si acum, ceva mai calm sa revin …
aseara am fost la pescuit datorita nivelului pe care il are Po-ul. am plecat plin de sperante si am ajuns acolo cam tarziu, exact in momentul in care se facea intuneric dar inca se mai vedea ceva fara frontala aprinsa. inca de dinainte de a ajunge la locul de pescuit am vazut ca era o barca exact in locul in care pescuiesc eu pentru ca ulterior, apropiindu-ma mai mult am vazut ca erau vreo 3 baieti in barca si unul se driluia cu un somn. m-am pus sa pescuiesc la o oarecare distanta de ei cu speranta ca dupa dril vor pleca spre locul lor intr-o alta parte. din pacate s-a terminat drilul (un somn intre 1,8-2m – nu am apucat sa il vad tocmai bine) si baietii s-au pus cu barca lipita de mal exact in locul in care pescuiesc de obicei.
deja eram nervos bine dar am zis sa continui sa pescuiesc unde eram chiar daca locul nu era cel mai promitator. dupa aproape o ora de aruncat in toate partile vazand ca nu am nici un atac si deloc activitate am decis sa ma mut putin mai la vale intr-un alt loc asemanator cu cel care era ocupat. totul de jur imprejur era plin ochi de nemti, fire aruncate in toate partile, agatate in toate pietrele si copacii de pe mal sau ancorate in curent. erau zeci si zeci de lansete pe acolo de nu aveai loc nici sa arunci un vobler. dupa cum ziceam m-am tirat inspre celalalt loc unde am vazut ca nu era nimeni, adica am vazut niste lumini dupa locul ala dar am considerat ca pot gasi suficient spatiu. dupa niste lupte crunte cu boschetii si bolovanii … si dupa cateva cazaturi in apa (cum era crescuta apa trebuia sa calc doar pe bolovani pentru ca sub era apa si de cate ori imi aluneca piciorul de pe bolovan picam in apa) am reusit sa ajung la locul respectiv doar cu lumina rosie aprinsa. ei bine, nici nu apuc sa lansez ca niste dobitoci care pescuiau la mai putin de 100 de metri mi-au aprins frontalele in ochi si au stat ca boii cu luminile aprinse pe mine pana am urlat la ei “CE VOR?” (in engleza ca nu stiu germana) si doar dupa aia s-au sinchisit sa stinga “farurile” alea. din pacate locul era f**** deja dar am continuat sa pescuiesc si pe acolo vreo 30 de minute ca mai mult nu s-a putut. s-au pus aia sa zumzaie pe acolo cu barcile, isi legau monturi prin curent, de crengi si bolovani de parca tot raul era a lor. la un moment dat chiar am incercat sa le agat firele dar din pacate nu am reusit ... nici nu vreau sa ma gandesc cum vor arata malurile dupa ce se tireaza astia acasa.
ca si concluzie … atunci cand sunt conditii perfecte de somn Po-ul se transforma intr-un fel de autostrada pentru barci, lanternele sunt aprinse non stop si toate malurile sunt implanzite de fire. aseara pe o portiune de maxim 2km lungime erau vreo 11 grupuri de pescari pe ambele maluri. Cat am stat nu au avut nici o captura nicicare (exceptie facand somnul vazut chiar cand am ajuns). Deci … conditii bune de somn pe Po = stat linistit acasa pentru a nu iti face nervi aiurea.
ps: Zoli, astia nu erau de la pensiunea de care zici tu ... cei din Camp-ul ala din cate am vazut pescuiesc in alta parte. in anumite locuri in care pescuiam inainte de a il gasi pe asta.
pps: si da, ai mare dreptate cand spui ca cei care simt lovitura unui somn la spinning nu prea mai vor sa auda de altceva
pps: mor de ciuda ca nu stiu germana pentru ca altfel as fi intrat pe forumurile lor si le-as fi zis cateva de bunsimt ...