Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.

Zoran

ADMINISTRATOR

• Autorul acestui subiect este »Zoran«

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

1

marți, 12. martie 2013, 09:58

Oameni sau ..diabolici?!?

Cu nesimtirea si impertinenta multor concetateni m-am obisnuit deja si am invatat sa traiesc cit de cit fara a ma mai enerva pe ei. Si daca chiar ajung sa ma enervez si consider ca e cazul sa ma descarc, le spun pur si simplu in fata ce nu-mi convine, incercind sa-mi aleg astfel cuvintele pt a ma face inteles! Dar sa te razbuni prin otravirea sau ranirea animalelor de casa a acestora, mi se pare inuman…
Vorbesc aici despre cei ce au caini si iasa cu ei la plimbare, si cu nesimtire isi lasa rahatul oriunde acestia il elimina, chiar si pe trotuar in centru, pe peron in gara, sau pe locuri special amenajate pt joaca copiilor!

Personal adun fecaliile lui Jacky (patrupedul privilegiat sa locuiasca in casa mea) in pungulita chiar si de pe zonele verzi pe unde mai alearga copiii, de oriunde consider ca se poate prinde de vre-o talpa de pantof.
Nesimtitii ce lasa insa kilograme intregi de fecalii ciinesti peste tot, nu sunt vazuti cu ochi buni de nimeni! Si astfel acestia provoaca oamenii rai si dau ocazia nasterii de idei diabolice: mancare otravita, bucati de lame sau cioburi de sticla in salam…, care astfel doresc sa se razbune pe proprietari, facand rau unor animale, consider eu, nevinovate. Dar asa, din greseala, poate ajunge oricine sa sufere, nu doar cei pt care era destinata razbunarea!

Si Jacky al meu, dupa ce a stat vreo 3 zile trist si nu amancat nimica, se vedea ca e bolnav, am mers cu el la veterinar, unde ni s-a spus ca … eventual are dureri de spate, poate o fi sarit stramb si ...! Dar otravit sigur nu e! Dupa 1 saptamana de indopat cu medicamente contra durerilor, i-a mers ceva mai bine. Dupa care, din nou aceasi poveste: trist, nu manca, se tragea tot in patutzul lui…si cind ieseam cu el afara manca iarba.
Duminica noaptea aproape n-am dormit deloc, din cauza "tusei" lui Jacky. Si dimineata gasesc in baie, intr-un colt, un ciob de sticla impreuna cu putina …voma. Ciobul era cam 3 mm gros, si in 2 locuri foarte ascutit, taios (circa 2x3 cm marime). Disperat merg la urgente cu el, si ni se ofera a se face Röntgen pt a vedea daca mai are cioburi in stomac sau nu. Daca da, trebuie operat imediat, nu o operatie complicata, dar costisitoare… 1000 euro. Daca nu, ramanem doar cu costurile a 2 fofografii Röntgen: 51 euro / bucata. (in gandul meu... daca isi pun in Romania silicoane ca-s mai ieftine, i-o nu pot sa-l operez acolo pe Jacky cu doar vreo 300 de euro?...)

Bucurie mare, si Jacky si noi am avut noroc: lui nu i sa ranit nici un organ si nici alte cioburi nu s-au mai gasit, iar noi am fost scutiti de cheltuieli de operatie.

Cunoasteti si voi asemenea cazuri? ...din auzite sau intamplari personale?

PS: grija mare si unde aruncati sau spargeti borcane de gem, miere sau Nutela! "Delicioasele" cioburi pot usor ajunge sa provoace chinuri groaznice animalelor, care se sfarsesc deobicei cu moartea acestora.
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

2

marți, 12. martie 2013, 10:20

Mda... am si io 4 vecini cu caini (din 19).
Acu` si mie-mi plac cainii da` nu-s de parere ca a tine un caine in apartamentul de bloc ii cea mai buna idee, nici pt. animal nici pt. om.
Iar de calcat in rahat de caine, sincer sa-ti spun is satul... n-am vazut inca un stapan de caine vecin cu mine care sa curete dupa animalu` lui.
Au fost chiar niste tentative ale primariei de aici sa puna din loc in loc, pe stalpii de iluminat, pachete cu pungi de nylon exact in acest scop.
Evident, la noi au disparut pungile din prima zi si tot evident, nu c-au fost umplute cu rahat de caine. Da` trecand peste asta, daca as sti ca le folosesc le-as cumpara io pungi decat sa-mi vina sa vomit in masina ca-s pedalele si covorasele pline de rahat. Si acu` nici sa umblu stresat ca pe teren minat....
Cat despre costurile din Germania pt. interventii medicale la animale mi se par... exorbitante.
Nu poti plati un fel de asigurare medicala si sa-ti iasa mai ieftin, in cazuri d-astea?
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

3

marți, 12. martie 2013, 10:25

12 euro pe luna... x 12 luni = 144 per an, in 10 ani 1440 euro.
--------------------------------------------------------------
Exact din acest motiv strangem si noi tot ce elimina Jacky, pt ca si noune este scarba cind ne umplem masina sau covorul in locuinta cu rahatul altor caini.

Dar sa-ti vina in cap sa incepi sa omori cainii in cauza, cind nu ei sunt de fapt vinovatii!?

www.pescuit-la-somn.com

gepe

Oblete

Răspunsuri: 48

Locație: Gura Humorului -Cislago Italia(pescuiesc zona Pavia-Cremona, Isola Serafini)

• Scrie un mesaj privat

4

marți, 12. martie 2013, 10:35

Ce oameni , ar trebui arsi pe rug sau sa li se dea mancare cu cioburi :) ... Ma bucur ca s-a terminat totul cu bine ;)
Pescarul traieste cate zile i-a dat Dumnezeu si in plus zilele in care a fost la pescuit..... :pescuit:

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

5

marți, 12. martie 2013, 10:41

Ce oameni , ar trebui arsi pe rug sau sa li se dea mancare cu cioburi :) ... Ma bucur ca s-a terminat totul cu bine ;)

Atentie mare! Sa nu devenim prea repede mai ca ei!

www.pescuit-la-somn.com

attila

Șalău

Răspunsuri: 282

Locație: Nördlingen/Resita

• Scrie un mesaj privat

6

marți, 12. martie 2013, 10:49

In Romania nu exista inca mentalitatea de a strange rahatul animalelor. Rar mi-a fost dat sa vad pe cineva care strange rahatul dupa animal (probabil ala nu era roman, sau roman de occident)
Cand am fost prin concediu, in Spania, am observat o faza...un stapan de caine, vorbea la telefon in timp ce cainele alerga prin parculet. Cainele isi face nevoile...stapanul se face ca nu vede. Imediat a venit cineva si l-a tras de mana....vezi, cainele tau...
De rusine, imediat s-a conformat ala si a luat rahatul...

Cat despre costurile legate de "Sanatatea" animalelor...e normal sa fie asa. Se exploateaza o nisa, aceea a animalelor de companie, unde se mizeaza pe faptul ca stapanii ar fi in stare sa plateasca oricat pentru a-si salva patrupedele. In Romania, o operatie de genul ala, ar costa undeva la 100-200 de euro maxim, in functie de veterinarul care ti-o face.
Voi ma urati ca sunt altfel, eu va compatimesc ca sunteti toti la fel.

informer

Administrator

• Scrie un mesaj privat

7

marți, 12. martie 2013, 10:51

Apai sincer sa fiu as prefera varianta cu asigurarea decat sa dau 51 euro pe o radiografie sau 1000 euro pe-o operatie... mi se pare putin probabil sa nu apara o asa situatie in 10 ani.

Cat despre omorat animale asta-i ca si C&R la pesti, o chestie de educatie... pentru unii a omora un animal nu-i o problema de constiinta si-i la fel de banal ca a rupe o floare.
Asa ca idee, am un prieten si fost coleg care plecat in Canada le explica celor de la servici cum se strang romanii iarna si baga cutitu` in gatu` porcului.
Initial aia au crezut ca-i o gluma macabra dupa care, cand si-au dat seama ca asta nu glumeste si chiar asa se petrec lucrurile, au ramas "marcati" cateva zile... :).
----

rooney

Biban

Răspunsuri: 139

Locație: satu mare

• Scrie un mesaj privat

8

marți, 12. martie 2013, 11:05

si eu iubesc cainii,dar sa va povestesc o faza care doar o parte are de a face cu acest topic.am mers cu fratele meu pana in oras si la un momendat a zis ai grija dar...prea tarziu.ei ce sa vezi am luat o talpa buna de r...t dar de om.apoi sa vezi tarsait de talpi prin iarba,prin baltile de la ploaie ca de trebuia sa intram intr-o institutie publica.referitor la caini am avut la tara un malamut de alaska care a fost otravit doar pentru ca au fosti prinsi niste hoti de materiale de constructii care au stat pe cladire pana cand au venit oamenii la lucru dimineata.va dati seama ca hotii nici nu au putut cobori de frica ca cainele ii va musca.
ps.mai mult imi plac felinele.

ovidiu

Știucă

Răspunsuri: 811

Locație: Timişoara/Jud.HD Sîntandrei

• Scrie un mesaj privat

9

marți, 12. martie 2013, 11:07

Cu porcu' nu-s prea de acord. Aici vorbim de tradiţie şi de normalitate. Sunt şi multe derapaje prin occident, la aşa sensibilitate acei canadieni probabil nu mâncau nici carne?
Cum a spus şi Zoran, să păstrăm calea de mijloc.
Salut şi bucuraţi-vă de natură.

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

10

marți, 12. martie 2013, 11:12

... Se exploateaza o nisa, aceea a animalelor de companie, unde...

Animal de companie? Da ce, io n-am cu cine sa ma intretin? Ufff... citi nervi mi-o mincat mie cainele asta deja inainte cu 2 ani de a se naste! Cine credeti voi ca a fost ala "rau" care era tot timpul contra unui caine in casa? EU! Si dupa ce-am voit dorintelor copilului si a sotiei, cine credeti ca a fost indirect "vinovatul" care a cumparat cainele? EU!

In fine, acuma il indragim tare, si se pare ca o asigurare nu-i asa de rea cit se aude de multa la inceput...

www.pescuit-la-somn.com

informer

Administrator

• Scrie un mesaj privat

11

marți, 12. martie 2013, 11:15

Nu este vorba despre faptul ca animalele ajung hrana ci despre modul in care animalul este omorat.
Daca tie ti se pare ca a infige un cutit de 40cm in gatul unui animal legat si tinut la pamant de cateva persoane este o traditie care ne reprezinta, prefer sa nu comentez.
La urma urmei acu` niste sute de ani, nu prea multe, se taiau capete de oameni sau li se zdrobeau oasele cu diverse dispozitive si asta era considerat distractiv pentru gloata.
Prefer sa renunt la asemenea "traditii", mi se pare lipsa totala de sensibilitate ca sa nu zic mai urat.
----

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

12

marți, 12. martie 2013, 11:32

Eu intotdeauna plangeam ca si copil cind auzeam porcu' guitzind. Cind am mai crescut, plecam de acasa in ziua respectiva, ma intorceam catre pranz...

www.pescuit-la-somn.com

gepe

Oblete

Locație: Gura Humorului -Cislago Italia(pescuiesc zona Pavia-Cremona, Isola Serafini)

• Scrie un mesaj privat

13

marți, 12. martie 2013, 12:12

Cu porcu' nu-s prea de acord. Aici vorbim de tradiţie şi de normalitate. Sunt şi multe derapaje prin occident, la aşa sensibilitate acei canadieni probabil nu mâncau nici carne?
Cum a spus şi Zoran, să păstrăm calea de mijloc.

pai da, daca au ramas asa marcati, ei nu se gandesc ca bucata de carne pe care o au in farfurie provine tot de la un porc ucis...sau se gandeau ca le-a oferit porcu' o pulpa din el :zambet:
Pescarul traieste cate zile i-a dat Dumnezeu si in plus zilele in care a fost la pescuit..... :pescuit:

ovidiu

Știucă

Răspunsuri: 811

Locație: Timişoara/Jud.HD Sîntandrei

• Scrie un mesaj privat

14

marți, 12. martie 2013, 12:14

Am crescut am locuit şi locuiesc la ţară şi am avut multe experienţe, la fiecare tăiere de porc era tristeţea momentului şi nu am văzut circ în schimb am văzut oameni care încercau să termine repede şi fără chinuri pentru animal, făceau acest lucru din necesitate şi de cele mai multe ori cu milă. Înjunghiatul porcului nu este tradiţie dar tot contextul cu preparatele cu venirea sărbătorilor este tradiţie şi-i păcat că se cam pierde.
Cel puţin asta am vrut să spun.
Salut şi bucuraţi-vă de natură.

gepe

Oblete

• Scrie un mesaj privat

15

marți, 12. martie 2013, 12:14

Eu intotdeauna plangeam ca si copil cind auzeam porcu' guitzind. Cind am mai crescut, plecam de acasa in ziua respectiva, ma intorceam catre pranz...

eu imi puneam castile pe urechi date la maxim si ieseam dupa ce era gata saracutzu' :necajit:

Eugen

Știucă

Răspunsuri: 970

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

16

marți, 12. martie 2013, 16:51

Sunt detinator de caine de cand ma stiu. Am intalnit indivizi de-a dreptul sadici cu animalele. Si la noi se intampla sa arunce cu otrava cate un cretin ori sa puna diverse "capcane" in mancarea cainilor. Legea, teoretic, ii pedepseste, dar nu am avuzit de asa ceva concret. Probabil ca prin alte tari este camla fel. Nu mi se pare corect.
Nici eu nu culeg rahatul de la cateaua mea daca il face in iarba. Daca-i pe asfalt (s-a intamplat o singura data si atunci avea diaree) curat fara sa stau pe ganduri (am in permanenta in buzunar o punguta din plastic). De urinat, mai urineaza pe asfalt in locuri in care au urinat inaintea ei alti caini (isi marcheaza teritoriul, sau ceva de genul asta) si nu am ce face.

C. B.

Șalău

Răspunsuri: 210

Locație: Suceava

• Scrie un mesaj privat

17

marți, 12. martie 2013, 17:49

Cainele meu nu are asigurare ,insa am grija sa trimit veterinarul sa-l verifice aproape lunar .In ultimul timp ma ingrijorat faptul ca el ,stand in cusca,a facut paduchi si ii cadea blana ,sau avea portiuni julite ,insa veterinarul la pus la punct .
Bunicul meu care este baci a avut foarte multi caini ciobanesti carpatani (ex,mama lui Ursulica),exemplare rare si frumoase,otravite de oameni cu invidie sau deranjati de faptul ca latrau noaptea .Acum multi ani ,un caine de al sau a fost ucis cu furca doar pentru ca ,dandu-i drumul ,se plimba prin gradina si ca nu stiu ce ar fi facut .Altul a fost furat doar pentru a nu mai avea cu ce sa se mandreasca .Invidia este foarte foarte mare la noi la romani ,iar daca pe cineva deranjeaza cu ceva ,pune mana pe furca sau topor si merge la macel .
Ca de obicei ,politia nu spune si nu stie nimic.
Eu tin la cainele pe care l-am crescut ,(l-am luat de pui ,stateam foarte mult timp cu el ,de la 6 dimineata pana la 10-11 seara,deoarece cum plecam incepea practic sa schiorlaie ).S-a creat o adanca legatura si nu as concepe sa pateasca ceva .Daca Doamne fereste ,am promis sa procedez la fel ca suspectii .
"Cu rau sa-i pierdem pe rai"

18

marți, 12. martie 2013, 18:29

Asta cu mancatul poti sa dresezi inca de mic, sa nu manance decat din oala lui si sau din mana unui singure persoane, pana acum am avut mai multe caini majoritatea ciobanesti germani dar si cativa "maidanezi" toti erau "dresati"( dupa o intimplare nefericita cu un fost vecin caruia nu-i placea ca latra cand vine el acasa) si mancau doar daca dadeam eu sau tata de mancare... asta cu mancatul in 2 -3 luni poti sa inveti destul de eficient insa daca nu prea stai pe acasa atunci e riscant in 2001 am fost detasat doua luni de zile si saracul animal a ajuns sa primeasca perfuzie cu vitamine ca nu vroia sa manance deloc... deci si asta e o 'problema pe undeva', dar a rezistat si a "atins" o varsta apreciabila din 98 aprilie - pana in noiembrie anul trecut ...
...insa la mine ceea mai mare problema e cu indivizii care dau cu spray paralizant, vin noaptea, sar gardul si cum cainele e primul care intimpina ... din pacate 2 caini eram nevoit "sa adormim, sa nu se chinuie" doctorii nu au putut sa faca nimic decat sa usureze soarta ... Doamne fereste sa prind pe unul dintre ei ... :nervos:

hgs

Oblete

Răspunsuri: 33

Locație: Bucuresti

Profesia: ing

• Scrie un mesaj privat

19

sâmbătă, 8. iunie 2013, 12:35

Incearca sa scoti catelu cu botnita pina il inveti sa nu mai manince de oriunde.
Cred ca modelul din plastic e cel mai adecvat si nu e nici scump cca 10-15 Eur.

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

20

marți, 27. august 2013, 18:38

si tot din ciclul oameni sau diavoli ... sau "merita sa existam" un filmulet de care am dat din greseala ...

Video
-

Video

poate unii se vor gandi de doua ori inainte de a isi arunca gunoaiele pe unde apuca ...
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

Subiecte asemănătoare