sau mai putin iti strica pescuitul!!
Asa ca este greu de analizat o situatie in spetza, intotdeauna vor fi situatii noi care se vor creea, exemple de discutat pe orice forum, pana la urma fara un raspuns concret!

informer

Administrator

• Nachricht senden

12

Sonntag, 1. September 2013, 14:25

La fel facea o cunostiinta si pe Barzava. Monta pe o distanta de 200 m vreo 10 lansete la stiuca, cu carasei cit palma si mai mari. Si atunci sa vezi alergaturi si rupturi ca nu ajungea la timp sa contreze...

De multe ori mai putin este mai mult
Se pare ca unii dintre noi nu prea avem experienta la pescuitul stiucii cu pestisor viu... :limba: .
Se spune ca atunci cand ai prima trasatura la pluta de stiuca trebuie sa-ti aprinzi o tigara... si abia cand o termini, intepi :ochi: ... si chiar daca e o exagerare, nu-i lipsita total de adevar.

Sa pescuiesti la stiuca pe Barzava, un rau pe care-l sari daca-ti iei putin avant, cu 4 lansete plasate la 2 - 3m una de alta este dupa parerea mea complet aiurea.
Daca nu vrei/nu poti/n-ai chef/nu-ti permite "etica" sa le plasezi pe o distanta mai mare, pescuiesti cu una sau doua si ai rezolvat "problema".
----

bogdanbogdan

Fortgeschrittener

• Nachricht senden

13

Sonntag, 1. September 2013, 15:39

eu avand barca evit sa dau de pe malul romanesc. chiar daca unele locuri locuri sunt f bune, e pacat sa incerc sa le ocup eu care ma pot deplasa nestingherit oriunde pe dunare. caut insule sau ragalii unde nu se pescuieste din cauza accesului imposibil de pe mal.
nu e frumos ca cei ce au barca sa se plaseze pe locurile la care au acces pescarii fara barci. dupa ce ca sunt putine aceste locuri, sa le luam noi si pe alea e un pic fortat...

Registrierungsdatum: 2. Mai 2013

• Nachricht senden

14

Sonntag, 1. September 2013, 18:57

Avand in vedere ca legea romanesca nu prevede, din cate stiu eu, limite intre pescari pe o apa naturala,
primul venit, primul beneficiaza de locul gasit LIBER
Foarte corect! cu specifficatia doar 4 lansete de persoana! mai ales daca cel care-l ocupa e strain si nu are de unde sti ca e locul (PERSONALIZAT) :nunteleg: de catre localnici :ochi: . Cu toate ca m-am trezit cu surpriza ca necunoscutul era trimis acolo :rizi: !!!
toata lumea viseaza !! la marea captura :gandesc:
lumea vorbeste,si vorbeste,si vorbeste,iar cind nu mai stie ce sa spuna, INVENTEAZA

cornel.s

Fortgeschrittener

Registrierungsdatum: 19. Juni 2013

Beruf: policalificat

• Nachricht senden

15

Sonntag, 1. September 2013, 19:30

Cu locul de pescuit eu am anumite principii fixe. Suna urat, dar din pacate trebuie sa faci si chestii de-astea. Viata in general a ajuns un sport extrem in tara si adesea te confrunti cu tupeul obraznic si nesimtirea. Nu trebuie sa fi prea slab de inger si sa ripostezi, unde e cazul, dar daca merge cu vorba buna de ce nu. Niciodata nu sti cine pescuieste langa tine.
In ce priveste locul de pescuit, eu ca pescar de Dunare, Delta si balti pot spune ca locul de pescuit este cel pe care-l uziteaza primul venit, de regula in fata lui. Cand pescuiesti "de-a lungul malului" e clar ca ai o atitudine posesiva si daca mai deranjezi si alte locuri ca sa stai la distanta de locul fierbinte, cotet etc, tu esti de vina.
In Ro nu te obliga legea sa stai langa bete sau te limiteaza la distante. O face insa "paza buna" si etica. Daca dai de unul nervos care-ti face si baie pe langa faptul ca-ti rupe betele pe carca nu-ti mai arde de tupeu obraznic.
Vis a vis de pescuitul din barci versus cel de pe mal si eu gandesc ca Bogdan. Pescuiesc si din barca si de pe mal si nu-mi place, dar nici nu accept ca un barcagiu sa pescuiasca pe locul meu. Eu imi creez vadul, mi-l intretin si la revedere. Dunarea e mare si locuri destule. Raurile la fel. Daca locul secundar e liber il poti folosi fara exagerare sau in prostie, dar daca-l revendica cineva e normal sa-l cedezi chiar daca cel ce-l cere are pumnii mai mici decat ai tai. Stiu o gramada de povesti cu "razboaie" pe malul apei si evit situatiile conflictuale. Merg sa ma relaxez nu sa fac bani ca sa imi impun statura. Cel ce face bani trebuie la randu-i sa-mi masoare CP-ii sau nervii inainte sa se apropie de locul meu pe apa.
Restul e folclor ca istorie n-are cum :bucuros:

bogdanbogdan

Fortgeschrittener

• Nachricht senden

16

Sonntag, 1. September 2013, 22:38

din ce am vazut eu in atatia ani pe dunare.
locul este al aluia care se pune primul. DAR...
nu te intinzi ca o placinta pe zeci de metri
nu tr sa arunci asa fel ca ala care e la 50 m de tine sa nu poata da
nu ocupi mai multe locuri cu cate o lanseta cu clopotei
nu faci zgomote penibile (muzica, spart lemne, baie, strigate la prieteni) acolo unde mai pescuiesc si altii
nu e indicat sa vii cu familia pe locuri bune de pescuit. de cele mai multe ori locurile bune sunt improprii pt gratare & stuff. daca totusi esti cu familie sau incepatori e bine sa le faci un minim de instructaj.

or mai fi dar nu-mi aduc aminte...
in orice caz, oamenii vin sa se relaxeze, de cele mai multe ori se discuta si se ajunge la intelegere zambind. dar pot fi ocazii cand poate iesi cu scandal. ca si pescarul celalalt care nu poate da de tine a facut acelasi efort sa iasa la peste si vrea si el sa se simta bine.

informer

Administrator

• Nachricht senden

17

Sonntag, 1. September 2013, 22:42

Mi-am adus aminte de-o vorba a unui amic: "omu-i ca gazu`... ocupa tot locu` pe care-l are la dispozitie.". :rizi:
----

geoco

Anfänger

Registrierungsdatum: 16. August 2012

• Nachricht senden

18

Montag, 2. September 2013, 07:23

Nu suport si nu tulerez :nervos: afirmatii de genu ale unor ,,inteligenti si consacrati,, pescari :doarecapu: : asta-i locul meu, ca de ani de zile vin aici! dau si eu aici!(si cu foarte mult tupeu ti s-ar urca in carca)! Ce sa mai zic de aia care vin cu artificiale(unele mai mici altele cat coperta de caiet) si se apuca sa-mi frece linistea ca na..... acolo in fata mea sunt toti pestii! Totdeauna am cautat sa nu deranjez pe nimeni chiar daca uneori am ,,bolborosit,, :furtuna: cand lacul vizat era ocupat! Pai daca eu ma pot trezi cu noaptea in cap sa-mi ocup locul nu accept sa vina el ,,super pescarul,, sa faca puta mare! sunt scarbit pana peste cap de astfel de intamplari! de nenumarate ori am fost nevoit sa colind km de mal pentru a putea face baie catorva voblere pentru ca erau pescari la stationar....dar asta este, asa este la pescuit...si oare trebuia sa fac cu capul, sa fac pe prostul sau pe orbul sa nu ii vad sa ma apuc de biciuit apa acolo? regula primului sosit la mine functioneaza intotdeauna si instantaneu ma turez cand cineva sare cu pretentii absurde!
NICIODATA NU SPUNE....NICIODATA!

attila

Fortgeschrittener

Registrierungsdatum: 24. Februar 2012

• Nachricht senden

19

Montag, 2. September 2013, 07:48

Locul de pescuit este al celui care l-a ocupat primul. Simplu si clar...in teorie.
Cand inca umblam preponderent la stationar comparativ cu spinning, pentru a imi ocupa loc, plecam de acasa cam cu 2 ore inainte de a se lumina pentru a avea sanse sa prind un loc bun. Si asa, am avut suprize ca, dupa ce am facut vreo 70 de km, si mers prin zapada pe un frig de -5- -10 grade, sa gasesc cam toate locurile bune ocupate. Evident ca m-am reorientat, am mai facut inca 10 km, si am pescuit in liniste, fara sa deranjez pe nimeni. Dar asta depinde mult si de caracterul omului....

Dupa ce am trecut pe spinning, lucrurile s-au schimbat radical, pescuiesc preponderent din barca, si din barca locurile sunt inzecit mai multe ...si mai bune pentru mine :).
Voi ma urati ca sunt altfel, eu va compatimesc ca sunteti toti la fel.

bogdanbogdan

Fortgeschrittener

• Nachricht senden

20

Montag, 2. September 2013, 08:00

poti da din barca si la stationar. cu sanse mari. te legi unde vrei si incerci.
mie-mi plac cei ce spinneresc, niciodata nu m-au deranjat, nici cand n-aveam barca si dadeau printre firele mele...
era un semn daca sa scot si eu lanseta si sa incerc la twister, ma orientam dupa ei.