,
am facut ceva teste de comparatie anul trecut si acum vreo 4 sau 5 ani. Am masurat cu sublerul diferitele fire si le-am comparat intre ele ca grosime si ca "rotunjime". Daca masurarea in multe locuri era aprox aceasi, firul e "rotund". Le-am trecut in tabela.
Apoi, am pendulat o sticla plina cu apa pe o placa de granit:
Aceeasi suprafata de frecare, aceasi lungime de pendulare, aceeasi greutate de sticla. Firele se rupeau diferit, unele mai repede, altele mai tarziu.
Acum 5 ani "castigatorul " a iesit un fir de la Mantikor: Cut Line. Rezistenta si frecare extraordinara! Dar, firul care de fapt era de 0,65 mm trecut pe rola, avea mai mult de 0,9 mm! Iar cel de 0,50 mm care de fapt era 0,65 mm gros, avea acelasi calitati ca Gigafish Powerline.
Mantikor Cut Line - 28 euro / 100 m
Powerline - 11,30 euro / 100 m
FACTOR 2,5 la pret!!!
Asa ca, adevaratul "castigator" a fost Powerline de la Gigafish.
--------------------------------------------------
Anul trecut am repetat testul, si din nou, Powerline a lasat in umbra chiar si alte fire care nu le-am mai trecut pe lista (reclama negativa). Dupa ce am oficializat lista cu diferentele de grosimi, am fost rugat de anumiti producatori sa nu mai fac astfel de comparatii detailiate si precise. Asa ca, lista cu diferentele de pendulare/ frecare, nu am mai postato nicaieri... (doar intr-un singur forum, dar ...psssst!)
Cum am spus, gigafish Powerline este net altor produse, comparand pret/calitate.
Iar Giga Tec Cat in spirala, este un fir ce nu se poate compara cu nicicare, deoarece este o alta tehnologie, noua... mai rotund ca cercul