Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit
  • Autorul acestui subiect este »mihaimicu«

Răspunsuri: 7

Locație: constanta

Profesia: Inginer Mecanic

• Scrie un mesaj privat

1

25.07.2013, 10:41

La Cochirleni

salut baieti,
Maine vreau sa plec la pescuit la cochirleni, la sud de cernavoda. Saptamana trecuta am prins acolo 2 somni in jurul la 1kg si ceva fiecare si o "moaca" la vreo 600 g. Loc frumos pe o limba de nisip, dar partea proasta e ca m-au disperat guvizii(vreo 10 cutii de rame numai ei au papat). Am dat cu rama neagra, rama rosie , coropisnita si lipitoare. De prins am prins 2 bucati la rama rosie, si unul la lipitoare. Coropisnitele mi le-au spart guvizii si la lipitoare nimic. Am dat cu plumb plat de 100 grame, cu o ancora. Ce ma mai suparat e vegetatia. Acu urmeaza intrebarea mea. Aveti un sfat pentru o montura pentru zona aia daca a fost cineva ?eu am avut asa: eu am dat cu plumb jos si ancora la 30 cm de plumb. binenteles ca e si pragul care te incurca. eu incerc sa dau chiar in zona pragului la vreo 20 m de tarm. Si daca aveti un sfat "impotriva guvizilor" !Daca aveti vreun sfat e bine venit multumesc. :relax:

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

2

25.07.2013, 10:48

Am io un sfat contra guvizilor: pescuieste la somn CU guvizi... si vorbesc foarte serios! :)
Cat despre montura de stationar, cea mai simpla este cu plumbul la capatul firului si pestele prins undeva deasupra, pe un forfac de 30 - 40cm... sau citeste topicul cu pluta de grund... dar depinde mult de adancime, curent etc..
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

• Scrie un mesaj privat

3

25.07.2013, 11:04

Eu ma gandeam sa dau la oblete si sa folosesc ca momeala asa. dar stiu eu ce mofturi o avea mustaciosul, dadeau niste domni mai sus la oblete si au prins experienta

informer

Administrator

• Scrie un mesaj privat

4

25.07.2013, 11:22

Daca sunt atatia guvizi acolo atunci sa dai cu ei nu mi se pare o idee rea... pe de alta parte rama rosie nu mi se pare o momeala pt. somni seriosi... :nunteleg: .
----

• Scrie un mesaj privat

5

25.07.2013, 11:23

Daca sunt atatia guvizi acolo atunci sa dai cu ei nu mi se pare o idee rea... pe de alta parte rama rosie nu mi se pare o momeala pt. somni seriosi... :nunteleg: .
eu am zis la ce am prins :))), daca le era pofta de asa ceva eu ce sa le fac. oricum am dat cu detoate mai putin cu guvizi :))

informer

Administrator

• Scrie un mesaj privat

6

25.07.2013, 11:26

eu am zis la ce am prins :))), daca le era pofta de asa ceva eu ce sa le fac. oricum am dat cu detoate mai putin cu guvizi :))
Da, nici o problema da` ma gandesc ca vrei si bucati mai serioase... la moace merge si cu viermi. :ochi:
----

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

7

25.07.2013, 11:29

Poti sa dai si cu rame, dar pune pluta de grund ca sa ridici momeala de pe fundul apei. Cind momeala flutura la 30~50 cm deasupra de fund, scapi de guvizi si e o atractie mai mare pt somni. Din cauza vibratiilor vor gasi momeala mai usor si mai repede.
Pluta de grund mai are si functiunea de a-ti tine carligele deasupra fundului, pt a nu te agata.

Sau, cum scrie informer, cu Guvide sau oblete in loc de rame!
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

• Scrie un mesaj privat

8

25.07.2013, 11:31

o sa incerc mai multe tehnici si va anunt duminica care a fost rezultatul.multumesc :>

ovidiu

Știucă

Răspunsuri: 811

Locație: Timişoara/Jud.HD Sîntandrei

• Scrie un mesaj privat

9

25.07.2013, 11:38

Eu, având în vedere că este şi vegetaţie jos, aş da cu plută de grund cu distanţa între plumb şi seaboom sau agrafă (depinde ce foloseşti) de 0,7 până la 1 metru iar ca momeală aş folosi file de peşte tras pe triplă şi aş împrospăta la două ore. Dacă-i curent mare plută de grund mai mică iar dacă curentu-i mai mic plută de grund suficient de mars cât să ridice momeala (se testează la mal).
Salut şi bucuraţi-vă de natură.

Adi

Șalău

Răspunsuri: 378

Locație: Stuttgart

• Scrie un mesaj privat

10

25.07.2013, 19:32

incearca daca este posibil si la Sideplaner (cu pluta) scapi astfel de raci, ideia e sa nu ai nici o legatura (punct de atingere) cu fundul apei , racii ti se vor urca si pe fir pina
ajung la pestele mic si il omoara, ii scot ochii..astfel vei fii si deasupra vegetatiei subacvatice,,
Fir intins!

fitter

Biban

Răspunsuri: 90

Locație: Mangalia

Profesia: functionar public

• Scrie un mesaj privat

11

25.07.2013, 20:19

Sambata, daca vezi un papuc galben si auzi un clonk, ala sunt eu. :salut:

• Scrie un mesaj privat

12

29.07.2013, 09:30

neata, pana la urma am fost la capidava. am prins 2 moace la 1 kg si 1 la 2, si am scapat vreo 2. prinsi la pluta de grund cu rame negre. peste 2 saptamani merg dinou. curentul era f mare. si pluta o aveam de 30 g.. altele n`am gasit. era una la 120 g dar nu m`am incumetat sa o iau.

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

13

29.07.2013, 09:32

Foarte bine, bravo! Incearca sa pui si peste viu in locul ramelor, macar un caras cit palma. pluta e ok de30 grame, cea de 120 de grame e mult prea mare.
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

• Scrie un mesaj privat

14

29.07.2013, 09:37

mi-a fost cam greu la aruncare am avut firul de 2 m... de abia spre dimineata incepusem sa arunc si eu mai bine. la inceput vai vai.. :)))) daca pun caras cat palma imi trebuie lanseta si mulineta noua ca vine ursul la ala =)

mihaiqq

Oblete

Răspunsuri: 27

Profesia: tehnician dentar ortodont

• Scrie un mesaj privat

15

01.09.2013, 00:51

:)

nu mai mergeti la capidava la pescuit.nu prindeti nimic. e o draga acolo rupe tot