Hai sa va zic si eu ... Cred ca este foarte important in ce zona pescuiesti ,cum este apa si cam ce animale se plimba pe acolo
Pe la mine nu am emotii de genul celor povestite de voi .Din pacate! Ca urmare mi-am achizitionat de curand un bat de 2,70 cu o putere de 20-50 g . Abia astept sa-mi intre animalul care sa ma faca pe batul asta "armat" cu PP de 20 lbs . Mentionez ca este pentru spinning .E drept ca anul trecut pe Po acest bat a fost facut covrig si a cedat un fir de 30 lbs ...Dar nu am fost eu norocosul. Cica avea peste 2 m...In general imi place pescuitul mai fin si asta pentru placerea drill-ului .Daca scot in 5-10 minute un somn de 1,5 m este chiar aiurea .Zic eu . Prefer 30 minute de drill .Mai ales ca-mi intra rar ...
Se duce, se duce ,dar distractia in drill este tot! Si in general m-am mai descurcat cu somoteii astia mai mici . Va dau cateva exemple care-mi vin acum repede in minte(nu o luati ca lauda ca nu e cazul!) : 1,92 m -bat de 120g si fir de 30lbs (stationar) , 1,65 m bat de 120 g fir de 25 lbs(stationar) , cativa la 1,2-1,45m bat de 60g ,monofilament de 0,32 (stationar) , cca 1,5m bat de 40 g PP 10 lbs (spinning -dar asta s-a desfacut din jig cand sa-l salt) si cel mai pasionant de care imi aduc aminte - 13,5 kg pe bat de 30g , monofilament de 0,22 .Normal ca am scapat destui ...Dar stiti chestia aia cu pestele pescarului :daca e sa-l prinzi il scoti si cu c...l ,daca nu il scapi si din barca . Nu ati patit-o? Eu da!
Ps: e clar ca un echipament solid nu-ti produce surprize cu somnul mare ...Dar atunci ,unde mai e farmecul?