Daiwa o poti vedea in decathlon
in afara capacitatii mari a tamburului si raportului mic de recuperare (1/3,4 parca), nu am mai vazut alte avantaje
am scos tamburul sa vad sistemul de franare si axul, iar cand a fost sa-l introduc la locul lui, imi tot iesea clema din sarma de otel care tine discurile de frana in tambur, binenteles ca ieseau si discurile
am ajuns la concluzia ca, daca la crap iti mai permiti sa folosesti o lanseta sau o mulineta de calitate medie (okuma, spre ex, sau chiar mai jos) sau o lanseta asemenea (sunt multe ieftinituri care fac serviciu bun atat pa balti, cat mai ales pe Dunare), la somn nu cred ca ar trebui sa faci rabat. nu spun acum ca toata lumea ar trebui sa dea cu tractorase de la SSMr in sus, dar ceva care sa iti asigure un minim de siguranta te vei convinge ca ai nevoie
personal, destroyer nu imi inspira incredere. daca as fi nevoit sa iau ceva low buget, cu siguranta as lua ceva din fibra plina, cu mare atentie la componente (mufare, mandrina, inele), iar cea mai buna varianta ar fi cea de la energo. iar pt mulinete, as mai strange putin. dar daca frige tare, ori pennul (in situatia in care l-ai vazul si iti place), ori ceva second
am vazut o gramada prin bazaruri. ma tenteaza (dar am destule) doua daiwa emblem z 5000a aproape noi, impecabile, made in japan, sunt 700 de lei pe un forum de pescuit la crap. apoi, doua shimano spheros 8000 fb tot cu 700 de lei, noi noute
mi-am luat pt clonc un shimano baitrunner 4500 cu 150 de lei
acum doi ani am luat un 850 ssm nou, cu pretul pe el si tamburul plin de textil, cu 200 de lei (l-am vandut ca boul)
betele m-au costat 200 de lei un forcemaster catfish nou si 70 de lei un unicat new age, second (cica ar fi fostfolosit la expozitii, mie mi se par enou, n-are nici macar o urma de utilizare), ambele de 3 metri
daca ai rabdare si cauti, gasesti multe chestii interesante