Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.

Adi

Șalău

• Autorul acestui subiect este »Adi«

Răspunsuri: 378

Locație: Stuttgart

• Scrie un mesaj privat

1

22.04.2013, 17:20

Spinning oceanic

A acumulat cineva experienta la spinning pe mare ?
Se preteaza echipamentul de spinning pentru somn la cel pentru mare ?

:ciao:

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

2

22.04.2013, 19:28

2x Nu :zambet:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

tudor

Super Moderator

Răspunsuri: 1 247

Locație: Saint Cloud, France

Profesia: Catfish angler

• Scrie un mesaj privat

3

23.04.2013, 07:48

Am practicat putin. Dar marea e ceva foarte vast. Unde vrei sa practici spinning pe mare ?

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

4

23.04.2013, 08:08

Spinning la Ton

Chiar voiam sa scriu ca, probabil singurul care a practicat acest pescuit, poate fi Tudor.

Personal voi merge la sfarsitul lui Mai in Riumar, si o zi o voi petrece pe mare in cautarea Ton-ului. Greu…nu este ca la somn, sa-l ti aproape in loc cu fir gros si mulineta robusta, si in 5 minute sa termini drill-ul. Nu, un ton prinde o viteza de pina la 80 km/ora, si accelereaza ca un Porsche! Tensiunea ce se produce in fir, plus frecarea la inele si mulineta, este imensa, si pocneste chiar si un multifilament de 0,40 mm. O idee de frana prea stransa, pocneste firul. Prea destransa, nu oboseste animalul, nici dupa ce ia 200 metri de fir. Dar ca sa-ti intre 300~400 metri de textil, ai nevoie de o rola destul de mare, fir de 0,25 ~ 0,30 mm, si frane beton! De ex, sunt pescari care au avut ton de 120 de kg prins, cu fir de 0,25 mm pe o Stella, care o racea in timpul drill-ului aruncind apa din mare cu galeata pe ea.

Daca la somn voi pescui la spinning cu frana stransa la ~ 6 kg-forta, la ton voi incepe prin a regla frana la 3 kg-forta, si voi urca incet spre maxim 5 kg. Inca nu sunt decis cu ce sa dau: Slammer 760 sau Atlantis 7000!?
Slammer = tambur cu capacitate mai mare
Atlantis = frana si piesele mai bune ca la Slammer

www.pescuit-la-somn.com

tudor

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

5

23.04.2013, 08:39

La Riumar am fost dar ton nu am pescuit. Nu cred ca te tine materialul de somn daca dai de unul mare. Eu am pescuit lavrac si palomete pe acolo. Deci cu material relativ lejer tip spinning la stiuca cu toate ca pestii marini sunt mult mai puternici.
Daca te duci la ton banuiesc ca vei avea un ghid cu vaporul lui. O sa-ti spuna el ce material trebuie si probabil ca-ti va imprumuta cele necesare.

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

6

23.04.2013, 08:54

Exact asa este, Tudor. Palo sau Blue, nici o problema. Si nici cu ton pina in 60 kg nu-mi fac probleme, dar tonul galben/albastr ajunge pina la 400 kg. Daca intra unul mijlociu, ori mergem cu barca dupa el, ori... ciao belo!

www.pescuit-la-somn.com

mark

Biban

Răspunsuri: 140

Locație: Lugoj

Profesia: Inginer

• Scrie un mesaj privat

7

23.04.2013, 09:26

Salut Zoran

sper sa ai parte de fire intinse.Intr-adevar este o experienta noua si asteptam cu interes sa ne impartasesti din senzatiile traite. :pescuit:

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

8

23.04.2013, 11:31

[.....]Si nici cu ton pina in 60 kg nu-mi fac probleme[.....]

din auzite iti spun ca nu exista somn care sa faca ce iti face un ton de 60 de kg ...
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

Adi

Șalău

• Autorul acestui subiect este »Adi«

Răspunsuri: 378

Locație: Stuttgart

• Scrie un mesaj privat

9

24.04.2013, 19:10

Salut Zoran! Uita Penn-urile la ton, (sau iei cel mai mare, dar Atlantis 7000 are prea putin fir...) gindeste-te ca Stella 8000 este considerata "mica" la limita inferioara
eu cind am infiintat tagul m-am gindit de fapt la baracuda, si altii de talie mai mica si asa sint destul de nervosi..
Eu merg la inceputul lui iunie in Sicilia, si cu bunavointa sefului o sa dau de 2-3 cu woblerul..
Uite aici ce inseamna sa muncesti,
MITSIO ISLAND - INSEL DES SCHMERZES - JIGGEN AUF GIANT TREVALLY - YouTube

sau asta,

Spinning al tonno in adriatico 9KG drag fight - YouTube

Cum spune Tudor , ia de la ei ceva potrivit..

:ciao:

tudor

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

10

25.04.2013, 10:55

La baracuda merge si un ansamblu mai puternic pentru apa dulce, dar spala bine cu furtunul sau sub dus tot materialul, chiar si nalucile, dupa fiecare partida de pescuit. :zambet: