Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.
-momeli de primavara,
-momeli de vara
-momeli de toamna
-momeli de primavara,
-momeli de vara
-momeli de toamna
Pe Olt,cred ca mincarea de baza a somnului este obletele pe care il are din abundenta,cel putin pe barajele Dragasani si Zavideni.Eu am prins cel mai bine la oblete,la stationar. -pentru ca somnul il pescuiesc aproape exclusiv la clonc (cu slabe tentative si rezultate, uneori la spinning), momeala perfecta pt mine este rama neagra de stuf.
din pacate este destul de scumpa achizitia de la magazine si foarte greu de pastrat pe termen mai lung.
am incercat si cu peste viu, mai precis tipar, cumparat de la magazin ca pe Olt inca nu am auzit sa prinda cineva asa ceva si nu am avut nici o trasatura - urcau pana la momeala si cand vedeau cum zbenguie dracusorul ala de tipar, fugeau somniii de mama, mama )
Sări de informațiile utilizatorului
Biban
Locație: Pensiunea Paradise Delta House.
Profesia: Administrator pensiune.
Din ce inteleg...pestele viu e momeala suprema. Dar oare chiar sa nu conteze deloc zona, raul, marimea apei, cat de tulbure e, anotimpul, etc etc? Nu am experienta destula sa imi pot forma o opinie, dar nu pot sa imi imaginez sa merg cu 4 bete pe apa si sa le dau toate 4 la peste, inteleg sa dau 3 ca e cea mai buna varianta ...dar macar una la altceva pentru diversitate. Voi chiar ati da 4 din 4 la peste viu?
Ca idee, cei mai mari somni de care stiu eu (din surse cat de cat de incredere, nu vorbe la colturi de bloc) prinsi prin zona noastra sunt la buchet de rama sau scoica, abia apoi peste viu, si la bucata de peste stiu de mai multi decat la peste viu. Mai mult ca sigur nu pescuieste lumea cu el la pluta, agatat in copac etc etc...dar totusi.
In comcluzie daca merg cu 4 bete 3 le dau la peste si 1 la alternativa. Daca merg cu 3 dau 2 la peste si 1 la atlceva... Cel putin asa voi incerca la inceputul sezonului.
Bafta!
Personal , cand dau la stationar, prefer sa caut eu somnul si atunci pescuiesc cu un singur bat tinut de obicei in mana.Este foarte spectaculos pescuitul...Avand un bat ...peste viu
dar poate te vad pe apa vreodata
Eu zic ca depinde mult si de apa pe care pescuiesti.
Am observat pe acest forum ca lumea incearca sa generalizeze uneori,adevarul este ca unii pescuiesc pe fluvii si riuri regulalizate(beton si piatra) cu foarte multi somni si hrana destul de putina si slab variata.
Cred ca la noi pe brate numarul somnilor mari sa redus dar hrana a cam ramas aceeasi ,concurenta la hrana redusa.
De exemplu anul trecut am incercat la carasel(nu de cei de 40cm,de astia nu se apropie nimic) carasel pina in 20 cm.,am avut tot felul de tentative soldate intotdeauna cu esec,in schimb am avut rezultate bune la tipar, buchet de rime si scoica.
In fine ,la noi pe frontiera a inceput sezonul,apa destul de mare ,si nu prea tulbure,peste aflat inca pe canale la reproducere,totusi am prins citiva somotei mai rasariti.
La clonc am incercat vre-o ora dar nimit,ramine ca saptamina viitoare sa mai incerc pe Chilia.
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH