Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.
Sări de informațiile utilizatorului
Super Moderator
Locație: Saint Cloud, France
Profesia: Catfish angler
Biban
Locație: Suceava
Profesia: jurist, actualmente vanzator de utilaje pentru constructii
Branconierii sunt exportati din est sau sunt de-ai lor?
Biban
Locație: Suceava
Profesia: jurist, actualmente vanzator de utilaje pentru constructii
anem,
o traducere cat mai exacta ar fi de dorit daca se poate
nu stiu de ce, dar am senzatia vaga ca nu este vorba de "lacusetele" din estul europei ci de cu totul altceva (din ce am putut eu sa inteleg)
Tema filmuletului nu e sub nici o forma: “lacustele” din est. Tema este protejarea apelor (implicit a mediului) si sunt blamate atat firmele care polueaza apele cat si cei de la putere care dau legi idioate dar si braconierii atat italieni cat si straini. Deci repet, filmuletul nu e facut cu intentia de a arunca vina DOAR pe braconieri (in mod special din estul europei) ci pe toti cei care intr-un fel sau altul au vreo tangenta cu apa. Sunt blamate inclusiv legile de aici care sunt mult prea permisive cu alte nationalitati in comparatie cu un italian, si aici fac referire in mod special la taxele pe care multe camp-uri de pescuit ce sunt pe Po (germane) nu le platesc sau fac fals in acte.
Iti dai seama ca o traducere nu am cum sa fac pentru ca totusi ar fi mult de scris si din pacate nu am reusit sa gasesc textul din filmulet ... si chiar l-am cautat pe net cu intentia de a il traduce.
Daca voi gasi textul in format scris il voi traduce dar iti spun sincer ca l-am cautat si nu am reusit sa dau de el.
ps: ca idee generala (evident ca sunt exceptii):
: romanii sunt vazuti ca niste fomisti ce rup tot ce prind si care nu au nici macar bunul simt de a isi strange gunoiul pe unde stau. Sub nici o forma nu sunt cei mai blamati pentru ca prind putin comparativ cu altii si sunt vazut ca niste mici paduchi distrugatori.
: maghiarii sunt cei mai prost vazuti dintre toti braconierii. Astia sunt organizati cu dubite si chiar camioane dotate cu remorci frigo si pestii prinsi (majoritatea prin metode ilegale) sunt direct incarcati “la rece” pentru a se pastra cat mai proaspeti si de acolo direct pleaca inspre partea estica a europei pentru vanzare. Deci nu exista acte pentru pestii aia care efectiv sunt furati. Au fost prinsi multi dar dupa ce platesc vreo amenda de obicei scapa. Daca te pui sa cauti putin pe net despre braconajul maghiar pe Po vei vedea despre ce vorbesc.
: italienii au si ei oile lor negre ... pe de o parte sunt cei care retin fara limite salau de exemplu (sau alti pesti considerati “comestibili” pe aici) si pe cealalta parte cei care indiferent de ce peste prind, daca nu este originar din apa respectiva il lasa pur si simplu la uscat.
: germanii sunt vazuti ca niste indivizi care nu isi platesc taxele si scot profituri uriase. Astia nu au nici o treaba cu acuzatiile aduse la adresa braconajului pentru ca nu retin pestele.
: restul (sarbi, sloveni, slovaci, polonezi, rusi etc) sunt copii mici fata de cei pomeniti mai sus. Adica nu se bucura sa ii vada pe maluri dar daunele care le fac ii face sa conteze mai putin.
...
ANEM, te rog sa-ti revizuiesti postarea. Risti sa dai drumul la discutii care nu au treaba cu pescuitul si, cu siguranta, vor intra la mijloc (ca si victime colaterale)si baieti valabili. Unul dintre cei care va lua atitudine la postul tau sunt eu, asta, daca nu il stergi ori revizuiesti. In schimb poti scrie cat de multe critici referitor la natia italiana ca... ai ce scrie sa umpli jde pagini.
ANEM este o entitate care apare intoate pozele vazute de mine fara cap (asta nu-i la figurativ). ii este rusine de chipul lui? Ii este frica sa-si afiseze numele? Este genul de individ care se simte tare si cel putin supraom inspatele monitorului si al tastaturii? El nu-i roman?
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH