Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.

• Autorul acestui subiect este »Pacapescarul«

Răspunsuri: 14

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

1

miercuri, 7. octombrie 2015, 10:36

Lowrance Elite 5x Chirp vs Garmin Echo 551dv

Dupa ce am citit forumul din scoarta in scoarta despre sonare, am ajuns la concluzia ca modelele din titlu imi satisfac nevoile. Sonarul il voi folosi cu precadere in Delta pentru gasirea "buturugilor" pe care localnicii le scufunda intentionat pentru a se aduna crapul sub ele. De GPS nu am nevoie deoarece pot salva pozitiile si pe telefon. Dupa specificatii Elitul ar sta mai bine dar se pare ca dpdv al fiabilitatii si pretului, sta mai bine Garminu.
Bineinteles ca m-ar coafa un side imaging dar sunt prea scumpe, singurul accesibil ar fi Humminbird Helix 5, dar din ce am citit nu sunt fiabile.
Astept parerile si sfaturile voastre in legatura cu acest subiect.
Ps: de sarbatori s-ar putea sa-mi vina o ruda din State, intrebarea este: Lowrance si Garmin au sistem metric sau sunt precum Humminbird?
Multam fain anticipat si lansete incovoiate sub barca va doresc.
Mail: pacapescarul@yahoo.com
Tel: 0730636893

Costi

Oblete

Răspunsuri: 42

Locație: Deva

• Scrie un mesaj privat

2

miercuri, 7. octombrie 2015, 11:36

Au si sitem metric. Doar Hummi sunt exclusiv pe imperial in state.

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

3

miercuri, 7. octombrie 2015, 12:08

Elite
2D: 83/200 kHz = con 60°/20°, functioneaza cu 32 W (Broadband)
DS: 455/800 kHz = unghi 55°/30°

Garmin
2D: 77/200 kHz = con 45°/15°, functioneaza cu 500 W
DS: 455/800 kHz = unghi ?°/?°

Ramane insa la alegerea ta ce vei achizitiona. Ce diferenta de pret este intre achizitia din USA fata de EU? :gandesc:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

• Scrie un mesaj privat

4

miercuri, 7. octombrie 2015, 12:35

In primul rand multumesc pentru promptitudine.
Preturi:
- Elite 5x Chirp:
State: 300$ ( Amazon.com: Lowrance 000-11657-001 Elite-5X CHIRP with 83/200+455/800 Transducer: GPS & Navigation
Europa: 459€. ( Lowrance Elite 5x CHIRP )
- Echo 551DV:
State: 250$. ( Amazon.com: Garmin Echo 551dv Worldwide with Transducer: GPS & Navigation )
Europa: 375€ ( Garmin ecoscandaglio fishfinder echo 551dv )

• Scrie un mesaj privat

5

joi, 8. octombrie 2015, 09:17

S-a "jucat" careva cu Garmin Echo 551dv?

6

joi, 8. octombrie 2015, 13:29

Am avut un Garmin 421s , multumit de cum se vedea montura , cum rula , , imagine, doar faptul ca era analogic si diferenta de conuri fata de Elite 4 HDI m-a facut sa-l schimb.

• Scrie un mesaj privat

7

joi, 8. octombrie 2015, 19:19

Intradevar, marele avantaj al Elitului este Broadband-ul, in caz ca intradevar puterea de emisie "gadila" pestii.

8

joi, 8. octombrie 2015, 19:24

Si Elite ca e digital, il aud cum pacane sonda la fundul barcii.

• Scrie un mesaj privat

9

joi, 8. octombrie 2015, 20:16

Cred ca ceva adevar este in legatura cu deranjarea pestilor de catre sonar. Acu o luna eram in Delta, pe Dunarea Veche, intre Mila23 si Crisan. Pescuiam de pe mal la pasnic si coechipierul meu avea trasatura dupa trasatura, caras mare si ciortan. La un moment dat a aparut gazda care avea pe barca un Eagle Cuda 168 si invartindu-se pe deasupra locului unde lansa colegul a confirmat ca era plin de peste. Beleaua e ca dupa ce a plecat nu a mai tras pestele de loc. De la zgomotul barcii nu cred ca s-au speriat caci Dunarea e vanturata non stop. Deci... :gandesc:

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

10

joi, 8. octombrie 2015, 21:54

Nici pestele, nici omul, nici multe alte animale cu exceptia unora "numarabile pe degete" nu au senzorii adecvati pentru a simti vibratii cu frecvente comparabile cu cele emise de un sonar.
Doar ca exemplu, limita superioara a simtului tactil al omului este situata undeva in jurul valorii de 1kHz.... cea mai mica frecventa folosita de sonare, si alea marine, este de 50kHz... cele folosite de noi au frecventa minima de 83kHz.
Cam tot aia simte pestele ce simte omu` cand ii la radiografie sau la RMN... :).
Asa ca dragi pescari, noi putem da vina pe multe treburi, inclusiv pe sonare... engage! :rizi:
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

• Scrie un mesaj privat

11

vineri, 9. octombrie 2015, 07:38

Acu ca m-am lamurit cum sta treaba cu frecventa (multam Informer), as fi interesat sa stiu cum influenteaza puterea de emisie calitatea "citirii", deduc ca o putere mai mare ajuta la acuratetea interpretarii, dar oare in ape mici nu "umple" ecranul cu prea mult "zgomot"?

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

12

vineri, 9. octombrie 2015, 10:35

Acu ca m-am lamurit cum sta treaba cu frecventa (multam Informer), as fi interesat sa stiu cum influenteaza puterea de emisie calitatea "citirii", deduc ca o putere mai mare ajuta la acuratetea interpretarii, dar oare in ape mici nu "umple" ecranul cu prea mult "zgomot"?

Cu cat puterea de emisie e mai mare, cu atat exista un "ecou", adica o reflexie detectabila a ultrasunetelor, de pe obiecte mai MICI si situate la o ADANCIME mai MARE.
Marirea exagerata a puterii de emisie poate fi compensata prin marirea sensibilitatii la receptie.

In ape foarte putin adanci, un reglaj al sensibilitatii catre valori mai mici permite obtinerea vizibilitatii dorite.
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

• Scrie un mesaj privat

13

vineri, 9. octombrie 2015, 13:30

Tot respectul pentru acest forum, prompt, scurt si la obiect. Maine poimaine ma vedeti batand cazanele cu lingura de lemn a soacramii. Mai ramane sa ma decid ce televizor imi iau.

14

vineri, 9. octombrie 2015, 14:52

mergi pe elite HDI, diagonala ti-o stabilesti tu , 4 , 5, 7 ...samd, ....dupa dorinta si buget....nu o sa-ti para rau. Recomand cu GPS (avantaj net pe orice ape ai pescui, baraje, Dunare).

• Scrie un mesaj privat

15

vineri, 9. octombrie 2015, 19:06

mergi pe elite HDI, diagonala ti-o stabilesti tu , 4 , 5, 7 ...samd, ....dupa dorinta si buget....nu o sa-ti para rau. Recomand cu GPS (avantaj net pe orice ape ai pescui, baraje, Dunare).
De ce HDI si nu CHIRP?

16

vineri, 9. octombrie 2015, 19:15

OOO...nu neaparat, am vorbit de HDI ptr eu am asa ceva...dar nu-i problema nici cu chirp. am avut pe mana si nu am observat diferenta spusa de producator ...

Subiecte asemănătoare