Aseara pescuiam impreuna cu un amic, cu gume ,dupa salau.La un moment dat el agata montura...ciupeste firul, lasa moale,trage,iar ciupeste...nimic,parca se sudase jigul de bolovani.Eu scot jigul din apa si astept sa vad ce reuseste sa faca,rupe ori scapa....La un moment dat ,ridica varful lansetei sa forteze iar,ocazie cu care vad ca firul ii este dat dupa al treilea inel..Ii zic sa nu forteze ca risca sa rupa ceva pe la lanseta si trec lanseta mea din mana dreapta in cea stinga ,cu intentia de a-l ajuta sa descalceasca de pe varf,pt. ca in asemenea situatii o a treia mana e binevenita..Cum firul il aveam destul de lung lasat la lanseta mea, jigul meu ajunge in apa la cca 1 m de picioarele noastre..In timp ce cu mana dreapta incerc sa descalcesc firul colegului,simt brusc ca ceva ma trage de lanseta aflata in mina stinga

Reflex intzep, dar,... ca si cu mana stinga...si ma trezesc ca am in firul de cca 1-1.5mlungime ....

un strapazan .S-a dat peste cap si sa dus..Culmea a fost ca asta a fost unica''trasatura'' daca pot sa ii zic asa..