Daca erau altii in locul lui s-ar fi umplit topicul de felicitari si zambarici.
Alexandru, din cite citesc eu, chiar nu prea esti impacat, altfel nu ai scrie ce ai scris!
Si hai sa-ti spun si eu parerea mea, cel mai important ptr o persoana cu un caracter prin care sa reprezinte un etalon ptr societate, este
corectitudinea! Ptr mine nu este ok nici sa pescuiesti in prohibitie (nu este nici legal si nici moral), si nici sa harponezi si duci acasa saci de peste cind e deschis pescuitul. Ambele situatii demascheaza adevaratul caracter al acelei persoane. Pe care-l accept, ptr ca nu suntem cu totii la fel, dar nu il voi trece never sus pe lista de etalonare.
Personal nu ma deranjeaza daca cineva este inteligent, daca cineva are succes in ceea ce ma intereseaza si pe mine, indiferent de hobby, incerc sa privesc atent, sa testez cele prezentate de el si sa invat, sa ma inbunatatesc, dar nu pot sa-l felicit nici daca a pescuit in perioada de prohibitie, ceea ce este clar act de braconaj, sau stiu ca a retinut pestele prins si pozat. Cu toate ca daca pestele prins este retinut, de multe ori nu este un act de braconaj, indiferent cit de mare este pestele, fiind doar unul pe zi. Perfect legal, iar moral este extrem de discutabil. Repet, a pescui in prohibitie este clar un act de braconaj.
Iar invidie si rautate in comenturile adresate lui Diogene, sincer, nu pot sa remarc in nici un raspuns. Exclud conversatiile intre el si Semlecan, care sunt altfel decit normale, reciproc privind, avand radacini mai vechi.
Si hai sa-ti dau un exemplu comparativ... Informer este un pescar excelent, tehnic, care intradevar stie ce face. Cu toate acestea, in ultimii 2 ani de pescuit a prins doar citiva salai, ii poti numara pe degetele de la o mana... Eu, am pescuit la deschiderea din acest an, ptr prima data la salau. Nici nu prea stiam bine ce fac

, practic vorbind, teoretic m-am pus la punct (zic eu). Am pescuit intensiv cu telul de a prinde salau timp 9 zile, de dimineata de la orele 8 pina seara pe la 9-10. Asa am reusit sa prind, cu greu e adevarat, fiind si niste conditii extreme de pescuit, vreo 15 salai, si am reusit si unul frumos foc sa-l aduc la pozat. Eh, te intreb eu acuma, care dintre noi este mai bun pescar? Informer care pescuieste doar tot la al 2-lea weekend, si mai mult se bucura de iesirea la apa si de compania colegilor decit sa pescuiasca non-stop, sau eu care am pescuit intr-una si am insistat si am cautat si cind am dat intr-un final de ei, prin noroc mai mult, dar si datorita faptului ca am avut destul timp la dispozitie sa-i cautam, am reusit sa prind mai multe bucati decit Informer?
Este foarte relativ sa compari un pescar cu restul, sa spui ca unul e mai bun decit restul si sa presupui invidie din partea altora. O astfel de evaluare se poate face doar intr-un concurs, intr-o competitie unde toti au sanse egale de timp, pescuiesc aceasi apa, si unde intradevar diferenta o face naluca, modul de recuerare sau amplasare a momelii, si si cooperarea pestilor in momentul cind ii cautam.
Timpul este cel mai important factor cind mergi la pescuit. Cunoasterea locului pe care-l pescuiesti, este un alt factor pozitiv ptr reusita. Si da, atunci mai vine si alegerea nalucii si modul de recuperare care fac diferenta zilei de pescuit, adica succes sau bafta