Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Zoran

ADMINISTRATOR

• Autorul acestui subiect este »Zoran«

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

1

14.09.2012, 20:23

Wobblerul Norizi SM11 + SMJ11 si efectele acestora...

Salut Spinning-ari!

Thomas, prietenul meu, un vechi pescar de somn, a testat wobbler-ele Norizi, pot spune, cu succes.

Dupa ce a incercat citeva seri la rand aceste wobblere, le-a aruncat in barca intr-o cutie. Nici un atac, nimica...
La un concurs de albituri, unde a participat pt a-si prinde babusti si platici, ii povesteste vecinul de concurs ca un somn mare rapeste in fiecare seara intr-un anume loc, sub un anume copac... un mic golfulet al Rinului, fara curent. Unde credeti ca s-a dus Thomas seara? In acel golfuletz... Spinning vre-o 30 de minute, nimica. Plaseaza 2 stationare si asteapta. Pe la 11 noaptea, prima rapitura sub pom. Isi pregateste lanseta de spinning... inca o rapitura. Lanseaza de vre-o 4 ori cu SMJ11 si are atac. Somnul iasa imediat din golf in curentul Rinului si lupta incepe: dezancorare, adunat de celelalte lansete cu o mana, drill cu cealalta...somnul ia fir intr-una! :doarecapu: Ajunge in Rin dupa el, si dupa vre-o 5 minute se dezgatza :gandesc: Ruptura de forfach de 0,75 mm textil, ceva primit de la o echipa englezeasca cind a fost la campionatul mondial din Spania. :nervos:

A doua seara merge cu un prieten, ne-pescar, pe care l-a luat doar pt filmat! Nu mai baga fixele, doar se ancoreaza si asteapta. Si pe la 11 noaptea, rapitura! Primul lanseu - atac, contra si drill. De data asta si-a pus forfahul de 2 mm, pt a nu mai avea surprize in timpul meciului... :box:

Somnul iasa in curent, Thomas dupa el, tovarasul filmeaza vre-o 10 minute, pina de-odata acesta spune: "Thomas, la camera scrie Akku e gol..." Asa ca drill-ul e filmat fara final :doarecapu: :rizi: :rizi: :rizi: , dar macar cu niste poze superbe a unui somn de 2,25 metri!

Somnul a fost prins pe data de 18.06.2012, insa din cauza echipamentului folosit (lanseta si fir Berkley + mulineta Penn, firme pt care Thomas si pescuieste) a trebuit sa astepte permisiunea acestora de a publica o poza a unui somn prins cu wobbler Norizi.
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

2

15.09.2012, 11:25

frumos frumos ... eu de cand am pus mana pe ele din pacate nu am gasit conditiile necesare pentru a le pescui (dar le-am incercat) si cu racirea asta parca prea rapida imi este chiar frica sa nu fiu nevoit doar la anul sa dau cu ele ...
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

3

15.09.2012, 13:23

Conditiile de folosinta a wobblerelor sunt f importante. Thomas a mai incercat de multe ori de atunci, insa nimica... Intradevar, aici a si fost f rece, ploaie mai tot timpul, acuma de ex. sunt dimineata 6° si se incalzeste undeva la max 23° afara.

www.pescuit-la-somn.com

4

15.09.2012, 14:25

Wobblerele Norizi sunt naluci de suprafata menite sa imite miscarea unor posibile victime a pestilor, care se zbat in stratul superficial al apei ... a fost conceput special pentru a imita inotul soricelului.
In zonele de campie mai ales vara tarziu si toamna dupa recoltare incepe migrarea blanosilor, care in functie de conditiile meteo poate fi una masiva si sa tina doar 3-4 zile sau una mai lenta si sa tina saptamani intregi, si in migratia lor sunt nevoiti sa traverseze balti lacuri, rauri, iar pradatorii tocmai aceasta asteapta ... unele grupuri sunt formate din sute chiar mii de blanosi, ca in filme de horror :) .
Asemenea fenomene se pot observa mai ales in zona Crisurilor, a Tisei, dar si in alte locuri au fost semnalate...

Daca conditiile sunt prielnice pentru a folosi aceasta naluca, este ceea mai buna din categoria lui, daca somnul ( avatul, cleanul sau ce o mai fi ) NU se hraneste la suprafata, sau nu este recuperat naluca in mod corespunzator, este doar o bucata de lemn trasa prin apa...

nelutu25

Șalău

Răspunsuri: 256

Locație: Tg. Mures

• Scrie un mesaj privat

5

15.09.2012, 14:55

Primul si singurul somotel luat la spining a fost la un norizi smj 11. i

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

6

15.09.2012, 16:00

Daca conditiile sunt prielnice pentru a folosi aceasta naluca, este ceea mai buna din categoria lui, daca somnul ( avatul, cleanul sau ce o mai fi ) NU se hraneste la suprafata, sau nu este recuperat naluca in mod corespunzator, este doar o bucata de lemn trasa prin apa...

Cert este ca nici o naluca nu garanteaza si captura, dar parerea mea e ca, si aceste naluci nu au voie sa lipseasca din trusa!

Mischi, vecinul si prietenul meu, are un SMC7 in culoarea SFC si gri. La cel gri nu a prins nimica, la celalat a luat intr-o saptamana 10 avati (cel mai mare ca. 6 Kg), 1 stiuca ca. 3 - 4 kg, un salau si un clean de 2,4 kg. Toate trasaturile au inceput in amurg si au tinut pina in ora 23. Doar un singur avat a pozat, si asta la rugamintea si insistenta mea. Deocamdata asta e wobblerul lui preferat: SMC7 in culoarea SFC

www.pescuit-la-somn.com

7

15.09.2012, 17:03

Recomanda sa incerce una alba sau albastra , si o sa-si schimbe preferata in mod sigur :))))))

nelutu25

Șalău

• Scrie un mesaj privat

8

16.09.2012, 13:35

zoran: ce mod de recuperare aplica prietenul tau nalucii?

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

9

16.09.2012, 15:21

Cine, Mishi? Am inteles ca f normal, nici repede nici incet, lanseta de 3 m o tine cu varful sus pt a mentine wobbler-ul cit mai la suprafata.

Maine vine din Italia, a fost la nu stiu ce concurs de motociclete!?, si pot da mai multe detalii si mai exacte. Poate va scrie chiar el personal citeva randuri.

www.pescuit-la-somn.com

nelutu25

Șalău

• Scrie un mesaj privat

10

16.09.2012, 17:38

nu am pescuit numai dupa avat pana acum si doar din auzite pt avat trebuie o recuperare rapida. deaia am intrebat. a adevarat cu recuperarea rapida sau doar povesti?

11

16.09.2012, 17:57

Depinde de locuri in care dai dupa el... eu pe cele mai mari am prins dupa obstacole langa mal ,in timp ce ma opream din mulinat si naluca urca la suprafata, in clipa in care aproape iesea din apa spatele nalucii in urmatoarea fractiunea de secunda avatul arunca voblerul in aer, daca erai pe faza reuseai sa intepi , daca nu ramaneai cu buze umflate... asta era cu cozma si spoobil pe vremuri mai nou e la fel si cu norizi...

mane81

Știucă

Răspunsuri: 1 433

Locație: Romania Rm Valcea-Italia Modena

• Scrie un mesaj privat

12

16.09.2012, 17:59

Salut.Dupa cum stiti eu sunt incepator la spinning, am vazut voblerele in cauza la Anem si mi-am propus sa imi cumpar doua sa le am in trusa si pe care o sa le folosesc numai cand somnul rapeste la suprafata.Oricum arata bestial si se vad bine tare noaptera cand le recuperezi.Careva din voi stie daca s-au mai prins somni de peste 2 metri cu ele in afara de acesta de 2,25 prins de Thomas?

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

13

16.09.2012, 18:14

Careva din voi stie daca s-au mai prins somni de peste 2 metri cu ele in afara de acesta de 2,25 prins de Thomas?

Citat de la un guide din campul LaMotta, din 18.07.2012: "...habe einen einteiligen flachleufer von meinem ungarischen freund als geschenk bekommen. bis jetzt hab ich 15 Waller bis 1,88m damit gefangen. da wir am po mit dem boot driften machen wir natürlich strecke..."

Traducere: "am primit cadou unul dintr-o bucata de la un prieten din Ungaria. pina acuma am prins cu el 15 somni pina in 1,88 metri. pe Po mergem cu barca la drifting si asa facem km intregi..."

Aici mai sunt citeva poze cu capturi: NORIZI - Saját fogásaink

Eu am vrut astazi sa ies la avat, dar am avut migrene care m-au tinut toata ziua in casa. GROAZNIC ce dureri insuportabile de capatina... :doaaamne:

www.pescuit-la-somn.com

geoco

Oblete

Răspunsuri: 43

Locație: alba iulia

• Scrie un mesaj privat

14

16.09.2012, 23:12

incepator in ale spiningului am vrut sa-mi cumpar cele de 13cm strict pentru somn(articulat si nearticulat) dar un prieten mi le-a imprumutat pe a lui si cand le-am vazut m-o umflat rasul......(ce dracii de oua mai sunt si astea)! Dornic sa le vad cum ,,se misca,, tot incercam sa-mi timp pentru asta si de-abia dupa 4 zile am ajuns pe apa(am crezut ca tampesc)! Mi-au placut foarte foarte mult cele de 11 dar articulatul mi-o pus ,,capac,,!
NICIODATA NU SPUNE....NICIODATA!

15

17.09.2012, 06:40

Norizi de 13 cm ??? Vreau si eu :buaaaah: ... Aceste voblere sunt confectionate din lemn de abachi pentru o evolutie mai lenta si se recupereaza incet de tot, ai vazut cum inoata un soricel ?
Exact aceasi unda de miscare trebuie sa obtii prin recuperarea nalucii... jointedul e recomandat mai ales in ape linistite, lansezi din apa spre mal si stopezi firul in aer ca naluca sa cada in apa ca si cum ar fi cazut de pe mal ... in majoritatea cazurilor la avat si somn atacul survine in primii 3-5 m de la locul ajungerii nalucii in apa. Nu recuperezi firul imediat ce ajunge naluca in apa... astepti cateva secunde bune, pana primele "valuri" sunt la 2-3 m de naluca... In amurg si la apusul soarelui cand pestii rapesc la suprafata sunt excelente. In miscare, ceea de jointed 9 cm e ceea mai buna din toata gama, dupa mine ...

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

16

17.09.2012, 10:21

Conditiile de folosinta a wobblerelor sunt f importante. Thomas a mai incercat de multe ori de atunci, insa nimica... Intradevar, aici a si fost f rece, ploaie mai tot timpul, acuma de ex. sunt dimineata 6° si se incalzeste undeva la max 23° afara.

intr-adevar, conditiile in care le folosesti reprezinta probabil factorul cel mai important in a prinde ceva cu ele sau a le tara aiurea prin apa fara nici un rezultat.

fiind vorba de niste voblere de suprafata care incearca sa imite un soricel atunci e clar ca cele mai mari sanse de reusita le vei avea atunci cand somnii ataca in suprafata, in mod special in zona malurilor unde curentul nu este chiar atat de puternic. eu din pacate am pus mana pe ele doar de putin timp si inca nu am intalnit conditiile optime pentru voblerul asta. pacat ca nu le-am avut in primavara si la inceputul verii ca altfel ar fi stat treburile acum.

inca mai sper sa reusesc sa prind ceva cu ele anul asta dar vad ca timpul se incapataneaza sa ramana destul de rece si avand in vedere ca la ultima partida de pescuit nu am vazut/auzit nici macar un somn la suprafata ceva ma face sa fiu destul de neincrezator in ceea ce priveste pescuitul la suprafata. sper sa se mai incalzeasca putin ...
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

geoco

Oblete

• Scrie un mesaj privat

17

17.09.2012, 21:09

da scuzeeeeee....... scuzeeeee!!!!! de 11! :zid: :zid: :zid: ! in foarta mare masura imita soricelul (stiu de cand eram mic si inecan soricei in butoiul cu apa la bunici la tara)! din pacate nu am vazut nici o activitate la suprafata......! dar cel putin mi-am lamurit curiozitatea siiiii... :buaaaah: :buaaaah: imi plac foarte mult cum evolueaza dar cum ati spus voi ,,DOAR CAND RAPESTE LA SUPRAFATA,, or sa fie atacuri !!! multumesc pentru sfaturi!

Acest răspuns a fost de 1 ori editat, ultima oară de »geoco« (17.09.2012, 21:14)

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

18

17.09.2012, 21:14

stiu de cand eram mic si inecan soricei in butoiul cu apa la bunici la tara
Esti sadic? :rizi:
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

geoco

Oblete

• Scrie un mesaj privat

19

17.09.2012, 21:21

:doaaamne: eram copil mic si prost ! si acum ......numai am crescut! :ochi:

geoco

Oblete

• Scrie un mesaj privat

20

17.09.2012, 21:33

am vazut clar cum iesau la suprafata dar doar se rostogoleau ...si chestia asta m-o facut sa insist cu norizi pana am crezut ca o sa-mi pice mana ! dadeam pe doua gropi pe mures la vreo 300 de m distantaintre ele ....cand pe una cand pe alta ! dar nu stiu ce sa zic parerea mea ca nu rapeau.....erau prea pasnici parca se jucau! siii... :limba: :poza: :poza: :poza:

Subiecte asemănătoare