Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.
Sări de informațiile utilizatorului
Administrator
Locație: Giroc
Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
dupa mine forumurile si in speta forumul de fata este o arma cu doua taisuri:
sunt
un izvor de cunostinte pentru TOTI, si pentru cei care respecta dunarea
si pentru cei care nu respecta dunarea. si scriu aici dunarea pentru ca
de fapt somnul acolo se gaseste.
Am un Jackson si un Abu Garcia (asta-i din combo de la Decahatlon).
47 kg cel mai mare pe care am auzit in zona aceasta, in vara acestui an si cate mai sunt care sunt prinse in toiul noptii si bagate in portbagaj fara sa "stie cineva de ele" ...
Zoran cert este ca pana acu 2 ani nu vedeai monturi si nici cloncuri nu auzeai prin zona...
Zoran cert este ca pana acu 2 ani nu vedeai monturi si nici cloncuri nu auzeai prin zona...
Salut Zoli, eu site-ul Pescuit la somn l-am terminat abia in noiembrie 2011, adica acum 10 luni. Iar forumul a inceput sa functioneze din martie, adica acum 6 luni.
Au mai incercat si altii...Cind unei tabere nu-i convine anumite reglementari le ataca in justitie si acestea nu se aplica..Avem si o tentativa de Federatie,care lupta ca pescuitul sa fie recunoscut ca si sport in sensul strict al cuvintului..deocamdata nu a reusit nimic.Lupta de transee se duce intre A.J.V.P.S.(sustinuta politic) si satelitii ei,si nenascuta Federatie,care in treacat fie spus s-a autoingropat datorita reputatiei si actiunilor unanim blamate ale presedintelui acesteia,Popescu Stefan..b) avem nevoie de o asociatie pt asta, pt a cere schimbarea regulamentului? sau exista deja printre voi persoane ce au o asociatie? (cel mai potrivit ar fi cineva din Bucuresti? sau chiar din mai multe parti a tarii? O asociatie a asociatilor )
c) cui trebuie sa ne adresam urmatorii 10 ani pt o reusita partiala (sau totala!? )
un prieten pescar de dunare de peste 30 de ani imi spunea, respecta
dunarea si ea iti va da intodeauna peste pentru o ciorba, doar sa ai
respect.
de curand stiu pe cineva ca a fost a doua oara la clonc si a
scos un somn de 43 kg, l-am intrebat daca i-a dat drumul ..nu pentru ca
i-au gaurit burta cu gafa. imi pare rau ca l-am invatat sa pescuiasca
la clonc . stiu ca nu el i-a gaurit burta stiu ca el i-ar fi dat drumul ,
nu il stiu pe cel cu care a fost in barca si care a avut pestele in
mulineta, dar imi fac mea culpa, pentru ca daca nu vedea la mine ce si
cum .....nu murea un peste de 43 de kg, daca o iei pe toate partile un
somn de 43 de kg ai toate motivele de al il elibera viu si nevatamat.
e gras, nu e bun de pus in oala,
e un reproducator,
si nu in ultimul rand, asa e sportiv.
sa
nu credeti ca sunt un ipocrit, retin peste pentru ca imi place sa
mananc peste proaspat, dar un peste de peste 15 kg doar ca trofeu ,
poze si du-te sanatos.
revenind la ideea de la care am plecat ,
militez pentru pescutul in natura " naturala ", castigand experienta,
avand ore petrecute pe balta lucrurile se schimba.
or sa te bucure 5 carasi mari de dunare infinit mai mult decat 20 kg de crap in baltile tip carpodrom.
am avut zile cand nu am prins nimic, si banuiam ca nu o sa prind, dar m-am dus la pescuit sa fiu eu cu dunarea, singuri.
visam toti la marea captura, dar trebuie urmati niste pasi, multi vad ca vor sa ii sara.
am
intalnit pescari , cunostinte ale unor prieteni care dupa doua iesiri
la dunare ne dadeau lectii, mi-e mie jena sa spun ca sunt " meserias",
poate ca sunt in comparatie cu multi altii.
iar dupa mine marea
captura este cea salbatica. ce haz are sa sti ca intr-o balta de 5ha
sunt 30 de bucati de 30 kg si tu ai luat unul ?
fata de bucuresti
sunt 65 km pana pe malul dunarii? o ora de mers cu masina. am zile in
care plec la 4 de acasa la 5 sunt pe apa pescuiesc pana la 8 si ma
intorc seara acasa. se poate daca vrei.
dupa mine forumurile si in speta forumul de fata este o arma cu doua taisuri:
sunt
un izvor de cunostinte pentru TOTI, si pentru cei care respecta dunarea
si pentru cei care nu respecta dunarea. si scriu aici dunarea pentru ca
de fapt somnul acolo se gaseste.
in ultimul an s-au inmultit
pescarii la clonc in zona unde dau eu. si nu ar fi o problema daca nu
asi vedea pesti in jur de 1kg retinuti , sau chiar mai mici.
acela care retine asa ceva merita sa aiba aceste informatii?\
sau cei care in urma lor lasa prapad , merita aceste informatii?
NU.NU . .....DE UN MILION DE ORI NU.
eu unul nu mai iau pe nimeni sa invat, pana nu ma conving de calitatea umana a celui pe care il invit cu mine in barca.
informatii..pe acest site sunt extraordinare pentru multi incepatori si nu numai. dar cati respecta dunarea??? Mi-as dori ca toti sa o respecte, ca o recompensa pentru toate aceste informatii.
Citat
respecta NATURA si ea iti va da intodeauna ce sa pui pe masa, doar sa ai respect.
Ceea ce m-a deranjeaza f tare la Dunare, este lipsa de cosuri de gunoi, de conteinere de gunoi pe clisura, un punct unde pescarii isi pot debarasa sacii de gunoi la plecare. Bruno mi-a relatat ca stia el unul, dar niciodata nu venea nimeni sa-l goleasca. Asa ca l-au desfiintat. Cine raspunde pt asta, ca pescarii fac asa mizerie pe malul apei, ca lasa atata gunoi?
In primul rand pescarii insasi.
Apoi asociatiile si primariile ca nu au grija ca pescarii sa aibe unde arunca gunoaiele.
Si in cele din urma si organele de ordine. In Germania daca stai intr-un loc cu mizerie pe jos, si vine politia, ori iti da amenda pe loc, ori iti ia datele si se intoarce dupa ce pleci de la pescuit. Daca mizeria mai e acolo, primesti amenda prin posta.
Administrator
Salut, Georgian, nu prea inteleg cum vei reusi sa-ti dai seama ce hram poarta fiecare daca nu ajungi sa te si vezi cu persoana respectiva, eu unul tin sa spun ca am avut parte numai de dezamagiri, complet neasteptate, din partea tuturor prietenilor, mai putin doi dintre ei, care sunt, de fapt cei mai recenti, ca sa nu mai spun de rude, care iti produc surprize pe banda rulanta, asa ca nu vad cum ii poti selecta, mai ales ca nu poti cunoaste un om nici dupa un car de ani, chiar si pe cel de langa tine, sau alte rude, cu atat mai putin din niste postari care nu trebuie sa reflecte intotdeauna adevarul!! Eu unul, nu am insistat, dar in baza invitatiei pe care mi-ai facut-o acum cateva luni am vrut sa intreb doar daca mai este valabila, dupa cum ai vazut - macar din postari cred ca se poate vedea ca sunt dornic de a face primii pasi in acest stil, asa ca nu sunt nebun sa nu fi mers la pescuit daca erau toate lucrurile in ordine - nu stiu care sunt parerile despre mine, dar, intr-o oarecare masura iti poti face o impresie despre cineva la o discutie fata in fata, deci poate ne intalnim la un pahar de vorba!
ai si tu dreptate, dar....hai poate reusim sa ne vedem la un pahar de vorba, si poate legam o ieseala impreuna, acum ca s-au cam terminat concediile sunt cam stramtorat cu timpul. saptamana asta daca ies ies cu un prieten cu care am stabilit de ceva vreme iesirea.Salut, Georgian, nu prea inteleg cum vei reusi sa-ti dai seama ce hram poarta fiecare daca nu ajungi sa te si vezi cu persoana respectiva, eu unul tin sa spun ca am avut parte numai de dezamagiri, complet neasteptate, din partea tuturor prietenilor, mai putin doi dintre ei, care sunt, de fapt cei mai recenti, ca sa nu mai spun de rude, care iti produc surprize pe banda rulanta, asa ca nu vad cum ii poti selecta, mai ales ca nu poti cunoaste un om nici dupa un car de ani, chiar si pe cel de langa tine, sau alte rude, cu atat mai putin din niste postari care nu trebuie sa reflecte intotdeauna adevarul!! Eu unul, nu am insistat, dar in baza invitatiei pe care mi-ai facut-o acum cateva luni am vrut sa intreb doar daca mai este valabila, dupa cum ai vazut - macar din postari cred ca se poate vedea ca sunt dornic de a face primii pasi in acest stil, asa ca nu sunt nebun sa nu fi mers la pescuit daca erau toate lucrurile in ordine - nu stiu care sunt parerile despre mine, dar, intr-o oarecare masura iti poti face o impresie despre cineva la o discutie fata in fata, deci poate ne intalnim la un pahar de vorba!
Acu` hai sa fim putin cinstiti ca sa nu fim acuzati de ipocrizie : marea majoritate a secretosilor pe care i-am cunoscut eu fac asta ca sa nu li se ocupe locurile si sa aiba ei unde pescui si nu pentru ca le-ar pasa in mod deosebit de viata pestilor. Nu va suna cunoscut?
Administrator
N-am zis ca-i ceva rau sa-ti protejezi locurile, am zis ca-i ipocrizie cand vrei sa le pastrezi ca sa poti prinde tu da` sustii c-o faci doar ca sa protejezi pestele de fomisti.nu e ipocrizie, este normal ca fiecare dupa ce a descoperit un loc sa incerce sa il protejeze.
nu sunt de acord cu tine.
eu imi strang gunoaiele in saci menajeri si ii iau chiar cu mine cu barca si cu masina pana unde pot sa ii arunc.
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH