Situata in sud-vestul Spaniei aceasta regiune beneficiaza de putine precipitatii (media 11 zile/an) si temperaturi ridicate. Am mai fost acolo de trei ori, de doua ori toamna si o data primavara. De fiecare data a fost soare si cald fara pic de vant.
Dupa iarna grea pe care am avut-o anul asta am decis cu trei colegi sa mergem la stiuca si black bass in acest loc insorit care ne lasase o gramada de amintiri placute :
Observati peisajul desertic din spatele meu pe aceasta poza.
Anul asta insa nu am avut norocul anilor precedenti asa ca am avut parte de o vreme de acest tip :
Ploua in permanenta de mai multe luni, regiunea era inundata. De cand exista meteorologia in Spania saptamana asta s-au inregistrat recordurile precipitatiilor. Barajele aveau toate vanele deschise si cu toate astea erau mai mult decat pline.
Noi plecasem de acasa cu pantaloni scurti si sandale, aproape nimic pentru frig si ploaie. Noroc ca Michel, patronul centrului Pescaextremadura ne-a imprumutat wadersi pe care i-am folosit toata saptamana.
Pescuitul nu a fost extraordinar dar nici prea prost. Mergea insa numai in partile lacurilor unde apa nu era prea tulbure. Au fost cateva stiuci capitale dar si multi basi mari :
Dupa cum puteti vedea peisajul seamana mai mult cu Irlanda decat cu sudul Spaniei dupa atata ploie.
Ca sa realizati cat era apa de mare fata de nivelul normal al lacului primavara cand e plin observati podul din spatele meu :
Si acelasi pod in primavara anului 2009 cand lacul era plin :
Si acelasi la inceputul toamnei :
Cu toate ca nu au fost tocmai conditii optime abia astept sa ma intorc acolo. Poate prin octombrie ?