Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.

cornel.s

Șalău

• Autorul acestui subiect este »cornel.s«

Răspunsuri: 427

Locație: Bucuresti

Profesia: policalificat

• Scrie un mesaj privat

1

07.07.2013, 23:21

Humminbird 798

Dragi prieteni as vrea sa discutam aici cam tot ce tine de acest sonar. As vrea sa-l achizitionez si vreau sa-i aflu toate meandrele.
Daca iti face placere Informer, te rog sa preiei tu conducerea discutiilor din topic pentru ca am vazut ca esti cu mult mai mult pe subiect decat mine.
Restul e folclor ca istorie n-are cum :bucuros:

Răspunsuri: 170

Locație: Clisura Dunarii

Profesia: Pescar

• Scrie un mesaj privat

2

08.07.2013, 00:00

am varianta cu gps extern, deocamdata inca dezamagit pt side-image...cel putin pe Dunare dar inca il studiez
daca-l iei pt clonc, te poti orienta pe modele fara side-image (adica nu are sens investitia in modelul asta doar pt clonc)
http://www.smartfishing.info

"It's nice to be important, but it's more important to be nice"

cornel.s

Șalău

• Scrie un mesaj privat

3

08.07.2013, 00:16

Sal Johnny! Nu-l vreau numai pentru clonc ci si pentru navigatie, crap, delta s.a.
Ce te-a dezamagit la side imaging?

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

4

08.07.2013, 07:35

798-ul a fost sonarul pe care mi l-am dorit de cand m-am "prins" io cat de cat ce-i cu sonarele. :)
A ramas in continuare optiunea mea pana de curand, fiind un sonar compact si complet.
Pana la urma am ales totusi o varianta de la Lowrance aproximativ la acelasi pret si cu aceleasi functii dar cu un ecran mai mare.
Ma astept la ceva "inovatii" tehnologice de la Humminbird pt. ca, DUPA MINE, cam "bat pasu` pe loc" in ultimii ani.
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

cornel.s

Șalău

• Scrie un mesaj privat

5

08.07.2013, 08:20

Pana la urma ce ti-ai luat, in ce configuratie si la ce bani?

informer

Administrator

• Scrie un mesaj privat

6

08.07.2013, 08:34

Am profitat de aceasta oferta la HDS7: Sonare Lowrance la oferta!
Configuratia completa, cu structure scan.
Pe langa avantajele de care ziceam mai sus, aparatu` asta are dezavantajul existentei celor 2 sonde separate, dezavantaj care sper sa fie compensat de o calitate mai buna pe DI/SI data fiind marimea transducerului. :)
Totusi nu pot inca sa ma "exprim", probabil mai catre sfarsitul sezonului o sa am o parere "inspirata din fapte reale". :)
In ce priveste functionalitatea pe "2D", n-am ce sa comentez la nici un HDS ce l-am vazut pana acum (5 & 8).
----

cornel.s

Șalău

• Scrie un mesaj privat

7

08.07.2013, 09:23

Pe cel cu touch l-ai luat?

informer

Administrator

• Scrie un mesaj privat

8

08.07.2013, 09:33

Da, pe ala.
Acu` ma grabesc sa fac un suport ca weekend-ul asta merg singur, sonaru` ala vechi l-am vandut si-s ca "legat la ochi" daca nu rezolv... :rizi: .
----

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

9

08.07.2013, 09:51

Eu le-am avut pe ambele, si 798 cu gps integrat si hds 7 touch. am ramas cu ultimul... sunt fff multumit! Singura chestie ce as putea sa o comentez la HDS7, este ecranul inca "prea mic" daca vrei sa folosesti toate posibilitatile deodata: Sonar 2D + DI + SI + GPS. DAR, se poate adapta un aparat WiFi, care poate transmite la Tablet-uri imaginea, nu doar pt vizualizare mai mare si buna pe un ecran de 10 tzoli, ci si pt a putea comanda de pe tableta. Programul de WiFi pt tableta este gratuit, WiFi costa in jur de 200,- euro. Pretzul pt Tableta + WiFi + HDS7 este mai mic decit pretzul unui HDS9 Touch.

Insa, ma descurc excelent si cu ecranul de 7 tzoli!
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

cornel.s

Șalău

• Scrie un mesaj privat

10

08.07.2013, 14:06

In conditiile astea imi puteti spune si mie cam ce ar insemna o configuratie completa si cam la ce bani ajung cu el?

informer

Administrator

• Scrie un mesaj privat

11

08.07.2013, 16:09

Fac o mica rectificare: nu cred ca-i bine spus sonar cu structure scan cu "configuratie completa"... cred ca exista doar sonar cu structure scan cu "configuratie standard" si cu "configuratie incompleta"... :rizi: .
Cu alte cuvinte mi se pare total aberant sa-ti iei un sonar cu electronica SI/DI (pe care dai o multime de bani...) si sa-ti iei numa` sonda "2D". Pai atunci ce naiba ai mai da banii pe unitate d-aia desteapta? :doarecapu:

Eu cred asa:

1. SI/DI SUNT foarte utile in pescuitul "de cautare" dar NU SUNT indispensabile. Gropane, praguri, structuri, pesti, momeala, somni la clonc etc. toate le vezi cu sonare mult mai ieftine.
2. GPS-ul are sens acolo unde vorbim de suprafete mari de apa... pe râulețe si lăculețe n-are rost.
3. Are sens sa iei un sonar scump doar daca iti impui si reusesti sa inveti ceea ce se poate face cu el macar "trei sferturi". Daca nu, is bani aruncati aiurea... poate doar "sa moara vecinu`". :rizi:

So, ca sa raspund punctual: configuratie "completa" inseamna dupa mine: sonar dual beam (83/200kHz) + structure scan (SI/DI - 455/(800)kHz) + GPS + sonda/sonde ("2D" + SI/DI).
In functie de locul de unde-l iei, posibile oferte promotionale, America vs. Europa etc. cred ca poti sa iei un asemenea sonar (nou) complet undeva intre 1200 si 1600 euro, daca nu vrei d-alea "cat televizoru`".
----

Răspunsuri: 170

Locație: Clisura Dunarii

Profesia: Pescar

• Scrie un mesaj privat

12

08.07.2013, 19:12

Ce te-a dezamagit la side imaging?

stiam ca sunt pe super structuri si nu prea mi-a placut ce mi-a aratat SI-ul, am folosit mai degraba DI sau 2D/switchfire

daca vrei sa iesi mai bine cu banii si nu te deranjeaza sistemul imperial, ia-ti din state prin intermediarii care aduc scule de acolo.
http://www.smartfishing.info

"It's nice to be important, but it's more important to be nice"

cornel.s

Șalău

• Scrie un mesaj privat

13

09.07.2013, 06:51

@ Informer

Intrebarile mele au fost punctuale, tocmai pentru ca ma intereseaza si scanurile in profunzime + coordonatele GPS cu diferente de cativa zeci de metrii distanta. Deci nu km. Sub aspectul GPS-ului nu numai memorarea de trasee e importanta ci si "locurile fierbinti", "cotetele", bla, bla. Plus ca uite mai ii cauti cuiva o barca scufundata, etc. Sa nu mai spun de ce mi s-a intamplat cu vreo luna de zile in urma.
La banii pe care ii dai trebuie sa joace si table :zambet: .
Deci "configuratie completa" .

@Johnny

De intermediari m-am lecuit demult, plus ca la banii astia ai nevoie de certitudinea ca ii cheltuiesti pe un lucru garantat care chiar daca te lasa iti poti rezolva problema relativ simplu.
Altfel, dupa cum mai spunea cineva prin topicurile de profil, daca tot il iau acum, sa-l iau pentru ceva vreme ca sa nu "ma-ncurc" si de schimbatul sonarului dupa un an doi, iar eu sa fiu nevoit sa-mi schimb barca sau motorul, etc.

Multam mult baieti. Mie imi sunt de foarte mare ajutor toate cele spuse de voi.

informer

Administrator

• Scrie un mesaj privat

14

09.07.2013, 07:31

ma intereseaza si scanurile in profunzime + coordonatele GPS cu diferente de cativa zeci de metrii distanta. Deci nu km. Sub aspectul GPS-ului nu numai memorarea de trasee e importanta ci si "locurile fierbinti", "cotetele", bla, bla. Plus ca uite mai ii cauti cuiva o barca scufundata, etc. Sa nu mai spun de ce mi s-a intamplat cu vreo luna de zile in urma.
La banii pe care ii dai trebuie sa joace si table .
Deci "configuratie completa" .
Pai Cornele, atunci nu prea ai multe variante... stiu, ca mi-am batut si io capu` pt. o scula identica... :).

1. Humminbird 798
2. HDS5 + LSS-2 (unitatea LSS-2 pt. structure scan poti s-o iei din US ceva mai ieftin, cu dezavantajele de rigoare privind garantia)
3. HDS7 Touch

Mai sunt si altele clar da` astea-s cele mai "ieftine", din cate stiu eu.
Precizia GPS a sonarelor de pescuit este mai buna decat a GPS-urilor auto sau de pe smartphone-uri datorita folosirii sistemelor de corectie din aviatie.
----

cornel.s

Șalău

• Scrie un mesaj privat

15

09.07.2013, 07:34

HDS 7 Touch. M-ati convins :).

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

16

09.07.2013, 07:42

Ar mai fi Humminbird 898 cx HD SI.

Avantaj la el este ca are 2 locuri pt cartela, una pt inregistrare, si una pt harta. Si, doar 1 singura sonda. Dezavantaj: 8000 watzi sunt dupa parerea mea prea multi watzi, care poa sa deranjeze somnii din apa. Pt redarea structurilor, cu cit mai multi watzi, cu atata mai bine.

Avantaj la HDS 7 este ecranul Touch, imagine mai buna la SS, posibilitate de WiFi, doar 250 watzi (echivalent cu 30 mii de watzi la sonarele analog). Dezavantaj: 2 sonde
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

cornel.s

Șalău

• Scrie un mesaj privat

17

09.07.2013, 07:59

Da, dar asta depaseste deja cadrul targetat. E util in navigatie mai mult. Lasa ca merge Touch-ul, plus ca daca esti un pic mai destupat si intelegi la ce-i bun wi fi-ul ala te-ai scos. Nu ma deranjeaza ca pun doua sonde.

• »bogdanbogdan« a fost blocat

Răspunsuri: 208

Locație: giurgiu

• Scrie un mesaj privat

18

05.08.2013, 13:28

am avut eu sonarul 798ci combo. este foarte bun, gps, side-image, variante de culori, sensibilitati, marcaje locuri, etc, etc. pana cand l-am vandut nu facusem cu el tot ce se putea face.
l-am dat pt ca l-am considerat prea performant pt ce am eu nevoie pt dunare in zona mea. nu aveam nevoie de gps, de atatea aplicatii, faptul ca e color sau side-image nu te ajuta sa prinzi peste. si e si scump, eu am dat 1000$, merita doar daca n-ai ce face cu banii. poate in delta e bun sa nu te ratacesti.
acum am humminbird 160, alb-negru, doua conuri. este fix ce-mi trebuie.

Eugen

Știucă

Răspunsuri: 970

• Scrie un mesaj privat

19

05.08.2013, 13:54

PiranhaMax 160 am avut si eu anul trecut. Am fost foarte multumit de ce face raportat la banii dati pe el. Anul acesta am trecut la 561 si... este altceva si culmea, nu cu mult mai scump.
Ca si diferente sesizabile imediat:
1. are putere mai mare
2. are exranul de 5" in loc de 4" cat are 160 => unplus de 25%
3. mai multe nuante de gri
4 nu in cele din urma ai posibilitatea, daca vrei, sa vezi conurile in ferestre separate, adica ecranul este impartit in doua, fiecare parte iti arata ce vede in conul respectiv.
Toate astea pentru vreo 300 lei in plus fata de 160.