Salut baieti, in acest subiect as vrea sa incepem sa discutam despre existenta somnilor din Dunare, daca sunt multi ca numar, daca sunt multi somni mari ca numar sau credeti ca somnii mari sunt o “specie” pe cale de disparitie? M-as bucura daca veniti si cu argumente in raspunsul vostru!
In Rin, o apa in care somnul a ajuns “doar” acum 50 de ani, se prind regulat in fiecare saptamana zeci de somni de peste 2 metri.
La clonc, in cele mai bogate locuri cu somni, se ridica maxim 3 pesti spre momeala. La Dunare am avut si 40 pe ecranul sonarului! Deasemenea am putut observa pe ecran multi somni mari si chiar f mari.
Parerea mea este ca, nu doar la numar sunt somni multi, ci si ca marime, sunt o multime de somni mari in Dunare. Asta din ce am vazut eu personal si din ce s-a mai povestit pe aici… asa cum si Eugen povestea de mai multe rupturi provocate de somni capitali pe Sf. Gh. (anul acesta), sau chiar de somni imensi ce atacau alte animale ce se adapau la malul apei (cu ani in urma), sau de rapituri spectaculoase de te lua groaza chiar si pe malul raului Arges!