Schimba inelul ca nu mai esti pe timpu lui Ceausescu sa faci toate improvizatile care se puteau face si culmea iesau bine si rezistau in timp.Culmea, ce destepti eram.!!
n-are nimic de a face inelul cu Ceausescu ba, chiar unii traiesc mai rau acum ca atunci iar improvizatii s-au facut pana acum si se vor face si de acum incolo (asta pentru ca ele sunt sursa progresului mai ales daca sunt considerate inventii sau inovatii) .
@all:
inlocuirea unei pastile e preferabila inlocuirii intregului inel din mai multe puncte de vedere:
1. E mult mai ieftin . Te costa doar 1 maxim 2 inele(de al doilea ai nevoie doar daca nu reusesti din prima).1 inel doar pentru pastila (nu te intereseaza rama -material,forma, culoare, numar de picioare-) costa 3-4 lei . In timp ce , ca sa schimbi inelul cu totul te costa : inelul (identic cu cel original si asta poate insemna chiar si 50$ bucata la un bat scump ) ata de matisat (minim 3$) rasina epoxidica sa dai peste matisaj (minim15$ pentru ca nu-ti vinde nimeni 2-3 picaturi cat ai tu nevoie) . Toate astea la pret de state fara transport si alte adaosuri pe care le platesti ca sa ai produsele acasa.
Exista si posibilitatea sa trimiti batul unui rodbuilder la reparat. In cazul asta pe langa cele de mai sus vei plati si manopera (demontat inel de pe blank + montat inel de pe blank) si vei avea si costuri de transport (la si de la rodbuilder ).
Oricum ai da-o daca schimbi inelul cu totul iesi de cel putin 10 ori mai scump decat daca schimbi doar pastila .
2.Batul va fi identic cu cel luat din magazin si nici chiar un ochi format nu va observa vreo diferenta.In schimb daca schimbi inelul cu totul exista riscul (destul de mare) sa nu mai arate la fel batul dupa reparatie (fie ata are o nuanta diferita, fie matisajul nu-i facut bine, fie rasina nu-i aplicata corespunzator ,etc.)
3.Schimbarea pastilei se poate face chiar si pe balta in mijlocul partidei de pescuit (tocmai pentru situatii de genul asta am permanent in trusa cateva inele de duzina, de marimi diferite, pe care fie le vaduvesc de pastila la nevoie fie le matisez pe bat la nevoie )
4.Va rezista cel putin la fel de bine daca nu chiar mult mai bine (atunci cand , asa cum zicea si Larry , mai pui si o picatura de Picatura).Am bat de vobler la care la a 3-a iesire la apa i-am atins pastila unui inel la transport. Am schimbat pastila direct pe balta si am salvat o partida de pescuit . A tinut batu 3 ani si ar mai fi tinut multi altii (in conditiile in care am abuzat de el la vobleritul la somn ) daca nu i-as fi pregatit o alta configuratie de inele mai eficienta .
Deci , din punctul meu de vedere schimbarea pastilei e prima optiune si doar daca dupa 3-4 incercari nu reuseste (ceea ce nu am auzit la nimeni) merita schimbat inelul .