Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.

pa00lsc

Șalău

• Autorul acestui subiect este »pa00lsc«

Răspunsuri: 251

Locație: Arad

Profesia: Inginer Proiectant

• Scrie un mesaj privat

1

22.06.2015, 20:41

Ancorarea barcii, noduri, tiputri ancore

Salutare

Am deschis topicul asta pt ca am avut niste patanii saptamana trecuta, cand era sa pierd ancora pt ca mi s-a desfacut nodul cu care era prinsa de barca
As vrea sa discutam mai mult de barcile pneumaticece ca acolo e mai problematic. eu de exemplu am varful barcii inchis si imi este destul de greu sa ma aplec peste bot sa leg ancora si sa o dezleg mai ales cand schimb destul de des locul. in plus e destul de greu sa ridici ancora peste balon fara sa risti sa freci franghia de el, oricum fiind intr-o pozitie de echilibristica.
Voi ce noduri rapide folositi pt asigurarea ancorei de barca si cum procedati. Ma refer aici strict la rau, unde e obligatoriu sa fie legata la prova

:noroc:

PS stiu de accesoriile alea de lipit pe balon la prova gen
sau

dar nu cred ca toata lumea se bazeaza pe astea
Born to fish, forced to work...

Acest răspuns a fost de 1 ori editat, ultima oară de »pa00lsc« (22.06.2015, 20:48)

Răspunsuri: 182

Locație: Onesti- Jud. Bacau

• Scrie un mesaj privat

2

22.06.2015, 21:33

Eu folosesc un sistem f simplu si destul de practic.
Funia de la ancora o tin infasurata pe un bidon de fanta de 1 l umplut cu spuma poliuretanica (folosesc bidon de fanta deoarece are o forma ce ajuta la infasurarea franghiei).
Dam drumul la ancora, tin de bidon si funia se desfasoara singura. Dupa ce a ajuns pe fund ancora, fac un lat pe gatul bidonului, iar bidon il bag pur si simplu pe sub franghia ce inconjoara barca, fara sa mai fac vreun nod. Astfel daca vrei sa te dezgati rapid, cu o miscare impingi bidonul pe sub sfoara. Bidonul nu are cum sa iasa singur pe sub sfoara nici in curent puternic (asta daca franghia barcii nu este prea larga)

Cred ca s-a inteles ceva... nu am foto

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

3

22.06.2015, 21:38

Paul. mi-e greu sa-mi dau seama unde ar trebui lipite device-urile alea pe o barca pneumatica a.i. sa nu se frece franghia de balon... :nunteleg: .
De ex. astea 2 combinate le-am vazut la Cata pe barca (de fibra) si merg beton da` nu cred ca ar merge pe baloanele pneumaticei... adica daca le pui ""sus", tot o sa fie o portiune de balon mai iesita in afara de care sa frece funia... daca le pui pe partea catre apa, o sa smulga curentu` funia dintre dintii device-ului 2... :) .
Cat priveste nodurile, neavand tacheti la barca nu cred ca-s ceva cerinte deosebite... daca vrei ceva ce sigur nu se desface faci o bucla "in 8" (care-i o bucla banala doar ca rotita de 2 ori) pe funia de ancora si-o agati c-o carabiniera de inelu` din prova barcii... asta daca vrei sa fii mai catolic ca papa, ca io am legat-o de multe ori cu nod gen "siret de papuci" si nu s-o intamplat sa se desfaca :rizi: ... i-adevarat ca am o cordelina de-o varsta cu mine si nu mai aluneca asa usor... si nici curent nu-i prea puternic, de obicei... :rizi: .
Cat priveste usurinta de a ridica ancora, nu prea vad ce poti sa faci daca baloanele au dimensiunea care o au.
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

pa00lsc

Șalău

• Scrie un mesaj privat

4

22.06.2015, 22:08

eu am folosit bucla asta ... normal se auto strange dar mi-a ajuns o data sa dea fail ...

am mai vazut si varianta cu sticla undeva ... fara spuma

pa00lsc

Șalău

• Scrie un mesaj privat

5

22.06.2015, 22:24

Pai Costi iar m-ai pus la desenat in paint :rizi: cam asa arata... o schita cum s-ar folosi alea

a si device-ul ala cu dinti are forma de tachet nu sunt numai dintii :bravo:
Adevarul e ca am stat intr-un curent groaznic si nini nu am avut capatul franghiei asigurat undeva ... noroc ca a vazut un prieten ca se desfasoara cordelina din barca :)))

6

23.06.2015, 05:32

Urmareste sistemul de ancorare al rusului. Eu il folosesc de un an si nu am avut probleme.
3 Квок - YouTube