Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.

• Autorul acestui subiect este »Traian1984«

Răspunsuri: 48

Locație: Corabia

• Scrie un mesaj privat

1

17.06.2015, 16:16

Urca la momeala dar nu mananca......

Salutare, am fost duminica dupa amiaza am cloncanit de pe la ora 16 pana pe la 20 si urcau pana la moameala si coborau ca si impuscati. Ca momeala am folosit rame serpesti si lipitori negre, au fost oarecum doua trasaturi anemice dar fara niciun rezultat. Cloncuri folosite ebro 2 si vodoo, am incercat si cu sunete mai puternice si mai putin puternice dar niciu rezultat. Astazi acelasi lucru sa intamplat si de dimineata de la ora 6 pana la 10 acelasi lucru urcau si coborau, nu erau interesati de momeala. Care sa fie explicatia? Si cateva fotografii:
»Traian1984« a adaugat urmatoarele poze:
  • IMG_20150601_104703_384x640.jpg
  • IMG_20150601_105105_384x640.jpg
  • IMG_20150601_105108_345x640.jpg

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

2

17.06.2015, 16:39

Un somn care se ridica datorita batailor cloncului nu-i neaparat un somn flamand.
Situatia pe care ai intalnit-o este, din pacate, mult mai frecventa decat cea in care somnul vine si ai trasatura.
Ceea ce se poate incerca este schimbarea monturii, a momelii si/sau marimii acesteia, se pot incerca diverse miscari fine ale momelii cand somnul este aproape s.a.m.d.... nu exista o reteta clara pt. succes. :)
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

3

17.06.2015, 17:03

o data am pescuit si eu la clonc ... adica eram in barca unde "cineva" dadea cu clonc-ul ... si rezultatele au venit cu un shad de 10cm pe un cap de jig de vreo 40 de grame jucat foarte fin pe verticala :rizi:
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

Tyrael

Știucă

Răspunsuri: 601

Locație: Rm Valcea

• Scrie un mesaj privat

4

17.06.2015, 19:58

Traian in toate cele 3 partide facute am avut acelasi rezultat, somni urcati fara trasatura... eu banuiesc ca totusi sunt la depus. Inteleg ca nu sunt flamanzi toti, dar ... nici unul?

informer

Administrator

• Scrie un mesaj privat

5

17.06.2015, 20:06

Inteleg ca nu sunt flamanzi toti, dar ... nici unul?

Ai incercat diverse monturi cu diverse distante intre carlige sau intre carlig si plumb, diverse marimi de momeala / diverse momeli, la diverse adancimi etc.?
Daca da, atunci is niste "nemernici" de pesti si sa le fie rusine! :rizi:
:noroc:
----

Tyrael

Știucă

Răspunsuri: 601

Locație: Rm Valcea

• Scrie un mesaj privat

6

17.06.2015, 20:16

nu am incercat dar am fost 2 cu oarecare diferente intre monturi, totusi nici unul? e aceeasi montura de anul trecut care a functionat bine

informer

Administrator

• Scrie un mesaj privat

7

17.06.2015, 20:20

Pai nu stiu ce sa zic... eu consider ca, la clonc, daca din 10 somni care (par ca) sunt la momeala, unul mai si trage, ii o zi foarte buna.
De regula vin zeci la inaltimea monturii (probabil mare parte sunt totusi la distanta pe orizontala) pana sa traga unu`... iar daca is si "ciufuti"....... :rizi: .
----

• Scrie un mesaj privat

8

17.06.2015, 20:28

Ai incercat diverse monturi cu diverse distante intre carlige sau intre carlig si plumb, diverse marimi de momeala / diverse momeli, la diverse adancimi etc.?

O sa incerc sa modific distanta intre plumb si carlig, acum distanta este cam de 10-12 cm. Cam la ce distanta sa pun plumbul?

Multumesc!

informer

Administrator

• Scrie un mesaj privat

9

17.06.2015, 20:33

O sa incerc sa modific distanta intre plumb si carlig, acum distanta este cam de 10-12 cm. Cam la ce distanta sa pun plumbul?

Parerea mea este ca,,, cu cat pestii sunt mai mofturosi cu atat distanta pana la plumb trebuie marita... insa creste cel putin proportional dificultatea de a sesiza trasaturile mai fine.
----

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

10

17.06.2015, 20:35

Incearca cu 1 metru intre plumb si momeala. :noroc:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

11

17.06.2015, 20:59

Incearca cu 1 metru intre plumb si momeala
Am incercat si eu, Zorane, nu-i o solutie totdeauna.Asta-i fain la clonc! :bucuros2:
Daca va vine sa credeti, am instalat 2 sonare(HDS8-mama si HDS7 touch-bebelushu' :rizi: ) pe aceeasi sonda, la distanta de 1 metru intre ele si nimic, or fugit toti somnii.... :rizi:

informer

Administrator

• Scrie un mesaj privat

12

17.06.2015, 21:04

Daca va vine sa credeti, am instalat 2 sonare(HDS8-mama si HDS7 touch-bebelushu' ) pe aceeasi sonda, la distanta de 1 metru intre ele si nimic, or fugit toti somnii....

Mda... un banal cablu Ethernet, ce se gaseste pe toate drumurile, atat ca n-are mufe standard la capete costa 50 euro... doua "televizoare" da` cam scump... :rizi: .
----

13

18.06.2015, 05:47

Multumesc!

O poza la montura ? Se poate intelege mai bine ce ai si poate iti vine un sfat mai util.

mihaigost

Șalău

Răspunsuri: 307

Locație: bucuresti

Profesia: inginer electrician

• Scrie un mesaj privat

14

19.06.2015, 09:18

Nasol moment si foarte frustant. Incearca sa vopsesti plumbul, sa il invelesti in plastic, sa il imbraci intr-o "caracatrita". Mareste volumul momelii, sau cauta altceva, pune si coropisnita peste buchet. Cand vezi pe sonar ca a urcat la momeala "hatie", tremura putin momeala cu amplitudine nu mare, cateodata il face sa muste.

• Scrie un mesaj privat

15

19.06.2015, 20:29

Plumbul il am vopsit.......am gasit de ce nu lua momeala........insista,insista,insista. Timp nu prea e.........in rest toate cele bune.

Eugen

Știucă

Răspunsuri: 970

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

16

21.06.2015, 12:28

Cam in perioada aia am facut si eu o iesire. Am pescuit cu rame negre, lipitori de pamant mari si coropisnite. Am reusit, cu greu, sa prindem doi flintirici mai mici de 2Kg. Am hotarat sa schimbam momelile si aoi am avut ceva activitate. Am pescuit cu distanta mica de la plumb la momeala (cam 20cm) tot timpul. Momeala si prezentarea ei a facut diferenta, monturile ramanand aceleasi. Pescuitul a avut rezultate numai pe adancimi de 6-10m. Cu cat ne indepartam de adancimi de 8m catre 10m cu atat raspunsurile erau mai putine si neconvingatoare. Toate trasaturile le-am avut la 1.5 - 3m de suprafata. Am inceput sa pescuim la 11:30. Ora de varf a fost 13 - 14 (in intervalul acesta aproape tot ce s-a ridicat a venit la momeala). De doua ori ni s-a intamplat sa fim cu toate cele 4 lansete in barca (noi pescuim cu cate doua lansete fiecare). Dupa ora 16:30 parca nu mai era nimeni in Dunare :D
P.S. Atunci cand "fugaream" somnul cu momeala nu faceam decat sa-l speriem, cu toate ca de obicei chestia asta chiar da rezultate. Oricum si mie mi s-a parut ciudat comportamentul lui, impresia fiind ca inca nu a terminat cu depunerea (somnii punctabili se ridicau pana un metru de la fundul apei si apoi reveneau brusc pe substrat).

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

17

21.06.2015, 13:15

Am inteles de la pescarii comerciali ca inca curg icrele din ei... sunt convins ca acesta e motivul ptr care nu mananca. :noroc:
Adica din cauza depunerii, nu din cauza pescarilor comerciali.
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

Dorian

Biban

Răspunsuri: 71

Locație: Bucuresti

Profesia: consultant vanzari / marketing

• Scrie un mesaj privat

18

21.06.2015, 13:23

am iesit ieri la Oltenita, am batut de la Greaca pana dupa siloz...
avut 4 trasaturi, toate aproape la indigo: somn semnalizat pe sonar, l-am vazut clar de cand a urcat pana a ajuns la momenala, eram cu mana pe lanseta cand a tras - trasaturi anemice, ciugulite, rezultatul a fost carligul fara rame. Am folosit rame rosii si negre, amestecate. Colegii mei au avut si ei cate un atac identic.

Am mai fost saptamana trecuta, am batut de la arges pana in zona 422, apa foarte murdara, m-am ales cu niste moace ridicate si atat...

Răspunsuri: 616

Locație: sibiu

• Scrie un mesaj privat

19

01.07.2015, 01:49

Cam in perioada aia am facut si eu o iesire. Am pescuit cu rame negre, lipitori de pamant mari si coropisnite. Am reusit, cu greu, sa prindem doi flintirici mai mici de 2Kg. Am hotarat sa schimbam momelile si aoi am avut ceva activitate. Am pescuit cu distanta mica de la plumb la momeala (cam 20cm) tot timpul. Momeala si prezentarea ei a facut diferenta, monturile ramanand aceleasi. Pescuitul a avut rezultate numai pe adancimi de 6-10m. Cu cat ne indepartam de adancimi de 8m catre 10m cu atat raspunsurile erau mai putine si neconvingatoare. Toate trasaturile le-am avut la 1.5 - 3m de suprafata. Am inceput sa pescuim la 11:30. Ora de varf a fost 13 - 14 (in intervalul acesta aproape tot ce s-a ridicat a venit la momeala). De doua ori ni s-a intamplat sa fim cu toate cele 4 lansete in barca (noi pescuim cu cate doua lansete fiecare). Dupa ora 16:30 parca nu mai era nimeni in Dunare :D
P.S. Atunci cand "fugaream" somnul cu momeala nu faceam decat sa-l speriem, cu toate ca de obicei chestia asta chiar da rezultate. Oricum si mie mi s-a parut ciudat comportamentul lui, impresia fiind ca inca nu a terminat cu depunerea (somnii punctabili se ridicau pana un metru de la fundul apei si apoi reveneau brusc pe substrat).
Acelasi comportament si pe Olt in weekend (chiar la indigo as spune) . Tot asa orele bune , altitudinea de ridicare si pustiul pe inserat. Momeli rame de ploaie zero, caras zero, rame negre !? 2 prezentari clare . Se vede treaba ca nu pun inca cloncul pe gratar ci mai incerc dupa ce le-or trece toanele :zambet:

Subiecte asemănătoare