Zamfi, Lamiglasul pe care il folosesc pe Po dupa somn nu se incadreaza cerintelor tale. E G1319 de aici :
Lamiglas - G1000 si are 2,62 lungime. Mai am unul pe care nu prea il folosesc (e de casting) si care e dat pana in 60 de grame (duce 100 ca nimic
) dar din pacate nu se mai face de ceva timp (facea parte din seria Competitor si e blank-ul ala invelit in nu stiu ce foite de titan).
Mai nou incep sa dezvolt o usoara pasiune pentru un Loomis in GL2, de 2,1m, dat ca arunca pana in vreo 65 de grame ( e al doilea de aici
Classic Live Bait ) dar nu stiu cat de bine se descurca cu somni mai babani. La jig e cam praf dar la vobler e minunat … si in ciuda faptului ca pe hartie pare a fi un par nu este deloc asa si ma bucur inclusiv de un avat pana in 1,5kg. Il voi folosi la somn pe un canal de aici unde intalnirile cu unul de 2m sunt rare, aia mai micuti in schimb sunt suficienti. E destul de elastic si mi se pare puternic bine pe cotor, are o actiune intre parabolica si rapida. Merge perfect inclusiv la avat, ultimii pesti tot cu el au fost prinsi.
Inca nu am gasit lanseta ideala pentru a o folosi la jiguri dupa somn. Ma intereseaza in mod special ceva de fabrica. Nu ar fi exclus ca in cele din urma sa iau in calcul si varianta custom, unde brusc orizonturile se vor largi considerabil pentru ca voi putea da iama si in blank-urile pe care producatorii le monteaza doar pentru baitcasting.