Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Zoran

ADMINISTRATOR

• Autorul acestui subiect este »Zoran«

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

1

27.04.2012, 10:22

Rateuri la intepare, sau implicit dupa aceea in drill

Salutam din nou!
Asa cum am scris si in titlul subiectului, de multe ori avem la spining (dar si la clonc!) rateuri la intepare, sau imediat dupa aceea in dril pestele se dezgata si dus e... Contra parca vine data intr-un butuc imens, zid sau cum vreti sa-i ziceti, si totusi pestele nu ramine agatat.
Vi s-a intimplat si voua? Daca da, cam cu ce fregventa?

kingofbest s-a exprimat in alt subiect ca, cam 1 din 4 pesti ii scapa in acest mod.

...anu' trecut am scapat in modul asta (cateva secunde de drill urmate de cruda dezgatare) cam 1 din 4 somni. :doarecapu: ...
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

LARRY

Știucă

Răspunsuri: 1 334

Locație: Galați

• Scrie un mesaj privat

2

27.04.2012, 10:44

Depinde foarte mult de mărimea somnilor, până la 180 cm 40-45 kg, nu au fost mari probleme, la cei de peste 200 cm procentajul se schimbă radical....ai văzut ce gură mare au :rizi: .
Șansa să-l înțepi în colțul gurii scade proporțional cu mărimea lui, o înțepare pe vârful cârligului fără x3 minim, șansele tale sunt zero să finalizezi drilul . :soc:
Prefer să fiu urât pentru ceea ce sunt decât să fiu iubit pentru ceea ce nu sunt.

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

3

27.04.2012, 12:19

BINGO!
Asa este, somn mare, gura mare, multe rinduri de dinti, tari ca piatra! Un somn de marime apreciabila, adica peste 2 metrii, are o forta fantastica in gura. Cind prinde momeala intre dintii de sus si cei de jos, o tine citeva clipe strinsa ca-ntr-o menghina. De obicei in acel moment vine si contra noastra.

Cu o lanseta de slaba de de 40 sau 60 de grame actiune nu se misca nici macar 1 mm wobblerul, oscilanta sau pestisorul de guma din strinsoarea somnului. Cu toate ca contra a fost data la maxim, aceasta nu reuseste sa elibereze naluca din strinsoare si nici sa intepe in dintii somnului. In momentul urmator, cind acesta deschide gura, naluca ii scapa din strinsoare si el pleaca fain frumos.

Cu o lanseta de 120 - 150 de grame, la o contra dublu repetata, sansele de intepare cresc enorm. Cu o astfel de lanseta nu doar drilul este in siguranta, ci si forta contrei este pe masura sa intepe somnul.

Apoi mai vine si firul: fir subtire de 20 lb contrat intr-o namila de 50 -60 de kile, si daca nu se rupe imediat, tot se taie putin la nod, sau se rup firicele in vre-un punct mai slab. In timpul drilului, in acest caz mai indelungat ca la un fir de 50 lb, firul pocneste sub tensiunea enorma provocata de somnul puternic.

www.pescuit-la-somn.com

Răspunsuri: 616

Locație: sibiu

• Scrie un mesaj privat

4

27.04.2012, 18:16

Zoran, daca somnul a prins naluca intre dinti sansele de intepare sunt aproape zero si cu atat mai mici sansele de scoatere (daca nu i-a trecut contraspinul prin os scuipa carligul cand da din cap). posibilitatea de a trece o ancora marimea 2 cu 4x prin osul mandibulei unui somn astfel incat acel carlig sa penetreze osul inclusiv cu contraspinnul sunt extrem de mici . nu stiu cati somni intepati in oasele buzelor ai scos tu dar eu n-am avut niciunul. Toti pe care i-am prins au avut fie in interiorul gurii voblerul fie in coltul gurii dar niciodata in buza (nici chiar cand pescuiam la stationar n-am avut somn prins de buza) :nunteleg: :nunteleg: Culmea e ca nici la alti n-am vazut in vreo poza somn prins de buza cu carligul infipt in os undeva printre dinti. :nunteleg: :nunteleg: Si cred ca asta e valabil indiferent de lanseta utilizata si de puterea sau rigiditatea ei.

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

5

27.04.2012, 18:42

Multi. Nici nu poti sa le scoti cirligul din os, doar cu patentul. Am intotdeauna 2 la mine.

www.pescuit-la-somn.com

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

6

27.04.2012, 20:51

Aici sunt si pozele: :zambet:

www.pescuit-la-somn.com

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

7

16.05.2012, 17:16

nu stiu din ce motive, dar in ultimele partide am avut parte de o gramada de rateuri. motivul nu a fost cel prezentat mai sus (adica stransul voblerului intre falci) pentru ca nu simteam acel stop al voblerului ... din contra, parca erau mici tatonari ale voblerului, lovituri sau habar n-am ce faceau dar simteam doar 1-2 "ciupiri" scurte si ferme si nu se agatau sub nici o forma ...

sa fi "incercat" voblerul doar din curiozitate fara intentia de a manca? :nunteleg:
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

8

16.05.2012, 17:19

:gandesc:

Incearca sa legi ancorele cu forfah, 3-4 cm lungime, sa atirne dupa wobbler. Stiu, poa sa se incurce usor, dar poate merita incercat si poate se agata vreunul, atunci poti vedea ce rapeste.

www.pescuit-la-somn.com

anem

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

9

16.05.2012, 17:33

:gandesc:

Incearca sa legi ancorele cu forfah, 3-4 cm lungime, sa atirne dupa wobbler. Stiu, poa sa se incurce usor, dar poate merita incercat si poate se agata vreunul, atunci poti vedea ce rapeste.

multam de recomandare ... nu m-am gandit deloc la chestia asta si chiar voi incerca sa vad ce se intampla daca ma voi mai intalni cu aceeasi situatie.

ma gandesc ca era somn pentru ca nu prea vad ce altceva ar putea fi. acele ciupiri erau putin cam prea "grele" sa fie vreun salau de exemplu sau spatele nu stiu caror pasnici iar de avat nici nu vorbesc pentru ca atacul lui e greu de confundat.

AnEm

10

17.05.2012, 10:04

nu stiu din ce motive, dar in ultimele partide am avut parte de o gramada de rateuri. motivul nu a fost cel prezentat mai sus (adica stransul voblerului intre falci) pentru ca nu simteam acel stop al voblerului ... din contra, parca erau mici tatonari ale voblerului, lovituri sau habar n-am ce faceau dar simteam doar 1-2 "ciupiri" scurte si ferme si nu se agatau sub nici o forma ...

sa fi "incercat" voblerul doar din curiozitate fara intentia de a manca? :nunteleg:

Eu consider ca erau prea "lenesi " sa manance, ... urmareau "prada" si au absorbit doar de la distanta si ai simtit ca o tatonare, ar fi o idee sa incetinesti, ba chiar sa opresti recuperarea nalucii cateva fractiuni de secunda si ulterior cand simti "greutatea" sa intepi sanatos ... eu am patit pe o balta( acumulare) de mai multe ori ca venea dupa vobler o lua si venea spre mine, in unghiul acela nu putem sa intep nicicum si dupa cateva clipe sa dezagatat si dus a fost...

Răspunsuri: 170

Locație: Clisura Dunarii

Profesia: Pescar

• Scrie un mesaj privat

11

12.07.2012, 23:50

multam de recomandare ... nu m-am gandit deloc la chestia asta si chiar voi incerca sa vad ce se intampla daca ma voi mai intalni cu aceeasi situatie.

ma gandesc ca era somn pentru ca nu prea vad ce altceva ar putea fi. acele ciupiri erau putin cam prea "grele" sa fie vreun salau de exemplu sau spatele nu stiu caror pasnici iar de avat nici nu vorbesc pentru ca atacul lui e greu de confundat.
am patit si eu treaba asta anul asta, de 5 ori intr-o noapte chiar....am zis ca poate batul era prea tare pt vobler (42g-146g putere, actiune fast-semi parabolic)...am zis a poate somnii erau prea mici sau....poate chiar am avut atacuri de avati?!?!
eu zic ca atacul somnului e foarte usor confundabil cu al avatului...amandoi iti dau sa iti ia batul din mana... si te iau prin surprindere...
la fel ca si in cazul avatului eu nu apuc sa dau contra....adica atunci cand da in vobler ii tin contra deja fiind in drill, obisnuiam sa dau contra la jigging pt ca aveam rateuri la salai...dar al somn pana acum nu a fost cazul, n-am scapat niciunul din cauza lipsei contrei :)
http://www.smartfishing.info

"It's nice to be important, but it's more important to be nice"

anem

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

12

13.07.2012, 10:04

raspunsul cred ca l-am gasit ... treaba sta cam asa:

in locul in care pescuiesc pe timp de noapte se strang mii si mii de pestisori de la 200 de grame la 2 kilograme, sunt atat de multi incat poate parea incredibil pana vezi cu ochii tai - in timpul recuperarii simt gramezi de lovituri in fir de exemplu. evident in ingramadeala asta se strang si somnii si ceva ma face sa cred ca ataca haotic tot ce le trece prin fata. tocmai de acolo cred ca au venit atacurile alea ratate, adica somnii nu se agitau prea mult sa prinda voblerul pentru ca imediat au gasit un alt peste prada pe care sa il urmareasca renuntand la vobler.

in schimb am descoperit in ce zona pot da mai usor de ei. initial pescuiam prin toata gramada aia de pestisori unde e clar ca voblerul meu trecea neobservat foarte usor dar mai nou pescuisc in locul din care banuiesc ca intra somnii in pestisori si rezultatele nu s-au lasat asteptate prea mult.

AnEm

Subiecte asemănătoare