Foarte interesant ! Daca crezi ca pot afla si muritorii de rand de ce dispar avatii de pe o zona ...te rog ,nu te sfii !!
... nu voiam sa scriu fara a atasa o poza
... mai jos teoria mea
dupa ce ieri nu am vazut nici macar umbra unui avat, astazi am reusit sa mai fac o iesire. Totul parea a fi de partea mea ... Po-ul la un nivel ce parea OK, temperaturile de asemenea si sperantele erau mari.
Am zis ca merita facuta o iesire in locul pe care il numesc "raiul avatilor" ... o ora jumate de condus si o ora de mers pe jos pentru a ajunge acolo.
In drum spre locul de pescuit radiam de bucurie cand vedeam ce arata termometrul de la masina:
si sperantele se ridicau pana la cer in ciuda faptului ca incercam sa ma mentin realist.
Am ajuns acolo tocmai cand se crapa de zi si s-a facut ora 11 fara sa imi dau seama. La ora aia aveam doar un atac ratat si un avat scapat la mal. De nedescris dezamagirea ...
Dupa vreo 7-8 naluci pierdute, recuperam usor resemnat un vobler intre ape cu gandul de a nu-l planta si pe asta prin ceva ragalie cand apare in cele din urma si ceea ce cautam ... o lovitura seaca si inceputul drilului. Uitand pentru moment de curentul in care pescuiam mi-am zis ca e ditamai avatul dar iesit la o poza s-a dovedit a nu avea dimensiunea sperata:
... era bine, gheata a fost sparta si sperantele renasteau.
Au urmat alte doua ore de periat apa cu o gramada de naluci, altele plantate pe fund si cand mai aveam de gand sa stau doar un sfert de ora vine lovitura aia atat de ravnita. In sfarsit un peste ce mi-a plecat pe frana (am schimbat intre timp SpiderWire-ul
) si dupa o lupta frumoasa se preda pret de cateva secunde pentru a-mi face o poza alaturi de el:
... in poza nu se vede tocmai cum trebuie, dar era un avatoi de toata frumusetea ce mergea spre 75 de cm. din pacate era foarte slab (se vede dimensiunea capului raportat la corp), cu o gramada de solzi lipsa si lovit in ultimul hal. Cu ocazia asta mi-am dat seama ca pe Po avatii au cam terminat de depus iar pe apa pescuita in ultimele iesiri probabil avatii sunt ocupati cu depusul si nu sa dea in nalucile noastre ... asa ca vreo 2 saptamani ar trebui lasati in pace.
Am mai incercat ulterior vreo ora fara nici un strop de activitate ... si asta a fost tot.
O partida grea, al naibii de grea ... dar SUPERBA. Revederea Po-ului este tot timpul motiv de bucurie si avatii au fost doar un bonus.