Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.
Acuma sunt in zona Berzeasca pe Dunare. Peste tot este plin de mizerie si resturi pe tot cursul Dunarii si de manele care rasuna din aproape fiecare cort. Omul are darul de a lasa in jurul sau dovada educatiei si a civilizatiei de care este instare. La 40-50 de metri de pontonul pensiunii unde sunt cazat este un crap mare, 8-10 kg agatat de o montura pe care a rupt-o in dril si incercand sa fuga in vegetatie s-a agatat in ea si se zbate de 6 zile acolo. Cel care a dat cu scule chinezesti de doi bani ar trebuii impuscat. Nu am gasit o barca sa pot ajunge pana la el si sa incerc sa il agat cu o tripla sau cu un jig si sa ii dau drumu. Iar in ce priveste pestele si calitatea sa pot sa va spun ca anii trecuti era plin de salau la toate pensiunile in Clisura. Acuma nu are nici una in meniu pentru ca este plin de paraziti si mi-au spus ca le este frica sa il serveasca.Stiu si ca anul trecut s-a scufundat o barja cu ingrasamant chimic pe langa Svinita si nu a mai recuperate-o nimeni asa ca pestii din zona au chimicale din plin in ei. E ca o cura cu vitamine pentru pesti si pentru cine ii mananca. Suntem un popor minunat.
,
aviz celor care au impresia ca mananca peste proaspat si sanatos din raurile Romaniei... chiar aveti impresia ca Dunarea &Co sunt rauri curate, fara chimicale, otravuri si metale grele?
https://www.facebook.com/tvrcluj/videos/1009727652413821/
in perioada rusaliilor Muresul erupe de efemeride..Si anul acesta au fost miliarde..in ciuda apelor mari si tulburi au erupt zile la rand,seara in jur de ora 19-20..Este spectacol sa vezi roiurile imense care zboara pe firul apei si zeci,sute de pesti de toate marimile hranindu-se aprig in pelicula apei cu ''fluturii'' care se zbat spasmodic dupa ce si-au depus ouale..
Fiecare dintre acest ''fluture'' a existat in stadiul de larva timp de 2 ani,pina a ajuns la stadiul de maturizare..Milioane de astfel de larve populeaza galeriile sapate in substraturile lutoase ale raului, si constituie hrana multor specii de pesti..
Peste tot este plin de mizerie si resturi pe tot cursul Dunarii si de manele care rasuna din aproape fiecare cort. Omul are darul de a lasa in jurul sau dovada educatiei si a civilizatiei de care este instare.... Suntem un popor minunat.
Pacat ca nu am voie sa postez niste poze cu carasul pe gratar....
Pacat ca nu am voie sa postez niste poze cu carasul pe gratar....
vai de mine..maninci peste ? la grätar ? cu mujdei ?
in perioada rusaliilor Muresul erupe de efemeride..Si anul acesta au fost miliarde..in ciuda apelor mari si tulburi au erupt zile la rand,seara in jur de ora 19-20..Este spectacol sa vezi roiurile imense care zboara pe firul apei si zeci,sute de pesti de toate marimile hranindu-se aprig in pelicula apei cu ''fluturii'' care se zbat spasmodic dupa ce si-au depus ouale..
Fiecare dintre acest ''fluture'' a existat in stadiul de larva timp de 2 ani,pina a ajuns la stadiul de maturizare..Milioane de astfel de larve populeaza galeriile sapate in substraturile lutoase ale raului, si constituie hrana multor specii de pesti..
..........................https://youtu.be/dLuEKYRBudk
.......Gigi a spus tot !........nu va mai ramine decat sa vedeti pe viu fenomenul.....e fantastic !!!!
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH