Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.
Sări de informațiile utilizatorului
Administrator
Locație: Giroc
Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
Pescuitul slaului se poate face cu naluci artificiale si cu momeli naturale.Acesta din urma poate fi stationar sau de genul mort manie..Atunci de care dintre ele vorbim??
Administrator
Pai na, de aia am si intrebat, pt ca multi si daca stiu ca-s stiuci acolo tot nu folosesc forfah de metal! De ce?
Administrator
Administrator
Tu nu dai cu ancorita, dar multi dau. Cind o sa-ti cumperi acvariu o sa-ti fac cadou o stiuca sau un salau cu o montura in gat si putem sa documentam cit e negru dracu' asta. Pina atunci, doar presupuneri!
Administrator
Informer, ce pesti ai prins tu cu carligul in gura? Sa sti ca am prins si eu, stiuci cu 1 carlig micut in gura (care au sarit la vreo rama), sau cu o lingurita de 1.
Dar ai avut tu norocul sa prinzi o stiuca ce avea deja un jig cu carlig de 3/0 si o guma de 8 cm in gat? Mira-mas…
Si despre pestii ce mor in apa, aici sa fiu al naibii daca am vazut eu vreodata un peste mort din cauza batranetii! Dar sunt convins ca ai vazut deja pesti umflati si in putrefactie, la fel cum am vazut si eu si multi altii, dar io nu m-am dus sa-i caut niciodata in gura sau stomac!
Ati observant diferente de activitate daca ati dat cu litza subtire la jig, sau daca ati dat cu fluo? Si daca da - unde, pe ce fel de apa?
Se spune ca fluo e invizibil in apa, ca are aceasi structura ca si apa si nu produce refractie de lumina, si de aceea pestii nu-i vad nici macar conturul. Dar asta se intampla in apa limpede. In apa tulburie, cu vizibilitate de cca 20 cm, nu prea cred ca e vreo diferenta intre litza, hardmono sau fluocarbon.
Ca tii la woblere, de acord, dar mai pune si tu ceva pe tine, sa nu racesti .......ca dupa aia..tratamentulUnde este stiuca(mare)prefer sa pescuiesc cu struna de la Canelle.Tin la pesti dar tin si la woblerele mele.Asa ca o struna fina,n-are nimic in prezentarea nalucii.Bine,poate daca dai cu gume de 3 cm..dar si pentru astea sint convins ca exista fineturi..
N-am de ce sa ma supar..si stiu ca matale esti glumet in sensul bun al cuvintului..Da' poza e mai din vara,cind mureai de cald..Ca tii la woblere, de acord, dar mai pune si tu ceva pe tine, sa nu racesti .......ca dupa aia..tratamentulUnde este stiuca(mare)prefer sa pescuiesc cu struna de la Canelle.Tin la pesti dar tin si la woblerele mele.Asa ca o struna fina,n-are nimic in prezentarea nalucii.Bine,poate daca dai cu gume de 3 cm..dar si pentru astea sint convins ca exista fineturi..
P.s Gigi, sper sa nu te superi ,a fost o gluma
un peste care pleaca cu jigul in gat si guma care-l sufoca, plus poate si cu o ancoritza, nu prea mi se pare ok
mai bine !!.....eu am gasit de-a lungul anilor, mai multi pesti morti, s-au in agonie ... cand sunt atinsi in zona opercurilor, pierd sange si e faral .In niste zeci de ani n-am gasit nici un peste mort din motivul evident ca a rupt si a ramas cu acu-n gat.
Administrator
mai bine !!.....eu am gasit de-a lungul anilor, mai multi pesti morti, s-au in agonie ... cand sunt atinsi in zona opercurilor, pierd sange si e faral
nu ai contestat....asta spuneam si eu ..... dar mai bine ca nu ai vazut ....e urat ,sa vazi acu iarna cand incep greblasii pesti raniti .....si taiati de ancoren-am contestat ca exista posibilitatea ca pestele sa moara, am spus doar ca eu n-am intalnit asta si avand in vedere c-am petrecut ceva vreme pe langa ape, denota dupa mine ca nu-s chiar asa multi.
...........carect...pe ala mai bine-l manci... .
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH