Gata trebuie sa povestesc ce a mai urmat caci de mult nu am mai scris.
Deci pe 20-21-22 iulie a venit prietenul Scarab sa pescuim trei zile impreuna. Asta e o traditie care nu a fost respectata anul trecut din cauza ca a devenit tata in momentul vacantelor.
Scarab ajunsese la mine la 10h30 dimineata asa ca am ajuns pe apa abia pe la 11h30.
Se facuse cald de tot insa imediat ce am pus barca la apa, pe un peste cu elice, a atacat o stiucana chiar langa barca. Nici nu ma mai asteptam sa am atac si am fost atat de surprins incat i-am scos naluca din gura inainte sa se intepe. Greseala de incepator. Pacat ca nu degeba m-a speriat cumatra caci avea intre 90cm si 1m.
Imediat dupa asta intra sora cea mica :
Am mai prins dupa aia un bibanel si gata. Scarab a prins mai multi pesti ca mine dar toti minusculi si a refuzat pozele.
A doua zi trebuia sa asteptam sa se deschida magazinele alimentare, la 9, asa ca numai la 10 am ajuns pe apa. Se anuntau temperatri de peste 35° si eram pregatiti sa facem mai mult baie. Pescuiam doua barci, alti doi colegi din asociatia mea erau pe rau de la ora 6. Cand ne-am intalnit prinsesera 6 pesti dintre care un somnic de 1m20 la vobler, initial crezusera ca au dat de o stiuca mai imbracata.
Scarab incerca sa prinda ceva cu o noua naluca asa ca insista cu aia. Reuseste dupa o juma de ora sa prinda un bibi frumusel :
Caldura se facuse zapusitoare asa ca ne-am oprit pe o plaje sa facem baie, sa mancam si sa bem ceva.
Si iarasi pe rau la vale.
Trecem si prin fata castelului din oraselul Chinon.
Si tot la vale pentru ca mai sunt 10km de facut pana la locul unde ne asteapta o masina.
Caldura finnd innabusitoare eu am stat mai mult in apa ca un hipopotam, numai cu narile pe afara. Ajunsi in fine la masina, fara activitate pesteasca dupa nalucile noastre, ii spun lui Scarab sa lanseze langa un mic baraj unde se acelereaza curentul si unde am prins si eu si colegii avati de mai multe ori. Lanseaza un Sammy 65 si iata-l.
Era fericit pentru primul lui avat.
A treia zi pe la 9 eram pe apa. Pe un sector foarte in amonte, sector unde nu sunt nici caiace, nici pescari, nimeni. Caldura urma sa fie si mai mare cu trei grade. Si asa a fost. De data asta plojeam din barca la fiecare 200m.
Mai beam si cate un pahar cu ceva rece din cand in cand.

Am facut un plonjean si cu ochelarii de soare pe nas, si au profitat ca sa-si ia independenta. Noroc aveam si de reserva.
Ajunsi la masina fara sa se intample nimic profitam ca era acolo un pod unde se acelereaza curentul tare de tot. Scarab pune un micro spinner bait sperand sa insele un bibanel. Si inseala pe asta :
Si asa s-au incheiat cele trei zile de pescuit cu Scarab. Saracul nu prea a avut noroc cu conditiile.
In zilele urmatoare a mai scazut temperatura. In curand vine si raportul.