Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.
Poate...
Inainte de a-mi da cu parerea pe aici mentionez ca sunt genul de pescar care uneori retin anumiti pesti ,din anumite locuri , deoarece cateodata imi place sa mananc un peste prins de mine! Asta ca sa fie treaba clara in ceea ce ma priveste.
[…..]
La modul "matur" acum , eu sunt teribil de deranjat de unii pescarii romani in ...Romania! Asa ca nu trebuie sa ma straduiesc sa inteleg de ce italienii ne privest ciudat .Nu-i vorba ca nici ei nu sunt departe . Doar ca ei au mai multi bani ,sunt educati ca pestele de rau este infestat si , oricum ,comparatia cu pestele de mare la gust nu se justifica! Insa ,una peste alta , nivelul nostru de trai ,diferentele culturale ,traditia si binenteles lipsa de civilizatie ne umplu de multe ori de ridicol.
Mane eu va doresc sincer succes in ce doriti voi sa faceti ,insa eu zic ca pana nu rezolvam problema in tara noastra nu avem cum sa o rezolvam in Italia sau aiurea ...Iar reactia copiilor de pe balta inca persista pe retina mea ...
[…..]
Legat de tinerii care vin ...azi am avut un exemplu ,cred eu ,concludent : am pescuit dimineata la stiuca vreo doua ore .Balta este pozitionata langa un sat si la un moment dat ,scoala fiind aproape de balta ,copii insotiti de invatatoare au ajuns ,in plimbare , in zona mea.Intamplarea face sa prind exact atunci o stiuca .Binenteles ca toata "gasca" a fost pe mine! Dupa ce am facut o poza cu stiuca am eliberat-o . Mentionez ca este o balta privata si regimul C&R este impus prin regulament.Nu are oricum mare relevanta acest gest ...normal, pe aceasta balta. Ideea este ca in momentul eliberarii ,copii (clasa a 5-a cred ) erau total nedumeriti (ca si invatatoarea) de gestul meu .Nu am stat sa le explic ca oricum pe balta respectiva nu ai voie sa retii pestii ,ci am incercat sa le vorbesc la modul general ,ca e bine ca din cand in cand anumiti pesti sa fie eliberati.Daca nu chiar toti! M-au privit ciudat si ...au plecat la ore! Ce sa mai zic? [……]
problema este ca daca cetatenii unei tari nu au educatie aceia nu au sa faca diferenta intre bine si rau aici cazul de fata.ce sa stie sa faca bun daca nu i se explica?asta incepand de la parinti la educatori,la profesori si asa mai departe.pot sa fie educati,dar nu se vrea.doar prin educatie creste valoarea unei natiuni. […..]
Asa-i si in zona in care pescuiesc Clisura Dunarii .Inainte de prohibitie am prins un salau de vreo 300g si pe langa mine trece un tip pescar cu barca (tipul care nu lasa nimic in urma lui la ce ochiuri are la plasa ) Se uita si face o reclama savanta -asta da pescar
Nu rezist si ii spun printe dinti ca ii dau drumul in plasa ta cea deasa.
Cred ca retinerea pestelui , se intampla la mai multi care discutam aici (poate unii nu recunosc) ,dar si modul in care il pastrezi trebuie sa dea dovada de putina decenta .De multe ori sunt singur la pescuit si eliberarea pestelui este mai reconfortanta
Sări de informațiile utilizatorului
Super Moderator
Locație: Saint Cloud, France
Profesia: Catfish angler
Bravo Mane si anem pentru eforturi. Sincer nu cred ca-si vor purta fructele. Voi sunteti prea putini iar ceilalti sunt atat de multi.
Tudor
Nu am timp sa citesc acuma tot subiectul asta caci sunt in Italia (Bolonia si Florenta) si am net numai in lobby-ul hotelului cand am timp.
Un lucru vreau sa clarific. Nu mai comparati pescuitul marin cu cel de apa dulce caci e foarte diferit, pestii fiind si ei diferiti.
Sunt multe specii oceanice tip somnul sau macroul care nu pot fi eliberati decat morti. Asa ca nu conteaza daca se foloseste gafa au ba. Acesti pesti nu se pot opri din innot fara sa moara instant.
Multi dintre ceilalti pesti sunt pescuiti pentru consum asa ca iar nu mai conteaza gafa sau nu.
Daca vreti sa dati exemple comparati ce se poate compara, nu lucruri total diferite.
Bravo Mane si anem pentru eforturi. Sincer nu cred ca-si vor purta fructele. Voi sunteti prea putini iar ceilalti sunt atat de multi.
Tudor
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH