dar am observat dupa un timp scormonind in pamant rame foarte mici si scurte pe care nu le pusesem acolo.As vrea sa stiu voi cei mai experimentati cum procedati ...
Sări de informațiile utilizatorului
Locație: Suceava
Profesia: jurist, actualmente vanzator de utilaje pentru constructii
Eu le ţin în pivniţă în gălerţi de lavabil umplute treisfert cu pământ puţin umed şi capacul găurit. Le-am pus ţi eu resturi de fructe dar nu s-au atins de ele, de altfel părerea mea este că se hrănesc cu ce găsesc în pământ. Le schimb pământul la câteva luni.
Sări de informațiile utilizatorului
Locație: Timisoara
Profesia: Mecanic intretinere si mentenanta
multumesc de raspusuri
chestia cu zatul de cafea o stiu si am aplicato toata iarna la niste rame pe care le-am avut, dar nu eram sigur daca si astea negre merg tinute tot asa.
eu le-am pus intr-o galeata de plastic din aia de lavabil de 20L care este plina cu pamant si cred ca merg pe ideea umectarii pamantului de deasupra si pe zat de cafea.
daca mai aveti "retete" de pastrat sau crescut rame...........nu va sfiiti![]()

dar poate iti foloseste anu asta
Am vazut anul trecut pe youtube o metoda foarte desteapta de gasit rame ,mai ales negre si cred ca si cantalupe.Este o metoda americana si din ce am vazut foarte eficienta.Avem nevoie de un tarus destul de gros pe care il infingem in pamant si ( aici e problema)o chestie ce seamana cu o pila dar care sa fie lunga si neaparat sa aibe niste striatii pe partea inferioara( striatiile sa fie destul de proeminente).
Ptr locul de la Foltesti de la pod nu cred ca e valabil ptr langa apa e prea milos iar mai sus e prea tare,stiu ca ala e si locul nostru de momeli din cand in cand dar ptr locul meu de rame negre si cantalupe de langa Dunare e perfect. Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH