index.php?page=Attachment&attachmentID=2390Planuind de cateva zile, astazi am fost la pescuit intr-un loc nou, cu speranta ca scot la pozat ceva avat, salau si cu putin noroc poate si ceva somn.
Ajung la fata locului dupa 330km, exact cand se crapa de ziua. Constat ca toate caile de acces la baza barajului erau restrictionate din cauza concetatenilor nostrii care au braconat grupa mare si aici. Gasesc pana la urma o modalitate de acces pe jos, travrsand un camp de lucerna pe care era poteca facuta deja.
Cand ajung la baza barajului...surpriza! Din cauza ploilor din ultima perioada, probabil in partea superioara a raului s-a adunat ceva apa, si barajul deschis puternic la o poarta de langa malul opus. Curentul era incredibil de mare. La 80-100m de baraj era o mica cascada, care din cauza debitului foarte mare de apa, nu se mai vedea. In zona aia se vedea doar ca si cum ar fierbe apa.
Imediat imi dau seama ca am batut drumul degeaba. Zic macar sa incerc sa fac cateva lanseuri, daca tot am batut atata drum si incercam sa ma impac cu ideea ca nici astazi nu prind peste. Dupa zona cascadei, pe malul meu este un golfulet destul de mare si incerc sa ajung pe acel mal. Cand ajung, constat ca era un mic curent intors si apa tulbure ca peste tot. Ma apuc sa incerc aici direct pe comboul de somn(la avat nu avea nici un sens sa incerc). Imi dau seamca ca sunt copaci scufundati in apa asa ca incerc nalucile de suprafat pret de 1 ora. Rezultat 0.
Inainte sa plec zic sa fac si o poza la cum arata apa la iesire din baraj care arata cum se vede in prima poza. Curentul in malul pe care eram eu era intors si nu era chiar asa puternic, doar ca se formau valuri. Gandindu-ma la ce distanta am parcurs si cat de entuziasmat am venit zic sa incerc si aici ceva gume. Deschid trusa si vad relax-ul ''norocos'' de la Mane. Lansez, constat ca ajunge ok pe substrat si incep sa il joc usor, imi dau seama ca Zeck nu ma ajut sa simt prea mult(jig-ul cred ca avea 25-30gr) din cauza rigiditatii, cand brusc ma lovesc de zid. Eram convins ca am agatat mai ales ca habar nu aveam ce e prin apa, dar imediat pleaca frana. Incep sa tremur, strang repede frana, incerc sa mulinez, recuperez cate 2m de fir dupa care pleaca 10m, strang frana bine ca sa nu ajunga in curent... Imediat imi dau seama ca dalele sunt ude cel putin 1m de la nivelul apei din cauza valurilor si nu am cum sa calc in zona ca sa il pot scoate. Incep sa ma gandesc ce pot face, tremur si mai tare si incerc sa caut ceva in jurul meu. Dupa 3-4 min il aduc la 5-7m de mal, pleoscaneste coada la suprafata si pleaca iar. Pt mine era clar ca e cel mai mare somn al meu de departe. Se apropie iar de curent, trag de lanseta, incerc sa mulinez si brusc firul e moale. In a 2-a poza se vede si de ce.
Tremurand tot sudez 3 tigari, ma calmez cat de cat, imi dau seama ca nu am cum sa scot nici un peste din apa aia fara sa il ranesc, ma resemnez, strang si plec.
Avantajul: desi nu am dormit aproape deloc noapte trecuta de entuziasm la intoarcere am avut destula adrenalina cat sa conduc fara macar sa simt oboseala pana am ajuns acasa.
P.S.Mane, nu stiu ce sa zic despre norocul care trebuia sa mi-l poarte guma de la tine. A fost castigatoare in mod sigur, dar in acelasi timp mi-a purtat ghinion... Sau guma a fost norocoasa, dar mi-ai dat jigul ala ghinionist...