Paul. mi-e greu sa-mi dau seama unde ar trebui lipite device-urile alea pe o barca pneumatica a.i. sa nu se frece franghia de balon...

.
De ex. astea 2 combinate le-am vazut la Cata pe barca (de fibra) si merg beton da` nu cred ca ar merge pe baloanele pneumaticei... adica daca le pui ""sus", tot o sa fie o portiune de balon mai iesita in afara de care sa frece funia... daca le pui pe partea catre apa, o sa smulga curentu` funia dintre dintii device-ului 2...

.
Cat priveste nodurile, neavand tacheti la barca nu cred ca-s ceva cerinte deosebite... daca vrei ceva ce sigur nu se desface faci o bucla "in 8" (care-i o bucla banala doar ca rotita de 2 ori) pe funia de ancora si-o agati c-o carabiniera de inelu` din prova barcii... asta daca vrei sa fii mai catolic ca papa, ca io am legat-o de multe ori cu nod gen "siret de papuci" si nu s-o intamplat sa se desfaca

... i-adevarat ca am o cordelina de-o varsta cu mine si nu mai aluneca asa usor... si nici curent nu-i prea puternic, de obicei...

.
Cat priveste usurinta de a ridica ancora, nu prea vad ce poti sa faci daca baloanele au dimensiunea care o au.