[quote='Zoran'
La 1: ...ce mai conteaza, un alt pescar si asa nu mai poate spera la un drill cu acest peste.
La 2: ...un drill nu are voie sa dureze mai mult de 10 minute! In majoritratea cazurilor cind drill-ul dureaza mult, pestii mor in urma oboselii. Este ca la noi, oamenii: un maratonist ajunge la capatul puterilor incet, in ore, si are nevoie de saptamani de refacere; in schimb, alergatorii de viteza isi epuizeaza puterile in citeva minute, si dupa citeva ore sunt din nou in putreri. Lanseta de la Decathlon NU este o lanseta pt somni mari!!!
La 3: ...orice drill ce depaseste 10 minute inseamna ca linia nu este adecvata! [b]Lanseta de la Decathlon NU este o lanseta pt somni mari!!![/b]
La 4: Din prezentarea lui Costas65 reiese ca de circa de 2 ani. Astfel de capturi sunt rare la pescuitul cu cloncul si sunt incoronarea oricarui pescar cloncanist, sau chiar al oricarui alt pescar! Pastrati acesti somni vii in apele din Romania, nu-i mai ucideti, oferiti si altor pescari posibilitatea la un astfel de drill.
Dat fiind ca nu am experienta multora din colegii de forum, am si eu cateva intebari(fara a se interpreta ca ironii, sau aluzii si fara a incerca sa apar sau sa acuz pe nimeni, doar pentru a incerca sa raman obiectiv, lucru care sper ca-mi reuseste, in afara de politica

):
1. Cand pescuiesti la spinning, ce inseamna o linie adecvata, care sa-ti permita sa drill-uiesti un peste maxim 10 minute?
2. De unde stii care este linia adecvata pentru pestele de la capatul firului,din moment ce nu poti cunoaste dimensiunea pestelui care vine sau nu la momeala?
3. Atunci cand pescuiesti de pe mal, daca lansezi direct sau duci monturile cu barca, cum poti limita la 10 minute drill-ul, atunci cand poti lansa/sau duce montura la mai mult de 100 de m?
4. Care din cei care a prins un somn care sa depaseasca limita de rezistenta a firului folosit a taiat/sa fost dispus sa taie firul ca sa nu puna in pericol pestele de la celalallt capat al firului, asta mai ales atunci cand a prins primul peste de asemenea calibru, context in care(desi nu am fost pus in situatia de a avea in bat pesti de asemenea dimensiuni) nu stiu cine se mai poate gandi la altceva in afara de a scoate acel peste, sau daca nu, macar la a-l aduce in raza vizuala?
5. Pentru a incerca sa limitam problemele cauzate multor pesti, putem sa incercam un lucru: sa postam(cei care au trecut prin mai multe situatii de acest gen, care nu mai sunt afectati de starea primei capturi. printre care, repet, inca nu ma pot numara) mai multe si mai detaliate informatii despre cum procedeaza fiecare din momentul cand simte un peste la celalalt capat al unditei pana la momentul eliberarii pestelui in apa, iar cei care n-au mai fost pusi intr-o asemenea situatie, cand vad asemenea exemplare, daca nu reusesc sa-si dea seama, in febra primei capturi, cum este cel mai bine de procedat, in momentul in care se poate, sa incerce sa contacteze pe cineva(aici suna cam exagerat, dar incerc, nu tot ce spun sau gandesc se poate aplica, dar se poate dezbate, macar) din colegii de forum cu mai multa experienta, sau chiar din prietenii pescari care s-au mai confruntat cu „probleme” de genul acesta, cred ca nu cer un lucru imposibil, nu?
6. Poate cineva sa infirme ideea, de fapt realitatea ca un peste de la o anumita greutate in sus, in functie de mediul din care provine - apa statatoare sau apa curgatoare - dar si de alti factori, mai putin relevanti in discutia de fata, nu prea mai poate fi considerat comestibil, decat daca nu mai exista alte surse de hrana(spre intristarea multora, sunt destui care se gasesc in aceasta situatie, chiar pe bune, si nu stiu daca am fi pusi in aceeasi situatie, nu am proceda la fel)?
7. Din moment ce peste jumatate din populatia rezidenta a Romaniei gandeste intr-un anume fel despre ceea ce se intampla in ultimii ani, nu ma mai poate mira nimic, asa ca spusele lui junior9007 le iau ca atare, ca o stare de fapt, pe care nu o poate contrazice nimeni, care, desi nu este normala ori corecta, descrie situatia in care a fost adusa populatia, in marea ei majoritate, cu complicitatea celor care protejeaza/patroneaza braconajul si furtul, dar numai prin bunavointa lumii asazis civilizate, care prin metodele pe care unii dintre noi le-au mai observat, au provocat tot ceea ce s-a intamplat de o buna bucata de vreme! Asa ca daca vrem sa stam stramb si sa judecam drept, sa incercam sa patrundem dincolo de poze si de aparente, sa cautam si sa intelegem cauzele, nu doar sa condamnam efectele!!
P.S. Sper ca tot ceea ce am spus sa fie interpretat intr-un mod constructiv si fara a mi se face procese de intentie!
P.P.S. Macar sa nu ne pierdem speranta, cine mai poate!