Dupa patania de ieri, am reusit sa rup vreo trei ore si azi din program pentru o iesire scurta la stationar pe Cassien. Desi asta a insemnat sa nu vizitez cu sotia gradina botanica de pe linga muzeul international al parfumurilor de la Grasse.
Ideea era sa prind rapid o platica sau o babusca potrivita la feeder pentru un bat cu peste mic, doua lansete de crap/somn cu pelete de krill si boilie de ficat, si in rest sa ma distrez cu feederul pina si daca vine ceva interesant. Cum niciodata nu iese cum planuiesti, am ajuns la locul faptei, am montat cele doua lansete la crap, spre bucuria poporului marunt din apa care a tinut party in jurul monturilor mele si am incercat sa prind babusca/platica potrivita pe care s-o si pot lansa. Primul peste a fost o babusca de vreo trei sfert de kil, apoi o rosioara frumoasa care batea deja bine spre kil, dupa aia o serie de rateuri si cu chiu cu vai, dupa vreo ora si ceva, a venit si platica mult asteptata. Pus in carlig, lansat. Pe feeder, ca sa am liniste si in ideea unui crap ratacit, am pus un pop-up roz de 14 mm cu aroma de...nici nu stiu de ce, aduce a guma de mestecat.
Lansat la 20 de metrii, in fosta albie. Dupa douazeci de minute, trasatura frumoasa, varful lansetei s-a curbat si s-a tot curbat, contra de rigoare, drill de vreo cinci minute, cu plecari lente dar hotarate, deja ma vedeam cu mama crapilor din Cassien, dupa alte doua-trei minute am intrat la banuieli, "crapul" prea statea lipit de fund si mai scotea si bule...
In fine, in scurt timp am bagat in minciog mustaciosul asta:
Sorry de calitatea pozei, sunt unul din putinele persoane nedotate cu smartphone
, ce folosesc pentru comunicare se numeste Wiko Riff.
Salteaua de primire are 1,2 metrii, individul avea cam un metru.
Montura folosita: lanseta Browning Black Magic Feeder MH, mulineta Daiwa BG3500, fir 0,25 decathlon, method feeder si carlig Guru QM1 nr.10. Fara contra.
Acum as putea incepe sa-l contrazic iar pe Zoran, sa sustin ca pentru somni mai mici ajunge struna de 0,25 si asa mai departe...dar realitatea e ca desi configuratia respectiva permite sa prinzi pesti chiar mai mari decat somnul de azi (am prins deja crap de 15 kg cu montura feeder mai fina), daca pestele nu era agatat chiar in coltul gurii, cu toata struna libera, nu stiu daca rezista firul la rascheta din gura individului.
La monturile dedicate, cu pelete, boilie, peste mic...nimic. Doar la pop-up roz. Cred ca era o fetita.