Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

21

07.08.2012, 07:23

pentru mine este mult, mult prea mult deocamdata
prea mult ca bani investiti in ceva ce folosesc mult prea putin intr-un an
prea mult ca bani pentru o barca gonflabila cand in jurul aceluiasi pret sau pe aproape cumpar una din fibra de sticla sau aluminiu si nu mai ai batai de cap ca e hypalon sau pvc, ca e china sau europa
prea mult pentru vremurile astea si pentru ce se ofera de banii astia
cum spuneam, totul se rezuma la persoana mea :ochi:
II mult, ai dreptate... mi se pare si mie ca pretu-i cam exagerat pentru materialele (oricat ar fi ele de "extraordinare") respectiv tehnologia implicata comparand cu alte produse din alte domenii.
Mi-ar placea si mie o barca mai mare din fibra, aluminiu sau plastic da` din pacate acolo intervin alte probleme respectiv cheltuieli: trebuie sa ai unde s-o tii (eu stau la bloc, parcarea din fata lui nu-i o solutie iar in jumatatea de garaj pe care-o am inchiriata nu intra), ai nevoie de peridoc care implica niste cheltuieli suplimentare, ai nevoie de maluri accesibile cu masina pentru a o lansa la apa si nu-n ultimu` rand este mai incomod si consumator de timp sa ajungi la apa cu masina tractand o remorca dupa tine (ca sa nu zic ca n-am facut asta niciodata :) ).

Am fost sa vad barca de la Baracuda pentru ca prea o lauda toata lumea si... ii urata, seamana cu barca de cauciuc ruseasca albastru cu dungi galbene pe care am avut-o acu` 25 ani :rizi: :rizi: ... stiu ca o sa radeti da` io decat sa iau ceva care nu-mi place INCLUSIV estetic si/sau ca "lucratura", mai bine raman la ce am. :zambet:
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

cristiV

Biban

Răspunsuri: 59

Locație: Timisoara

• Scrie un mesaj privat

22

07.08.2012, 19:42

Cred ca varianta porta bote ar fii una destul de buna, la care ma gandesc si eu de ceva timp.

Singura problema este pretul destul de piperat de la noi din tara... :nervos:

tudor

Super Moderator

Răspunsuri: 1 247

Locație: Saint Cloud, France

Profesia: Catfish angler

• Scrie un mesaj privat

23

08.08.2012, 11:13

Porta bote e o barca scumpa peste tot. Dar e indestructibila. Am una din 1991. Am cumparat alta numai ca sa am modelul nou. Nu necesita intretinere, se depoziteaza afara tot anul fara probleme. Poti trage si cu pusca in ea, apar niste pete albe si gata.

cristiV

Biban

Răspunsuri: 59

Locație: Timisoara

• Scrie un mesaj privat

24

08.08.2012, 20:03

Porta bote e o barca scumpa peste tot. Dar e indestructibila. Am una din 1991. Am cumparat alta numai ca sa am modelul nou. Nu necesita intretinere, se depoziteaza afara tot anul fara probleme. Poti trage si cu pusca in ea, apar niste pete albe si gata.
Cam la ce pret ajunge in Franta de exemplu...

• Autorul acestui subiect este »evergreen«

Răspunsuri: 2 642

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

25

08.08.2012, 23:56

Dar daca o gasesti SH, nu renteaza? Tudor, pentru partea cu depozitarea, parca exista o Porta Bote demontabila, asa ca ii urez suuces lui informer sa gaseasca una cat mai putin folosita si la pret rezonabil!
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

informer

Administrator

• Scrie un mesaj privat

26

09.08.2012, 07:23

Dar daca o gasesti SH, nu renteaza? Tudor, pentru partea cu depozitarea, parca exista o Porta Bote demontabila, asa ca ii urez suuces lui informer sa gaseasca una cat mai putin folosita si la pret rezonabil!
Sunt mai multe variante portabile la peapa.ro pe la +/- 2000 euro da` sincer n-am vazut/folosit niciodata una si nu prea inteleg cum naiba se pliaza o barca daca nu-i gonflabila... :).
Da` cine stie, poate urmatoarea mea barca o sa fie d-aia... intre timp mi-am gasit/comandat o Yamaha 310STi ;).
----

tudor

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

27

09.08.2012, 09:46

Preturile sunt aici : GB Trading - officieel dealer van Porta Bote, Oztent, Dickinson boatheaters. Charter met de DIOGENES ketch. .
Cine vrea sa vada cum se pliaza da un search cu Porta bote si are sute de filme cu chestia asta.

informer

Administrator

• Scrie un mesaj privat

28

09.08.2012, 10:30

Preturile sunt aici : GB Trading - officieel dealer van Porta Bote, Oztent, Dickinson boatheaters. Charter met de DIOGENES ketch. .
Cine vrea sa vada cum se pliaza da un search cu Porta bote si are sute de filme cu chestia asta.
Multzam Tudor, pare intr-adevar "cool" (un filmulet aici: Doing it PortaBote Style!
- YouTube
).
Cred ca nu m-am exprimat bine, de fapt nu-mi era clar cum sunt realizate "balamalele" si/sau cat rezista un material care-i indoit mereu pe aceeasi "linie"... da` daca zici ca-i asa de rezistenta o asemenea barca o sa o am si eu in vedere data urmatoare.
----

Răspunsuri: 170

Locație: Clisura Dunarii

Profesia: Pescar

• Scrie un mesaj privat

29

09.08.2012, 16:11

@informer, nu te obliga nimeni sa cari barca cu tot cu podina+accesorii, am mai facut si eu treaba asta dar nu se justifica sudoarea de pe frunte si nici caloriile arse pt un asemenea efort :P
asa ca scoate podina, vasle sau ce accesorii mai ai tu pe la barca si cara barca la masina singura in husa iar restul le cari separat, le montezi la apa apoi pe toate :)
e mult mai usor asa :)

saptamana viitoare sper sa ajung si eu la dunare si ma ingrozesc un pic de bagaje: motor de 4t /5cp, barca kingfisher 270, betele, sonarul cu suport, gentile cu mulinete si maimute, mancare...huh, deja am obosit numa gandindu-ma la cat am de carat :D
http://www.smartfishing.info

"It's nice to be important, but it's more important to be nice"

informer

Administrator

• Scrie un mesaj privat

30

09.08.2012, 20:58

@informer, nu te obliga nimeni sa cari barca cu tot cu podina+accesorii, am mai facut si eu treaba asta dar nu se justifica sudoarea de pe frunte si nici caloriile arse pt un asemenea efort :P
asa ca scoate podina, vasle sau ce accesorii mai ai tu pe la barca si cara barca la masina singura in husa iar restul le cari separat, le montezi la apa apoi pe toate :)
e mult mai usor asa :)

saptamana viitoare sper sa ajung si eu la dunare si ma ingrozesc un pic de bagaje: motor de 4t /5cp, barca kingfisher 270, betele, sonarul cu suport, gentile cu mulinete si maimute, mancare...huh, deja am obosit numa gandindu-ma la cat am de carat :D
Inteleg ce zici Johnny ca exact configuratia asta-o am si io cu singura diferenta ca motoru` pe benzina-i de 4CP :zambet: .
Treaba-i ca io mai mergeam pe Bega/Timis la vasle sau cu electricu` mai cu-n "camarad" si cand ocoleam cate-o cascada gen aia de la Sag/Urseni/Dragsina/etc., prindeam unu` de-o parte, unu` de alta si cu toate catrafusele-n barca, ocoleam pe mal. :)
Da` daca numa` barca are spre 50Kg, adio... demonteaza... monteaza... cam nashpa da` asta e... :ochi: .
P.S. Kingfisher-u` 270 cica are 22Kg... vreau sa zic c-am cantarit-o (naked) cu-n cantar care exact 22 avea la cap de scala si-o trecut mult acu` de capat pana-o ajuns la opritoru` ala ca sa nu se dea peste cap... iau un cantar mai "mare" si revin cu amanunte. :zambet:
----

• Scrie un mesaj privat

31

09.08.2012, 21:34

am cantarit io kingfisheru de 270 (custom cu 5 compartimente) si are cu tot cu podina 27kg aprox dar cum ziceam scandurile alea de tego is grele rau :)

32

24.10.2012, 12:26

Salut,

Pentru deplasari rapide in delta/dunare asa de un weekend am un AVON ca cel din poza, un motor de 6cp, merg cu ea cu 28km/h cu bagaj usor (ancora de 6kg trusa spinning si in todeauna haine de schimb bagate in punga cu clips)
Sunt foarte multumit de ea pentru ca e construita dintr-un material numit Hypalon, un material foarte bun, cei drept si scumpa a fost 900 de lire sterline, barca fiind produsa in UK. este de 2.4m,

• Scrie un mesaj privat

33

24.10.2012, 21:57

tudor, ce motor ai pus pe porta-bote-ul tau? ce lungime are barca? cat e de grea fara scaune/accesorii?

merci

attila

Șalău

Răspunsuri: 282

Locație: Nördlingen/Resita

• Scrie un mesaj privat

34

24.10.2012, 22:12

Porta-Bote 8'
nouveau
modèle 2013 ALPHA 1
(2.78 m.)

1.850 €
Porta-Bote 10'
nouveau
modèle 2013
ALPHA 1
(3.25 m.)

2.050 €

Porta-Bote 12'
nouveau
modèle 2013
ALPHA 1
(3.80 m.)

2.250 €

Porta-Bote 14'
nouveau
modèle 2013 ALPHA 1
(4.28 m.)

2.550 €
Voi ma urati ca sunt altfel, eu va compatimesc ca sunteti toti la fel.

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

35

25.10.2012, 10:04

numele de LOMAC sau SELVA va spun ceva in materie de barci gonflabile?
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

Răspunsuri: 616

Locație: sibiu

• Scrie un mesaj privat

36

25.10.2012, 11:59

De LOMAC am auzit ca ar fi barci bune avand la baza hypalonul ca material (ceea ce la face si scumpe) . De selva n-am auzit.

• Scrie un mesaj privat

37

25.10.2012, 12:21

tudor, ce motor ai pus pe porta-bote-ul tau? ce lungime are barca? cat e de grea fara scaune/accesorii?

merci

am gasit datele legate de greutate, totusi ma intreb daca motorizarea e chiar batuta in cuie la 25kg sau suporta si un motor de 27kg+1l benzine, adica un motor yamaha 4-6cp...
deci, Tudor, ce motor ai pus pe ea? :D
merci

38

25.10.2012, 18:04

Am vazut intr-o zi pe rapitori.ro un porta bote de 12' parca la 1500 euro ...

tudor

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

39

27.10.2012, 17:14

merci

am gasit datele legate de greutate, totusi ma intreb daca motorizarea e chiar batuta in cuie la 25kg sau suporta si un motor de 27kg+1l benzine, adica un motor yamaha 4-6cp...
deci, Tudor, ce motor ai pus pe ea? :D
merci

Am un Mercury 6cp care face exact 25kg. Am modelul de Porta bote Genesis 4 de 10'. Vara, pe timpul vacantelor o utilizez cu un Mercury 2,5 cp in doi timpi doar ca sa mai accelerez cateodata deriva. Raul ala nefiind navigabil nu ma mai pot intoarce inapoi cu nici un motor. Asa ca ma asteapta de fiecare data o masina in aval.
Nu pune un motor mai greu decat ceea ce recomanda fabricantul ca se poate rupe oglinda si nu va merge garantia. Cand pun motorul de 2,5 cai pun alaturi si un Minnkota de 55lbs caci sunt usore si amandoua nu depasesc 25kg. Daca-l pun pe cel de 6cp las motorul electric acasa.
Daca vrei motor de 6 cai la 25kg iei Tohatsu sau Mercury/Mariner. Acestia fac motoare de 5-6cp la 25kg.

• Scrie un mesaj privat

40

31.10.2012, 12:44

am primit raspuns de la porta-bote.com, ei zic ca motorul meu de 5hp va merge brici pe barca de 10ft

@informer, kzoli, exista si varianta mai ieftina un pic la importatorul din Germania (ce-i drept nu stiu daca vand modelul 2013 Alpha 1 dar astept raspuns):
Porta-Bote Faltboote Preise - Das klappbare Freizeitboot!