Sistemul de oscilatie eliptic, eos sau cum i-o fi zicand, nu e foarte fiabil in timp, fiind supus unor uzuri mai agresive . N-am avut curiozitatea sa ma uit peste cele doua modele inca insa, pot sa-ti spun ca un bat de spin de 1 kil, pentru ape interioare si ocazional pe Dunare e cam mult. Nici macar in cazane nu gasesti somni imensi la tot pasul ca sa merite. Pe la inceputul acestui topic (cred) se discutau la un moment dat si anumite puncte forte ale unei mulinete de spinning sau criterii generale (de la tipul angrenajului, la forta de franare si robustetea carcasei, la raportul de multiplicare si raport de recuperare, s.a.m.d) astfel ca , in mod normal, in functie de preferinte, oricine care are de ales intre mai multe mulinete poate sa decida in functie de care dintre acele criterii primeaza pentru el . Tot ce trebuie facut e putina lectura din urma.
Apoi , daca tu gandesti asa
Ma gandesc ca majoritatea din noi, dupa 2-3 ani de folosit o mulineta, o punem in colectia personala si cumparam altceva si ne aliniem la modelele noi aparute, mai performante, cu un design mai atractiv, sau doar pentru ca sunt la moda si nu cred ca o mulineta trebuie sa tina chiar o viata pentru ca nu o folosim atata.
tot research-ul e de prisos fiindca oricum mulineta cu pricina va fi doar o investitie de moment sortita esecului in mai putin de un sezon motiv pentru care, nu vad de ce ar pierde cineva din timpul lui ca sa te ajute sa alegi ceva ce oricum nu te intereseaza prea tare.

In definitiv , daca oricum e doar o moda, ia una la nimereala si ai terminat povestea .
Daca totusi vrei sa-ti ie o mulineta de spinning de care ai nevoie, studiaza-ti stilul, nalucile, firele, zona de pescuit si apoi vezi care din mulinete are cele mai bune caracteristici pentru acele nevoi.
Apropo, de la D.A.M gaseai Quick Master (inca) la 380 de grame si pret bun care avea multe din caracteristicile unei mulinete de spinning la somn. Eu am renuntat la ea pentru ca si asa am gasit-o exagerat de grea pentru nevoile mele dar daca stiam ca urmeaza sa ma apuc de clonc inca era tot la mine.