Sunt OK firele la pescuitul somnului,dar as vrea sa stiu la cat timp schimbati inelel lansetelor
Nu vreau sa fiu carcotas dar un monofilament de calitate si cu o grosime de 45 nu ar fii mai ok?
pai inca nu am schimbat nici un inel de la nici o lanseta ... daca atunci cand iti cumperi o lanseta ai in vedere si calitatea inelelor montate pe ea (adica rezistente la textile) nu vei avea in veci probleme cu textilele ...
nu stiu cum o fi la stationar ca nu am incercat dar la spinning cu un fir de 0,45 pur si simplu nu am ce face ... cred ca orice chestie mai usoara de 20 de grame o voi lansa la maxim 3 metrii de mine ... plus ca pentru a imi intra vreo 100 de metrii de fir de 0,45 cred ca am nevoie de o mulineta de vreo 5000-6000 care depaseste jumatate de kilogram ca nimic ...
ps : un mic off-topic : imi aduc aminte si acum cand am fost la pescuit cu un prieten care nu avea nici o tangenta cu pescuitul si care de capul lui si-a cumparat de pe nu stiu ce magazin on-line din china un combo ce a costat vreo 10 euro in total. si ca tot omul si-a cumparat inclusiv fir dar si ceva jigulete de vreo 3-5 grame. mulienta de pe combo-ul ala era ceva de genul 1500-2000 ca si marime si firul cred ca era in jur de 0,5 (mono). inchipuiti-va cum lansa el jiguletele alea cu combo-ul si cu firul ala ...

... si acum imi amintesc cum in momentul in care deschidea pick-up-ul ii pleca de pe tambur firul de unul singur fara sa lanseze si se chinuia sa il tina cu degetul acolo pana in momentul lansarii si cand ii dadea drumul ii pleca jumatate de fir de pe tambur si se oprea in primul inel

... si mai si era incapatanat individul, adica degeaba ii explicam ce si cum ca el NU si NU ... si nici nu voia sa auda sa pescuiasca cu vreun alt combo indiferent de cat de mult am insistat ...